با حضور معاون امور استانهای صدا و سیما
آغاز ساخت سریال خورشیدهای سه گانه، در شیراز
ساخت سریال خورشیدهای سه گانه، بزرگترین پروژه ادبی صدا و سیما در شیراز کلید خورد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، مدیر کل صدا و سیمای مرکز فارس در این مراسم گفت: این سریال تحفه ای ارزشمند از سرزمین پارس و هنرمندان و فرهیختگان پارسی در اقصی نقاط جهان است.
مدیرکل صداوسیمای استان فارس در این مراسم گفت: گستره نفوذ تلویزیون بستر مناسبی برای بیان فرهنگ و هویت ایرانی - اسلامی است و این سه شاعر گرانمایه از پایههای ادب فارسی و فرهنگ ایرانی - اسلامی هستند.
سید تقی سهرابی با اشاره به اینکه این سریال با حمایت بنیاد صدر هاشمینژاد ساخته میشود، افزود: این سریال تحفهای از سرزمین پارس به مردم تشنه حقیقت و سعادت در اقصی نقاط جهان است.
مهدی حسینی، مدیر بنیاد صدر هم به نمایندگی از صدر هاشمینژاد هم گفت: کار پژوهشی این سریال با سرپرستی دکتر کاووس حسنلی و جمعی از استادان ادبیات فارسی و حافظ پژوهان انجام میشود .
وی با بیان اینکه بخشی از این سریال به آرا و اندیشههای پنهان شاعران میپردازد، گفت: در بخش دیگری از این سریال 90 قسمتی به آرا و اندیشههای حافظ و خواجو هم پرداخته میشود.
حسینی با اشاره به اینکه از میان سریال یک نسخه سینمایی نیز تهیه میشود، افزود: در نگارش فیلمنامه روایتگری سعدی در گلستان، خلاقیت خواجو و تصویرسازیهای بدیع حافظ لحاظ میشود.
جمشید جعفرپور، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی هم در این مراسم حمایت خود و کمیسیون فرهنگی را از تولید این اثر اعلام کرد و گفت: این کار به عنوان یک ضرورت در سازمان سینمایی ایران پیگیری میشود چراکه با هویت ملی و فرهنگی ما عجین شده است.
وی با اشاره به تهاجم فرهنگی که هویت ایرانی - اسلامی را نشانه گرفته است، افزود: باید به این مقولهها بیشتر توجه شود و با هنرمندی شخصیتهای بزرگ این سرزمین معرفی و افکار آنان بازتولید شود.
تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی هم در این مراسم گفت: این ۳ خورشید، انسانهایی هستند که با ارتباط و اتصال به خداوند متعال و توجه به حضرت محمد (ص) و اهل بیت همت کردند و دریافتهای خود را فرا راه انسانها قرار دادند.
آیتالله علی اصغر دستغیب افزود: آموزههای این شاعران برای تحکیم مبانی معرفتی و اعتقادی، ترویج فرهنگ اسلامی و اخلاق که زیربنای همه پیشرفتها و ترقیات است، باید مورد استفاده قرار گیرد.
دستغیب با اشاره به اینکه سریالها و فیلمها بالاترین تاثیر را در اجتماع دارند، بیان کرد: نمونه این تاثیرگذاری سریال امام علی است که در ذهن مردم ماندگار شده و در اذهان آنان نقش بسته است.
داریوش ارجمند، بازیگر سینما و تلویزیون در این مراسم گفت: ۳ شاعری که برای ساخت سریال انتخاب شدند، از نوابغ جهان هستند.
این بازیگر توانمند سینما و تلویزیون بیان کرد: این شاعر آنچنان از اجتماع و اخلاق سخن میگوید که در عالمان جامعه و اخلاق کمتر
دیده میشود و میتوان سعدی را بزرگترین معلم اخلاق دانست.
این سریال ۹۰ قسمتی با هدف معرفی سابقه تمدنی و چهرههای شاخص سعدی، حافظ و خواجوی کرمانی در مدت پنج تا هفت سال ساخته میشود.
۶۰ قسمت این سریال مربوط به دوران سعدی است و ۳۰ قسمت دیگر به دوران حافظ و خواجوی کرمانی میپردازد.
بیش از ۷۰ درصد این سریال در فارس و بقیه در سایر استانهای کشور و حتی خارج از کشور تصویربرداری خواهد شد.
تحقیق و پژوهش این سریال را دانشگاه شیراز و دانشگاههای معتبر کشور بر عهده دارند.
این سریال پس از ساخت، علاوه بر پخش از شبکههای ملی به صورت همزمان دوبله و در شبکههای بین المللی پخش میشود.
سریال خورشیدهای سه گانه با کمک مالی بنیاد خیریه فرهنگی آموزشی صدر هاشمی نژاد در شیراز ساخته خواهد شد.
مشرف الدین مصلح بن عبدالله شیرازی شاعر و نویسندهٔ بزرگ قرن هفتم، کمال الدین ابوالعطاء محمود بن علی بن محمود، معروف به خواجوی کرمانی از مشاهیر شعرا و عرفای قرن هفتم و خواجه شمسالدین محمد شیرازی متخلص به "حافظ"، غزلسرای بزرگ و از خداوندان شعر و ادب پارسی شاعر قرن هشتم هجری قمری است.
این برنامه به صورت مستقیم از شبکه فارس در حال پخش است.