پخش زنده
امروز: -
ممکن است اروپایی ها هم در اجرای این طرح مشارکت داشته باشند.
بنا به گزارش دیروز رسانه ها در المان شرکتهای نفتی عرضه کننده سوخت در فرودگاه مونیخ از سوخت رسانی به هواپیمای وزیر خارجه ایران خودداری کرده بودند. محمدجواد ظریف در ده روز پیش برای شرکت در کنفرانس امنیتی مونیخ به انجا رفته بود. این شرکتها نگرانی از تحریم های آمریکا را دلیل تصمیم شان اعلام کرده بودند. نهایتا ارتش آلمان سوخت هواپیمای آقای ظریف را تامین کرد.
رسانه های المان از قول شرکتهای نفتی گفته اند در واقع ترس اینها از انجام هر نوع معامله ای با یک هواپیمای دولتی ایران بوده است برای اینکه طرف حساب شان دولت ایران می شده، اين در حالي است که بعد از برجام تحریمی وجود ندارد که آنها را منع بکند.
ممکن است آمریکا و لابی صهیونیستی که شاهد مخالفت اروپا با دیدگاه دولت ترامپ درباره برجام هستند قصد داشته اند دولت هاي اروپايي را دور بزنند و به اعمال فشار مستقیم بر شرکت ها روی آوردند تا به تهران و اروپا نشان دهند مخالفت آنها سبب نمي شود آمريکا نتواند ايران را تحريم کند.
البته وزارت دفاع آلمان اعلام کرد به دنبال امتناع کارکنان فرودگاه مونیخ از سوخترسانی به هواپیمای حامل محمد جواد ظريف وزیر امور خارجه ایران، از ارتش آلمان خواسته است به هواپیمای حامل ظریف سوخترسانی کند و «ارتش این کشور هشتم فوریه در فرودگاه مونیخ به هواپیمای حامل ظریف سوخترسانی کرد.»
هرچند وزارت دفاع آلمان به دنبال سیاست اتحادیه اروپا سعی کرده با درخواست از ارتش برای سوخت رسانی به هواپیمای ایرانی خود را در این رویداد تبرئه کند ولی ممکن است اروپایی ها هم در اجرای این طرح مشارکت داشته باشند و بخواهند به ایران هشدار بدهند ممکن است تحریم ها بر ضد ایران بازگردد.
خاطر نشان مي شود اولا، بارها اتحادیه اروپا نشان داده است که با ترامپ در مخالفت با سیاست های منطقه ای و موشکی جمهوری اسلامی ایران موافق هستند هر چند معتقدند باید با حفظ برجام بر فشار ها بر تهران افزایش یابد.
در تاریخ بیست و هفتم فوریه، روسیه مانع تصویب یک قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد شد که هدف آن، وارد آوردن فشار به ایران در آستانه انتشار گزارش هیات کارشناسان سازمان ملل متحد در خصوص یمن بود. در این گزارش ادعا شده "جمهوری اسلامی ایران، از بند 14 قطعنامه 2216 (سال 2015) پیروی نمی کند." موضوع این بند، تحریم تسلیحاتی سازمان ملل متحد علیه شورشیان حوثی یمن بر اساس فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد بود.
این گزارش زمانی علنی شد که دیپلمات های آمریکایی و اروپایی در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ در تاریخ شانزدهم تا هجدهم فوریه با یکدیگر دیدار کردند. گفته شده هدف از این دیدار، یافتن راههایی برای مهار کردن آنچه آنها «فعالیت های ناپایدار کننده ایران» می خوانند بود.
ثانیا، اخیرا انتقادات ایران از آمریکا و اروپا در زمینه استفاده نکردن تهران از نتایج برجام افزایش یافته است. در واکنش به کارشکني هاي آمريکا در زمينه برجام معاون وزیر امور خارجه کشورمان هفته گذشته گفت: اگر شرکتها و بانکها با ایران کار نکنند و برجام برای کشورمان منفعتی در پی نداشته باشد، نمیتوانیم در این توافق باقی بمانیم. سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزارت امور خارجه کشورمان افزود: اگر در برجام هیچ منافع اقتصادی برای ایران وجود نداشته باشد و بانکهای عمده نتوانند با جمهوری اسلامی ایران کار کنند، ایران از توافق هستهای خارج خواهد شد.
عراقچی که در اندیشکده چتمهاوس انگلیس صحبت میکرد، افزود: «توافق به این شیوه دوام نخواهد آورد، حتی اگر ضربالاجل (اعلامی رئیس جمهوری آمریکا) رد شود و معافیتها (تحریمی) تمدید شوند. اگر همان سیاستهای اغتشاش و عدماطمینان درباره برجام تداوم یابد، اگر شرکتها و بانکها با ایران کار نکنند، ما نمیتوانیم در توافقی باقی بمانیم که هیچ نفعی برایمان ندارد». وی افزود: «اگر ما برجام را از دست بدهیم، با یک بحران اتمی دیگر مواجه خواهیم شد».
-------------------------------------------------
عبدالرضا خليلي