پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما از وين؛ وزير دادگستري کشورمان گفت تحريم گسترده يمن موجب قطع واردات غذا و مواد سوختي شده و هفده ميليون نفر در اين کشور را در استانه قحطي قرار داد.
سيدعليرضا آوايي، در نشست عاليرتبه سي و هفتمين اجلاس شوراي حقوق بشر در ژنو افزود جنگ ضد مردم يمن در آستانه چهارمين سال خود است و پاياني براي آن ديده نمي شود؛ شرايطي که در حال تبديل به يک فاجعه انساني و همراه با خرابي هاي گسترده و نقض وحشتناک حقوق بشر است.
وي گفت انسداد راه هاي دسترسي کمک هاي بشردوستانه به يمن قحطي زده موجب وخيم تر شدن کابوس اوضاع اين کشور شده و آن طور که سازمان ملل متحد توصيف کرده است ادامه اين وضع مي تواند به گسترده تر شدن قحطي جهان در دهه هاي اخير منجر شود.
وزير دادگستري کشورمان در بخش ديگري از سخنانش گفت ما همواره شاهد آن بوده ايم که افراطي گري خشونت گرايي و آثار جانبي آن شامل خشونت فرقه اي از زمان حمله آمريکا به عراق و افغانستان روبه افزايش بوده است.
سيدعليرضا آوايي افزود سياست هاي توسعه طلبانه و اقدامات بسيار جاه طلبانه و سلطه جويانه برخي قدرت ها و عوامل آنها از طريق حمايت از گروه هاي افراطي و تروريستي نظير جبهه النصره؛ داعش و احرار الشام در عراق؛ سوريه؛ يمن و افغانستان موجب تفرقه و جدايي در ميان ملت هاي غرب آسيا شده است.
وزير دادگستري در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به اينکه مصايب مسلمانان روهينگيا در ميانمار وجدان بشري را جريحه دار کرده است؛ افزود گزارش هاي تکان دهنده از کشتارهاي گسترده؛ تجاوز؛ خانه هاي ويران شده و تصاوير غمناک از غيرنظاميان بي دفاع؛ زنان و کودکان معصومي که در معرض رفتار عناصر افراطي قرار دارند يادآور بدترين نقض هاي حقوق بشر در جهان است.
وي تاکيد کرد بدون ترديد وظيفه جامعه جهاني است تا بصورتي مسوولانه تر و موثرتر اقداماتي را براي پشگيري و خاتمه مخاصمات و بحران ها اتخاذ کند.
آوايي گفت با افزايش يافتن اين جنايات تمرکز شوراي حقوق بشر بر اين چالش ها بايد جدي باشد و نيز توجه به دلايل ريشه اي آنها همچون تبعيض؛ اشغال خارجي؛ استاندداردهاي دوگانه؛ بيگانه ستيزي؛ اسلام هراسي و سياست هاي استعماري از اهميت بسزايي برخوردار است.