به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما، دولت پاکستان از پیشنهاد محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان برای گفتگو با گروه مسلح طالبان استقبال کرد.
خواجه محمد آصف وزیر امور خارجه پاکستان در جمع روزنامه نگاران در اسلام آباد گفت:" شبه نظامیان طالبان افغانستان یک موجودیت سیاسی هستند و دولت پاکستان از پیشنهاد کابل برای گفتگو با این گروه حمایت میکند. "
رئیس جمهور افغانستان روز چهارشنبه در سخنرانی خود در برابر نمایندگان بیش از بیست و پنج کشور و سازمان بین المللی در کابل پیشنهاد خود را برای گفتگو با طالبان مطرح کرد. اشرف غنی همچنین پیشنهاد کرد طالبان به عنوان یک حزب سیاسی به رسمیت شناخته شود، اجازه گشایش دفتر نمایندگی در افغانستان را داشته باشد، درباره آزادسازی نیروهای زندانی خود با کابل وارد گفتگو شود و درباره حذف اسامی رهبران این گروه از فهرست تحریمهای سازمان ملل متحد مذاکره کند.
اشرف غنی طرح گفتگو با طالبان را در دومین نشست روند کابل (کنفرانسی منطقهای در پایتخت افغانستان که تمرکز آن بر تحقق صلح در این کشور استوار است) اعلام کرد. وزیر امور خارجه پاکستان تاکید کرد اسلام آباد امیدوار است صلح و ثبات به افغانستان بازگردد چرا که معتقد است با اقدامات نظامی نمیتوان مناقشه این کشور را حل کرد. طرح رئیس جمهور افغانستان برای ازسرگیری مذاکرات صلح با طالبان و به رسمیت شناختن این گروه به عنوان یک حزب سیاسی چهارشنبه پیش چند روز پس از آنکه شبه نظامیان طالبان خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شدند، اعلام شد.
رئیس جمهور افغانستان در عین حال تاکید کرد پیش از هر چیز شبه نظامیان طالبان باید به صورت رسمی دولت افغانستان و قانون اساسی این کشور را به رسمیت بشناسند تا راه برای گفتگوها و برقراری صلح مهیا شود.
پیشنهاد اشرف غنی برای گفتگو با طالبان درحالی مطرح شده است که تلفات غیرنظامیان افغان در درگیریها و خشونتهای ماههای اخیر در افغانستان به شدت افزایش یافته است و این گروه مسلح در واکنش به راهبرد نظامی جدیدی که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در افغانستان در پیش گرفته، حملات خود را به شهرها و شهرستانهای مختلف افزایش داده است. گروه طالبان روز دوشنبه اعلام کرده بود برای تحقق صلح در افغانستان و پایان یافتن مناقشه مسلحانه شانزده ساله این کشور حاضر است با واشنگتن مستقیما وارد مذاکره شود.
دولت پاکستان در حالی از پیشنهاد اشرف غنی برای مذاکره با طالبان حمایت کرده است که به گفته مقامات کابل این کشور از دهه نود میلادی از گروه طالبان افغانستان حمایت میکند و از نگاه بسیاری از افغانها، پاکستان یکی از اصلیترین موانع صلح در افغانستان است. مسئولان و مردم افغانستان دولت پاکستان را به ایفای نقشی دوگانه در مناقشه افغانستان متهم میکنند چرا که معتقدند مقامات اسلام آباد از یک طرف از مبارزه ضدتروریستی آمریکا که پس از حملات یازدهم سپتامبر در افغانستان آغاز شد، حمایت میکنند، اما از طرف دیگر در خاک خود به طالبان پناه میدهند. مقامات آمریکا نیز معتقدند پاکستان از گروههای افراط گرای مسلح افغان به ویژه طالبان و همچنین شبکه حقانی حمایت میکند. پاکستان سال گذشته نیز پس از اعلام راهبرد جدید ترامپ در افغانستان تعهد کرده بود که دیگر هیچ ساختار سازماندهی شده متعلق به هیچ گروه تروریستی را در خاک خود راه نخواهد داد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، آمریکا از پانزده سال پیش با گروه مسلح طالبان در افغانستان مبارزه میکند، اما نتوانسته است به حملات این گروه پایان دهد. دونالد ترامپ که در مبارزات انتخاباتی خود پیوسته بر ضرورت خروج آمریکا از افغانستان تاکید میکرد، قول داده بود بر خلاف اسلاف خود راهبرد متفاوتی در افغانستان در پیش خواهد گرفت. اما ترامپ سرانجام پس از تردیدهای فراوان ضمن کنار گذاشتن اندیشه خروج از افغانستان، موافقت خود را با اعزام نیروهای نظامی جدید به افغانستان اعلام و تاکید کرد یک رویکرد سختگیرانه در قبال پاکستان که گفته میشود در سالهای اخیر حامی و پناهگاه عناصر آشوب طلب و افراط گرای فعال در افغانستان بوده است، اتخاذ خواهد کرد. رئیس جمهور آمریکا راه را برای اعزام هزاران نظامی جدید به این کشور جنگزده باز گذاشته و هشدار داده است فشارها بر پاکستان را که به پناه دادن به افراط گرایان افغان متهم شده است تشدید خواهد کرد.
تحلیلگران سیاسی درباره توانایی ترامپ برای حل مسئله افغانستان تردیدهایی جدی دارند و معتقدند راهبرد جدیدی که ترامپ درباره افغانستان اعلام کرده است بیشتر از آنکه بتواند مشکلات و چالشهای امنیتی افغانها را حل و فصل کند یک جنگ بی پایان برای آنها به همراه خواهد آورد. کارشناسان معتقدند افغانستان که تحت تاثیر چند دهه مناقشه مسلحانه و فساد فراگیر و ریشه دار در نهادهای ناکارآمد دولتی به شدت تضعیف شده، ممکن است با اجرای راهبرد ترامپ که به منظور مقابله با گروه شبه نظامی قدرتمند طالبان تهیه شده است، بیش از پیش در باتلاق خشونت و خونریزی گرفتار شود.