پخش زنده
امروز: -
در جلسهای با حضور فرماندار ساوه مشکلات کمبود داروی بیماران ام اس در این شهرستان بررسی و بر تامین آن تاکید شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک، بهاروند فرماندار ساوه در جلسه کمیته بیماریهای خاص که با حضور نمایندگان بیمههای استان و مسئولان دانشکده علوم پزشکی ساوه برگزار شد، اظهار کرد: ناهماهنگی بین شورای هماهنگی بیمههای استان مرکزی و دانشکده علوم پزشکی موجب شد که توزیع دارو به این بیماران با وقفه چندروزه مواجه شود که تبعات آن گریبانگیر مردم و بیماران شد.
وی به اختلاف موجود بین بیمه ها و دانشکده علوم پزشکی در نحوه توزیع دارو توسط بخش دولتی یا خصوصی، گفت: این ناهماهنگی بوجود آمده موجب بروز مشکلاتی در بین بیماران شد و با تمهیدات صورت گرفته در تامین داروی مورد نیاز بیماران آرامش به آنها برگشت.
مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران ام اس ساوه و حومه نیز گفت: عدم هماهنگی بین بیمهها و دانشکده علوم پزشکی موجب شده بود که بیماران خاص از جمله بیماران مبتلا به ام اس دچار یک سردرگمی در تامین داروهای مورد نیاز شوند.
ملیحه کیکاوسی در ادامه بر لزوم هماهنگی بیشتر بین دستگاههای اجرایی بر تامین به موقع داروی بیماران تاکید کرد و گفت: انتظار بیماران خاص این است که در خصوص شیوه تامین داروی مورد نیاز خود تعیین تکلیف شوند اینکه باید دارو را از بیمارستان شهید مدرس وابسته به دانشکده علوم پزشکی ساوه و یا داروخانه بخش خصوصی دریافت کنند.
در این جلسه مقرر شد موضوعات مطرح شده در کمیته بیماریهای خاص شهرستان در شورای هماهنگی بیمههای استان تا پایان هفته مطرح و در خصوص توزیع دارو توسط بخش دولتی و یا واگذاری آن به بخش خصوصی تصمیمگیری شود.
مدیرکل بیمه خدمات درمانی استان مرکزی گفت: طبق قانون بخش دولتی مکلف به تامین داروی مورد نیاز بیماران خاص است نه بخش خصوصی و واگذاری این مهم به بخش خصوصی سازوکار لازم را میطلبد.
جیریایی در جلسه کمیته بیماریهای خاص که با حضور نمایندگان بیمههای استان و مسئولان دانشکده علوم پزشکی ساوه برگزار شد، گفت: مهمترین علت واگذاری موضوع توزیع داروی بیماران خاص به بخش خصوصی به دلیل محدودیت در منابع اعتباری بوده است که به دلیل بروز مشکلات عدیده ای بوده است که در کشور بوجود آمده است.
وی بیان کرد: با پیگیری مدیرعامل سازمان و حمایت دولت و مجلس اعتبار ویژه ای برای تامین داروی مورد نیاز بیماران خاص در سراسر کشور تخصیص یافت که سهم استان مرکزی 24میلیارد تومان بوده است و وزیر بهداشت با نشان دار کردن اعتبارات این حوزه شماره حسابهای خاصی را برای مدیریت این میزان اعتبار و هزینه صددرصدی آن در حوزه دارو منظور کرد.
وی با اشاره به تخصیص 18میلیارد تومان از سهم استان مرکزی برای دانشگاه علوم پزشکی اراک، گفت: بالغ بر چهار میلیارد و 200 میلیون تومان سهم دانشکده علوم پزشکی ساوه و حدود دو میلیارد تومان هم برای دانشکده علوم پزشکی خمین تخصیص یافت.
جیریائی در ادامه گفت: بنا بر اطلاعات بدست آمده هزینه دارویی ماهانه دانشکده علوم پزشکی ساوه برای اداره کل بیمه سلامت استان مرکزی تا پایان آذرماه سال جاری حدود دو میلیارد و 200میلیون تومان بوده است در حالیکه مبلغ پرداختی امسال چهار میلیارد و 200میلیون تومان است و اگر بخواهیم به صورت میانگین ماهانه محاسبه کنیم میتوان گفت که بیمه سلامت هزینه داروی چندماهه آینده را نیز پرداخت کرده است.
وی با اشاره به حساسیت قابل توجه مجلس و دولت برای تامین داروی مورد نیاز بیماران خاص گفت: در حال حاضر مطالبات داروخانه های بخش خصوصی در استان مرکزی تا پایان آبان ماه پرداخت شده است و در زمینه پرداخت در این حوزه از میانگین کشوری جلوتر هستیم.
وی در ادامه از جمله دلایل مخالفت شورای هماهنگی سازمانهای بیمهگر استان مبنی بر واگذاری توزیع دارو به بخش خصوصی را نبود نظارت صحیح و عدم مسئولیت پذیری بخش خصوصی در قبال تامین دارو بیان کرد و گفت: اگر بخش خصوصی به هر دلیلی نتواند داروی مورد نیاز بیماران را تامین کند آیا دانشکده علوم پزشکی مسئولیت این کوتاهی را میپذیرد؟
وی بیان کرد: بخش دولتی در صورت بروز هر گونه مشکلی می تواند خدمات دارویی خود را تداوم بخشد اما این بخش خصوصی است که میتواند از ادامه ارائه خدمات ممانعت بعمل آورد.