پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ عادل الجبير وزير خارجه عربستان در جلسه شوراي حقوق بشر در ژنو بدون اشاره اي به فجايع يمن؛ ديگر اتفاقات در سطح منطقه و جهاني را محكوم كرد.
الجبير گفت:کشورهاي جهان در اجرايي سازي اين اصول و معاهدات تجارب متفاوتي دارند. با توجه به گوناگوني فرهنگ ها و جوامع ما همچنين بايد بين اصول حقوق بشر که از نظر بين المللي بر سر آن توافق داريم و مسائل بحث برانگيزي که برخي تلاش مي کنند که آن را بر همگان تحميل کنند، فرق قائل شويم. در اين رابطه ما بايد درباره تلاش هايي که به دنبال تحميل برخي ارزش هاي خارجي بر يک جامعه خاص هستند و مدعي هستند که حقوق بشر هستند،دقيق باشيم.
وي افزود: منازعه عربي-اسرائيلي طولاني ترين منازعه زمان معاصر است. اين منازعه شامل موارد متعدد نقض حقوق بشر و آزارهاي انساني است. از اين تريبون ما بايستي بر روي اهميت حقوق بشر مردم فلسطين و از جمله حق تعيين سرنوشت تاکيد کنيم. ما از جامعه بين المللي و نمايندگان آن در شوراي حقوق بشر مي خواهيم که تمام تلاش خود را تا حد ممکن براي حفاظت از حقوق بشر در فلسطين اشغالي و ديگر سرزمين هاي عربي به کار گيرد.
وزير خارجه عربستان سعودي در ادامه گفت: در رابطه با ميانمار ما به شدت تمامي موارد صريح نقض حقوق بشر و آزارها ضد اقليت روهينگيا را محکوم مي کنيم. ما از همگان مي خواهيم که تلاش خود را براي پايان دادن به موارد نقض حقوق بشر و بازگشت آوارگان به کشورشان و فراهم آوردن کمک هاي بشردوستانه ضروري براي آنها به کار گيرند.
وي گفت:عربستان سعودي تلاش هاي زيادي در سالهاي گذشته براي مبارزه با افراط گرايي و تروريسم نه تنها در سطح ملي بلکه در سطح منطقه اي و بين المللي انجام داده است. در اين رابطه در آخرين مورد ما صدها ميليون يورو براي تقويت تلاش ها براي مباررزه با تروريسم در کشورهاي منطقه ساحل در آفريقا اختصاص داديم. عربستان سعودي بر روي اهميت مقابله با اين تهديد خطرناک تاکيد مي کند. ما اقدامات همه آنهايي را که به صورت مادي و معنوي از تروريسم حمايت ميکنند، محکوم مي کنيم. حال چه اين حاميان ،کشورها و چه سازمانها و يا افراد باشند.
الجبير در ادامه گفت: ما همچنين اقدام همه آنهايي را که از نشست هاي رسانه اي براي حمايت از اين ايده ها ،تحت پوشش آزادي بيان و آزادي عقيده استقاده مي کنند، محکوم مي کنيم. ابزارهايي بين المللي محدوديت هاي مشروع را بر آزادي بيان و آزادي عقيده و از جمله احترام به عقايد ديگران و همچنين حفظ امنيت ملي، نظم عمومي، بهداشت و اخلاق عمومي ايجاد کرده اند. به همين دليل براي مثال اجازه توهين به مذاهب و ديگر فرهنگ ها به بهانه آزادي عقيده و آزادي بيان داده نشده است.