پخش زنده
امروز: -
پژوهشگران دانشگاه صنعتی اصفهان با بهره گیری از موم بره موم از فراورده های زنبور عسل نانوکپسول های حامل مواد غذایی فراسودمند تولید کردند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ دانشجوی مقطع دکترای تکنولوژی غذایی دانشگاه صنعتی اصفهان استفاده از این نانوکپسولها را در زمینه دارورسانی همچنین صنایع تولید مواد آرایشی بهداشتی موثر دانست و گفت: محصول نهایی این طرح پژوهشی حاملهای لیپیدی نانو ساختار حاوی روغن هسته انار فراسودمند با خواص ضد سرطانی و ضدالتهابی است.
یاسمین سلیمانیان گفت: استخراج مواد زیست فعال موجود در منابع گیاهی و حیوانی مختلف و استفاده از این مواد در صنایع غذایی نسل جدیدی از محصولات غذایی با نام غذاهای فراسودمند را به وجود آورده است.
وی مواد لیپیدی زیست فعال در محصولات غذایی را حساس به تخریب شیمیایی بیان کرد و گفت: درحالیکه فناوری ریزپوشانی یا سامانههای حامل، امکان انتقال موثر این اجزا را بدون نیاز به تغییر ساختار شیمیایی فراهم می کند بنابراین حاملهایی با مقیاس نانو می توانند در مقایسه با انواع میکرو، کنترل رهایش راحتتر و کارایی بالاتری را در بدن از خود نشان دهند و برای حفاظت از ترکیبات مفید مورد توجه قرار می گیرند.
پژوهشگر این طرح نانویی افزود: در این طرح از موم زنبورعسل (Bees Wax) و موم بره موم (Propolis Wax) برای تولید نانو کپسولهای حاوی روغن فراسودمند هسته انار استفاده شده است .
یاسمین سلیمانیان گفت: حاملهای لیپیدی سنتز شده با موم و بره موم زنبورعسل بهخوبی قادر به محافظت از روغن هسته انار است و این قابلیت موجب ایجاد پایداری و رهایش کنترل شده روغن هسته انار در دستگاه گوارش ، افزایش قابل توجه اثرات آن و افزایش ترکیبات زیست فعال چربی دوست همچنین افزایش نفوذ آنها در سلول های روده و سامانه های غذایی غنی شده با این نانوحامل ها هم به عنوان غذهای فراسودمند در تقویت سلامتی مصرف کننده می شود..
این طرح نانویی حاصل تلاش یاسمین سلیمانیان و سید محمد صحافی دانشجویان مقطع دکتری دانشگاه صنعتی اصفهان، سید امیرحسین گلی عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان و ژاله ورشوساز عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی اصفهان است که نتایج این پژوهش علمی در مجلهی Food Chemistry در سال 2018 منتشر شده است.