پخش زنده
امروز: -
دانشگاه ایلام برای دانشجویان این دانشگاه زمینه فعالیت اقتصادی فراهم کرده است
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز ایلام ، اینجا محل کسب و علم دانش است اما می شود نقطه آغازی شد برای ورود به بازار کار و تولید. دانشگاه ها محل کسب علم و دانش هستند و یکی از اهداف مهم این مراکز آموزش عالی، علم آموزی به افرادی است که پس از فارغ التحصیلی به راحتی وارد بازار کار و تولید شوند و منتظر آزمون های استخدامی نمانند. خود دست به کار شده و کارآفرینی کنند تا ضمن ایجاد اشتغالزایی برای خود و چند نفر دیگر و همچنین کسب درآمد، به علمی که در دانشگاه آموخته اند جامه عمل بپوشانند.
دانشگاه ایلام یکی از این دانشگاه هاست که دوسالی میشه به دانشجویانش اعتماد کرده و زمنیه تولید اقتصادی برای آنان فراهم کرده است.
سمیه منصوری دانشجوی کارشناسی علوم باغبانی دانشگاه ایلام یکی از دانشجویان موفق این عرصه است که در سال گذشته با ثبت شرکت تعاونی دانشجویی توانسته برای خود و 35 دانشجوی رشته کشاورزی زمینه تولید فراهم کند. او می گوید: در ابتدا خیلی ها فکر می کردند که کار کردن به تحصیل و علم آموزی در دانشگاه لطمه می زند اما ما با راه اندازی این شرکت دانشجویی و تولید محصولات مختلف نشان دادیم که در کنار تحصیل هم می شود در دانشگاه درآمدزایی داشت.
شروع کار این تعاونی دانشجویی که در سال گذشته با حمایت های دکتر بازگیر رییس سابق دانشکده کشاورزی به ثبت رسیده است، با پرورش ماهی های گرمابی همراه بود که سه نوع ماهی کپور، فیت فاک و آمور تولید و به مرحله فروش رسید.
این دانشجوی موفق با اشاره به اینکه این تعاونی دانشجویی، 7 عضو اصلی دارد می گوید: در هر طرحی که شروع می کنیم دانشجویان رشته های مختلف هم به تیم 7 نفره ما افزوده می شوند تا کار به صورت تخصصی و علمی انجام شود و هر کدام از آن ها در درآمد فروش محصولات سهم خواهند داشت.
وی با بیان اینکه تاکنون پرورش و تولید ماهی های گرمابی، پرورش گل و گیاهان آپارتمانی و زینتی و پرورش قارچ خوراکی به مرحله فروش رسیده است، تصریح کرد: تاکنون 50 میلیون ریال از فروش این محصولات درآمد زایی داشتیم که اگر دانشگاه حمایت های دانشگاه بیشتر شود و امکانات مورد نیاز در اختیار این تعاونی دانشجویی قرار دهد، این درآمد زایی به بیش از یکصد میلیون ریال افزایش پیدا خواهد کرد.
علاوه بر این دانشجوی موفق، دانشجویان دیگری هم هستند که در زمینه تولید در دانشگاه فعالیت دارند. یکی از این دانشجویان، طاهره چامه دانشجوی کارشناسی ارشد گرایش گیاهان زینتی است.
این دانشجوی کارشناسی ارشد می گوید: حدود یک سالی است که به صورت حرفه ای در گلخانه دانشگاه مشغول فعالیت شده و علاه بر خود برای یکی دیگر از دانشجویان نیز اشتغالزایی داشته است.
طاهره چامه افزود: طی شش ماه تعداد 800 گلدان انواع گل و گیاهان زینتی و آپارتمانی تولید کردیم که قرار است در 6 مرکز آموزش عالی در شهر ایلام به فروش برسد و از فروش این محصول، درآمدی بالغ بر 70 میلیون ریال کسب خواهیم کرد.
مسئول دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه ایلام می گوید: یکی از مشکلات اصلی دانشجویان ما این است که پس از فارغ التحصیلی به دنبال آزمون های استخدامی می روند و سال ها وقت خود را برای این آزمون ها هدر می دهند در صورتیکه با کارآفرینی های کوچک هم می شود درآمدزایی خوبی داشت.
دکتر مهدی صیدی افزود: با راه اندازی سامانه کارورزی و کارآموزی، دانشجویان می توانند در این سامانه عصو شوند و با فراگیری آموزش های مورد نیاز برای ورود به بازار کار آماده شوند.
وی تصریح کرد: بعضی ادارات و نهادهای دولتی برای جذب نیروی کارورز و کارآموز، از همین افرادی که در این سامانه عضویت دارند و توسط دانشگاه ها معرفی می شوند استفاده می کنند، پس یکی از راه های ورود به بازار کار، عضویت در این سامانه و فراگیری دوره های آموزشی مختص هر رشته و گرایش است.
رییس دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام با بیان اینکه این دانشکده تمام تلاش خود را برای حمایت بیشتر از دانشجویان کارآفرین رشته مهندسی کشاورزی به کار خواهد گرفت، افزود: در حال حاضر تعداد 60 دانشجو در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد که در رشته مهندسی کشاورزی مشغول به تحصیل هستند در زمینه تولید انواع محصولات کشاورزی مشفول هستند.
دکتر رستمی نیا با اشاره به اینکه 70 درصد از درآمد حاصل از فروش محصولات کشاورزی به خود دانشجو برمی¬گردد، تصریح کرد: بیش از 10 نوع محصول مختلف کشاورزی همچون؛ تولید سبزی، قارچ خوراکی، گل و گیاهان زینتی، ماهی های گرمابی، گل نرگس و ... در طرح های کارآفرینی دانشجویی این دانشکده تولید می شود.
با حمایت بیشتر از دانشجویان و فراهم کردن زمینه های تولید اقتصاد محور در دانشگاه، ضمن افزایش اشتغالزایی و تولید محصولات مختلف در حوزه های مختلف تولیدی در خود دانشگاه، دانشجویان برای ورود به بازار کار و تولید آماده تر خواهند شد.
نویسنده : وحید حاجیان