کاهش سزارین بار اول در فارس
با اجرای طرح تحول سلامت و ترویج زایمان طبیعی تعداد سزارین بار اول در شیراز، شش درصد کاهش داشته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گفت: با اجرای طرح تحول سلامت و ترویج زایمان طبیعی در مراکز زایشگاهی زیرمجموعه علوم پزشکی شیراز، تعداد سزارین بار اول از ۳۵ درصد در سال ۹۳ به ۲۷ درصد در سال ۹۶ کاهش داشته است.
دکتر هاشمی این روند کاهشی را در مورد آمار کل سزارینهای انجام شده از ۶۵ درصد در سال ۹۳ به ۵۸ درصد در دیماه ۹۶ اعلام کرد.
وی همچنین کاهش ۴۰ درصدی مرگ ومیر مادران را رکورد بی سابقه فارس در کشور ذکر کرد و افزود: در هر ۱۰۰ هزارتولد زنده، تعداد مرگ ومیر مادران در فارس از ۱۸ مورد در سال ۹۲ به ۵ مورد درپایان سال ۹۵ رسیده است.
مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز این روند کاهشی را حاصل ترویج و توسعه زیرساختها و روشهای زایمان طبیعی در مراکز زایشگاهی زیر مجموعه ذکر کرد و گفت: استاندار سازمان بهداشت جهانی برای سزارین در سال ۱۵ تا ۲۰ درصد است. وی اظهار امیدواری کرد در سال آینده با آگاهی بخشی بیشتر و ترویج روشهای کمدرد و بدون درد زایمان بتوانند آمار سزارین را به نرم سازمان بهداشت جهانی برسانند.
دکتر زارع خفری متخصص زنان و زایمان در این نشست گفت: اجبار در تولد زود هنگام نوزاد در هفته ۳۹ بارداری، ازدست دادن هزار سی سی یعنی دوبرابری خون از مادر نسبت به زایمان طبیعی، افزایش احتمال عفونتهای رحمی، مثانه، عفونتهای محل جراحی، تنبلی رودهها بدلیل مداخلات سزارین، نارسایی نوزاد، افزایش احتمال مشکلات تنفسی نوزاد، احتمال چسبندگی جفت در بارداریهای بعدی، لخته شدن خون در پا و افزایش ۷ برابری مرگ و میرمادران در سزارین از مهمترین عوارض و خطرات عمل جراحی سزارین نسبت به زایمان طبیعی است.
دکتر زارع خفری، جایگزینی روشهای زایمان طبیعی کم درد یا بدون درد از جمله زایمان فیزیولوژیک، زایمان در آب و زایمان اپیدورال یا بدون درد و آگاهی بخشی مادران باردار را از روشهای موثر در کاهش آمار سزارین اعلام کرد که رسانهها باید تلاش بیشتری برای ارتقای سطح آگاهی جامعه در این زمینه داشته باشند.