به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، سردار سرتیپ پاسدار مهدی فرحی فرمانده قرارگاه مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح ، نیروهای مسلح را سرباز محور خواند و افزود: سربازان نقش مهم و راهبردی در امنیت ملی و تولید قدرت دفاعی کشور دارند.
وی با اشاره به صدور بیش از 170 تدبیر مختلف از سوی مقام معظم رهبری به عنوان فرمانده کل قوا درباره لزوم توجه ویژه به سربازان گفت : مقام معظم رهبری به توجه ویژه به سربازان به عنوان فرزندان ملت، آینده سازان و سرمایه های کشور تاکید داشتند چرا که پس از پایان خدمت باید به عنوان جوانانی مومن، انقلابی ، ارزش گذار و خلاق روانه جامعه شوند.
وی ادامه داد : امروز سربازی در مجموعه نیروهای مسلح جایگاه ویژه ای دارد و نقش سربازان موثر و مفید است و با توجه به اینکه بخش عمده ای از نیروهای مسلح را سربازان تشکیل می دهند لذا بهره وری و اثربخشی بیشتر آنها می تواند در بهره وری کل نیروهای مسلح موثر باشد.
فرمانده قرارگاه مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح افزود : تشکیلات و ساز و برگ نظامی نیروهای مسلح هر روز مدرن تر و پیشرفته تر می شود بنابراین به طور مرتب لزوم کسب مهارتهای مورد نیاز برای بکارگیری این ساز و برگ نظامی افزایش می یابد.
وی ادامه داد : از طرفی دشمنان مرتب در حال تجهیز به ساز و برگ نظامی پیشرفته تر هستند، بنابراین باید بتوانیم از مهارتهای بیشتری بهره مند شویم تا هم از تجهیزات به روز خودمان استفاده کنیم و هم با دشمنانی که از ابزار و تجهیزات مدرن استفاده می کنند بهتر مقابله کنیم .
وی درباره هویت سرباز امروز گفت: امروز تغییرات شگرفی در هویت سرباز رخ داده است، هر روز به صورت میانگین بیش از هزار سرباز ورودی و هزار سرباز خروجی از مجموعه نیروهای مسلح داریم که این تعداد قابل توجه است.
سردار فرحی خاطر نشان کرد : پیام ورود و خروج این تعداد سرباز این است که این افراد قابل سرمایه گذاری و توجه ویژه هستند ، سربازانی که در گستره کل کشور هر نژاد ، قوم و اقشار مختلف جامعه را در بر می گیرند و شامل همه جوانان پسر می شوند.
وی تحصیلات سربازان کشور را در سالیان اخیر رو به افزایش خواند و گفت : در ده سال گذشته میزان سطح تحصیلات سربازان کشور از 13 درصد به 40 درصد و با تحصیلات دانشگاهی رسیده است که این میزان رو به رشد به آن معناست که ما با جامعه تحصیلکرده و شایسته روبرو هستیم که باید برای آنها فکرهای اساسی کرد.
سردار فرحی سربازی را نقطه عطف زندگی جوانان کشور خواند و افزود : سربازی نقطه ای است که جوان از خانواده منفک جدا می شود و با ورود به جامعه در حال رقم زدن آینده کشور است لذا فرصت مناسبی برای کشور بوجود می آید که بتوانیم هر چه بیشتر بر روی سربازان کار کنیم تا در آینده کشور نقش موثرتر و مفیدتری داشته باشند .
فرمانده قرارگاه مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح موضوع بیکاری جوانان را ابرچالش کشور دانست و ادامه داد : باید در این زمینه بیشتر تلاش کنیم تا جوانانی که از خدمت مقدس سربازی ترخیص و وارد جامعه می شوند دارای مهارت های مناسب تر و شایستگی های بیشتری باشند تا به همان نسبت برای آینده و کشور گام های بلندتری بردارند و روی پاهای خود بایستند.
وی تصریح کرد : همه این نکات در کنار یکدیگر پیام بزرگی را شکل می دهند؛ سربازان یک ثروت عظیم ، سرمایه و شایستگی بزرگ برای کشور هستند که در اختیار نیروهای مسلح قرار می گیرند و در عمل هر آنچه بیشتر بتوانیم بر روی این سرمایه و شناسایی استعدادهای این قشر کار کنیم گام بلندتری برداشتیم.
وی افزود : به همین علت بخش مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح در خرداد 96 به دستور ریاست ستاد کل تشکیل و بنا شد برای سربازانی که وارد خدمت مقدس سربازی می شوند برنامه مهارت آموزی تدوین شود، ضمن اینکه اولویت با فراگیری مهارت هایی است که مربوط به نیروهای نظامی باشد.
وی ادامه داد: بنابراین در سال 96 در این باره برنامه ریزی خوبی شد. اگر بخواهیم این کار مهم را انجام دهیم؛ نیروهای مسلح وهمه دستگاههای کشوری اعم از دولت و عوامل موثر در مهارت آموزی باید گامهای بلندتری بردارند.
سردار فرحی گفت : بر اساس برنامه ریزی قرارگاه مهارت آموزی نیروهای مسلح مقرر شد مهارت آموزی صرفاً منوط به دو سال خدمت وظیفه نباشد. شرایطی را فراهم کنیم تا با تدوین مشوق هایی، جوانان از دوران دبیرستان در صورت علاقمندی درپی مهارت آموزی در رشته های مورد نیاز نیروهای مسلح باشند تا پس از آن و در زمان خدمت سربازی با ارائه این مهارت ها بتوانند از آموخته های خود در مدت سربازی نیز استفاده کنند.
وی افزود : نخستین گام ستاد کل نیروهای مسلح توسعه مهارت آموزی از دو سال سربازی به 4 تا 5 سال پیش از آن است تا فرصت بیشتری را به صورت اختیاری در اختیار همه جوانان قرار دهد.
وی یادآور شد: گام بعدی این است که بتوانیم از فرصت غربالگری استفاده کنیم تا افراد دارای مهارت در بدو شروع خدمت سربازی در مکانهایی توزیع شوند که به طور عملی از مهارت آنها در دو سال خدمت استفاده شود تا ضمن مهارت آموزی، مهارت ورزی نیز حاصل شود، موضوعی که می تواند منجر به ثبت دو سال سابقه کار برای سرباز مشمول شود.
فرمانده قرارگاه مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح گفت: گام بعدی این است که در حین خدمت وظیفه و اوقات فراغت تمام سربازان برای آنها برنامه هایی تنظیم کنیم که در مدت خدمت، مهارتهای لازم را فرا بگیرند.
وی افزود : گام بلندتر ستاد کل مربوط به پس از سربازی است که بتوانیم از ظرفیت بانکهای نیروهای مسلح برای ایجاد فرصت استفاده کنیم تا کسانی که مهارت های خوبی کسب کردند و در دو سال خدمت سربازی نقش شایسته ای داشتند از یک سری تسهیلات بهره مند شوند تا بتوانند مهارت های خود را تبدیل به اشتغال و کارآفرینی کنند که به عبور از ابرچالش اشتغال به دولت کمک خواهد کرد.
وی افزود : ستاد کل نیروهای مسلح این چهار مرحله را پیش و پس از دوران سربازی پیگیری می کند، در پی دو هدف طلایی هستیم؛ یکی آنکه بتوانیم جذابیت در جامعه، نشاط در سرباز و مهارت برای سرباز را ارتقا دهیم که خلاصه آن به صورت جنم در سرباز حاصل می شود، یعنی کاری کنیم کسانی که از خدمت سربازی ترخیص می شوند جنمی داشته باشند تا بتوانند از پس مشکلات خود بر بیایند.
وی پروژه مهتا را هدف طلایی دیگر در قرارگاه مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح خواند و افزود : در این پروژه از مهارت تا اشتغال را تعریف کردیم تا کسانی که در مدت سربازی مهارتی کسب کردند بتوانند پس از آن نیز به اشتغال برسند .
وی یادآور شد: دو پروژه جنم و مهتا هم اکنون در قرارگاه تعریف شده است و به شدت در پی پیاده سازی آن هستیم .
سردار فرحی افزود : همچنین بناست که از همه دستگاههای کشور برای ایفای نقش در این حوزه استفاده کنیم که به همین منظور 30 دستگاه شامل وزارت خانه ها ، معاونان ریاست جمهوری و بعضی دستگاهها را مدنظر قرار دادیم تا بتوانیم با آنها تفاهم نامه هایی امضا کنیم و بر این اساس همه دستگاهها را به میان آوریم تا این بار مهم و راهبردی کشور را با یکدیگر به نقطه مطلوب برسانیم .
وی خاطرنشان کرد : بنابراین کاری که ستاد کل با ارائه مشوق ها انجام می دهد و همچنین همراهی بدنه دولت و دستگاههای دولتی می تواند نقش مهمی را ایفا کند تا خیل عظیم جوانان شایسته و خوب که در دوران سربازی هستند به مهارت های مناسبی برسند تا همین مهارت ها تبدیل به فرصت های اشتغال برای بعد از سربازی آنها شود.
فرمانده قرارگاه مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح خاطر نشان کرد : برای این کار در سال 96 برنامه 100 هزار سرباز برای مهارت آموزی را تدوین کردیم که به لطف خدا در دو آزمون در 22 دی ماه و 14 بهمن ماه در یک برنامه کلاسیک تاکنون تقریباً 70 الی 80 درصد این برنامه را محقق کردیم و همچنین آزمون دیگری را در نهم اسفند به عنوان آخرین آزمون در سال 96 به صورت سراسری در بیش از 200 تا 300 مرکز نیروهای مسلح شامل ارتش ، سپاه ، ناجا و وزارت دفاع در 31 استان برگزار می کنیم و امیدواریم به عدد 100 هزار سربازی که بناست گواهینامه های مهارتی از سازمان فنی و حرفه ای کشور اخذ کنند ، برسیم.
سردار فرحی گفت: در برنامه سال 97 نیز بنا به دستور ریاست ستاد کل نیروهای مسلح دو برابری ظرفیت مهارت آموزان یعنی 200 هزار سرباز را در دستور کار داریم تا 200 هزار سرباز در سال 97 مهارت آموزی شوند ، قشری که در پایان خدمت علاوه بر اینکه در تولید قدرت و امنیت کشور و اعتلا و حراست از مرزهای کشور نقش مهمی ایفا می کنند مهارت هایی نیز کسب کنند.
فرمانده قرارگاه مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح در پایان تصریح کرد: در سال آینده این مهارت ها با دو مولفه کیفی سازی و کمی سازی در دستور کار است تا کمیت آن را دو برابر کنیم و برای کیفی سازی نیز بتوانیم به سمت مهارت هایی سوق یابیم که شانس اشتغال را پس از خدکت افزایش دهد.