پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما مخالف سعودي گفت: هدف از تغييرات اخير در عربستان سعودي در پيش گرفتن تدابيري براي تحقق شايستگي بيشتر و حسابرسي گسترده تر در داخل نهادهاي دولتي نيست.
پايگاه اينترنتي تلگراف در گزارشي نوشت: يک زن سعودي مخالف در مقاله اي به تغييراتي که اخيرا سلمان بن عبدالعزيز پادشاه سعودي در ارتش، وزارت کشور و ديگر نهادها و وزارتخانه ها ايجاد کرده است، اشاره کرد. مضاوي الرشيد نوشت تعديلها ابزاري سنتي است که حاکم سعودي براي توزيع مناصب بين افراد خانواده حاکم در درون نهادهاي دولتي متوسل مي شود و الزاما به معني اصلاحات معني دار نيست.
الرشيد معتقد است پادشاه سعودي مجبور شد دايره استفاده کنندگان را افزايش دهد در حاليکه همه احساس مي کنند پادشاه و فرزندش به آنها به ديده ترديد مي نگرند. وي افزود به همين دليل نياز بود عناصري از نسل جديد جايگزين گارد ملي شوند تا اين نسل جديد احساس نکنند از فرصتها براي کسب ثروت و منزلت اجتماعي محروم و کنار زده شدند. وي افزود اين تعديلها غير معمول نيست اما زمانش سوال برانگيز است.
وي در ادامه نوشت نظام سعودي نياز مبرم دارد بيشترين استفاده را از عامل «احساس رضايت از خود» داشته باشد در حاليکه ناظران خارجي درباره ثبات عربستان و حکمت بسياري از تغييراتي که اخيرا اتفاق افتاد، از جمله فايده کمپين مبارزه با فساد و وعده پايان دادن به تکيه عربستان به نفت، ترديد دارند.
الرشيد در ادامه نوشت هدف از تغييرات اخير در پيش گرفتن تدابيري براي تحقق شايستگي بيشتر و حسابرسي گسترده تر در داخل نهادهاي دولتي نيست بلکه توزيع مناصب بالا بين نخبگان محلي است. امري که نتيجه اش متورم شدن نهاد دولتي است که از قبل به شدت متورم است.
وي افزود نظام اکنون خودش را مجبور مي بيند تعديلهايي در مناصب بالا در دولت از طريق دادن ترفيع به برخي و کنار زدن برخي ديگر انجام دهد و اين يک اقدام مذبوحانه است که هدف از آن ايجاد پايگاهي از وفاداران است که احساس مي کنند در داخل دولت سهمي دارند. همچنين پادشاه احساس کرد ناچار است يک زن را در منصب معاون وزير منصوب کند دقيقا کاري که ملک عبدالله اندکي قبل از وفاتش انجام داد زماني که عنود الفايز را به عنوان معاون وزير آموزش و پرورش منصوب کرد که مدتي نگذشت ملک سلمان در سال 2015 که به پادشاهي رسيد وي را از مقامش برکنار کرد.