یازدهمین همایش سالانه مالی و مالیاتی ایران؛
نسبت مالیات به اعتبارات هزینه ای پارسال 5 درصد رشد کرد
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینکه در سال 91 نسبت مالیات به اعتبارات هزینهای 44 درصد بود گفت: این نسبت در سال 95 به 49 درصد افزایش پیدا کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، مسعود کرباسیان در یازدهمین همایش سالانه مالی و مالیاتی ایران که در دانشگاه تهران برگزار شد افزود: در سال 91، نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی 5 و 4 دهم درصد بوده که سال قبل به 8 درصد افزایش یافت.
به گفته کرباسیان اگرچه در این نسبتها شاهد رشد هستیم اما همچنان با نقطه مطلوب فاصله داریم چون این نسبت در کشورهای در حال توسعه حدود 20 درصد است.
وی با بیان اینکه اگر بخواهیم به اهداف کلان کشور در حوزه رشد اقتصادی، ثبات اقتصادی، بهبود رقابتپذیری و بهبود محیط کسب و کار دست یابیم باید در حوزه مالیات تحولات مهمی انجام شود گفت: تثبیت اقتصاد، عدالت در توزیع، جهت دهی به فعالیتهای تولیدی، کاهش اتکا به منابع نفتی و افزایش بهرهگیری از منابع پایدار از قبل مالیات ستانی عادلانه بدست میآید.
وی با یادآوری این که هنوز یک تعریف واحد در خصوص بهبود محیط کسب و کار در کشور وجود ندارد گفت: بیش از 2 هزار و 500 مجوز برای فعالیتهای مختلف در کشور صادر میشد که هماکنون 700 مجوز از این تعداد کاسته شده اما باز هم با شاخصهای جهانی در بهبود محیط کسب و کار همخوانی ندارد.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه در تعریف مالیات بر ارزش افزوده و مالیات بر مصرف هنوز ابهام وجود دارد گفت: مالیات بر مصرف با توجه به فعالیت واحدهای بدون پروانه و اجرایی نشدن سیستم یکپارچه اطلاعات در کشور قابلیت اجرا ندارد. کرباسیان اجرای صندوقهای مکانیزه فروش را به دلیل چالشهای قبل از نهایی شدن قانون با مشکل مواجه دانست و گفت: یک شرکت با فاکتور جعلی مدعی تولید و توزیع این صندوقها شده و مشکلات زیادی برای پیاده سازی این طرح ایجاد کرد.
وی با اشاره به برنامههای راهبردی وزارت اقتصاد در حوزه مالیات گفت: 4 برنامه راهبردی در حوزه مالیات عبارتند از اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم، صندوقهای مکانیزه فروش، طرح جامع مالیاتی و قانون مالیات بر ارزش افزوده.
وزیر اقتصاد افزود: بنده به وزارت اقتصاد به عنوان جایگاه اجرایی برنامههای بالادستی از قبیل برنامههای توسعه، چشماندازهای کلان، سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری نگاه میکنم.
کرباسیان با بیان اینکه در حوزه پیادهسازی طرح صندوقهای مکانیزه فروش هنوز چالشهایی وجود دارد گفت: نحوه دریافت هزینههای صندوقها و چگونگی پوشش اصناف از جمله چالشهای مهم پیادهسازی این طرح است.
کرباسیان به خزانهداری الکترونیک به عنوان یکی از طرحهای مهم وزارت اقتصاد اشاره کرد و گفت: بعضا دیده شده که یک شرکت بیش از 200 شماره حساب داشته و یا اینکه در استانها درآمدهای مالیاتی با تعلل بانک ها با تاخیر چند روزه به دولت میرسید اما با استفاده از خزانهداری الکترونیک درآمدها به صورت آنلاین وصول و پرداخت خواهد شد.