پخش زنده
امروز: -
موسسه بينالمللي مطالعات راهبردي با تحليل توان موشکي ايران، به آمريکا توصيه کرد به دنبال حذف کامل توان موشکي ايران نباشد زيرا اين هدف دست نيافتني است.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما موسسه بينالمللي مطالعات راهبردي که از انديشکده هاي انگليسي است گزارشي جامع درباره برنامه موشکهاي بالستيک ايران منتشر کرد. اين گزارش با اين عنوان تنظيم شده است "آيا موشکهاي بالستيک ايران براي اين طراحي شده است که قابليت حمل سلاح هسته اي داشته باشد؟" اين تحقيق را مايکل المن Michael Elleman و مارک فيتزپاتريک Mark Fitzpatrick انجام داده اند که هر دو از کارشناسان برجسته آمريکايي در حوزه تسليحات و برنامه هاي هسته اي هستند.
اين انديشکده انگليسي در معرفي اين سند گفته است: ايران بزرگترين و متنوع ترين زرادخانه موشکهاي بالستيک را در منطقه خاورميانه دارد. سوال مطرح اين است که آيا مي توان روزي از اين سامانه ها براي حمل تسليحات هسته اي استفاده کرد؟
نويسندگان اين گزارش، ارزيابي مفصلي از نيات طراحي مطرح درباره هريک از موشکهاي موجود ايراني ارائه کرده اند. نتيجه اين گزارش، دستيابي به تصويري روشن از آن است که ايالات متحده و متحدانش بايد از کدام بستر براي از بين بردن اين موشکها استفاده کنند و کداميک از اين موشکها اهميتي ندارند. در اين گزارش علاوه بر واکاوي ابعاد فني موشکهاي ساخت ايران، به ابعاد حقوقي مربوط به اين مسئه نيز پرداخته شده است.
در بخش جمع بندي اين گزارش تاکيد شده است موشکهاي بالستيک بخش مهمي از موضع بازدارندگي ايران به شمار مي رود و در آينده نيز به همين صورت باقي خواهد ماند و باتوجه به اهميت اين برنامه براي توان دفاعي ايران، نبايد انتظار داشت ايران به صورت داوطلبانه از برنامه موشکي اش دست بکشد.
در بخش ديگري از جمع بندي اين گزارش تصريح شده است: حتي اگر با رفع تحريمهاي سازمان ملل متحد، ايران به هواپيماهاي پيشرفته دست پيداکند، بازهم موشکهاي بالستيک بخش مهمي از برنامه نظامي ايران باقي خواهند ماند. با عنايت به اين مسئله، آمريکا و متحدانش نبايد به دنبال هدف ناممکن يعني حذف همه موشکهاي ايران باشند بلکه کشورهايي که اين دغدغه را دارند بايد تلاش کنند سامانه هاي ميان برد ايران را محدود کنند که بي ترديد براي پرتاب تسليحات هسته اي طراحي شده اند. اين کشورها بايد سامانه هاي موشکي کوتاه برد ايران را بپذيرند که قابليت حمل تسليحات هسته اي را ندارد گرچه مذاکرات بايد بر محدود کردن اين توانمندي هاي ايران متمرکز باشد.