پخش زنده
امروز: -
«رحمت خدا بر شهید رجایی و شهید باهنر که نهال امور تربیتی را در زمین آموزش و پرورش نشاندند».
به گزارش خبرگزاری صداوسیما،مرکز اصفهان؛ تربیت اسلامی؛ دغدغه ای مهم که رهبر معظم انقلاب بارها و بارها در محافل و دیدارهای مختلفشان بر آن تاکید کرده اند و اردیبهشت امسال هم در جمع معلمان و فرهنگیان این اصل مهم را مجدد یادآور شده اند:
«وظیفهی آموزشوپرورش، تربیت یک نسل است؛ وقتی در نگاهِ میانمدّت نگاه می کنیم، یک نسل را برای یک دورهی آینده می خواهد تربیت کند. چهجوری تربیت خواهد کرد؟ چه تربیت خواهد کرد؟ آموزشوپرورش [باید] بتواند نسلی تربیت بکند باایمان؛ اصلش ایمان است. ...»
هشتم اسفند سالروز تاسیس ستاد های امور تربیتی در مدارس
استمرار هر جامعه با انتقال مجموعه باورها، ارزش ها، رفتارها، دانش ها و مهارت های آن به نسل های بعد محقق می شود و آموزش و پرورش در نگاه کلی و مدرسه با رویکرد جزیی تر مهم ترین واسطه در این زمینه است .
ستاد امور تربيتي در مدارس كشور هشتم اسفند سال 1359، به همت شهيدان رجایي و باهنر تأسيس شد و این روز به نام امور تربیتی و تربیت اسلامی در تقویم به ثبت رسید.
پاسداری از ارزش های اسلامی و دستاوردهای انقلاب، برنامه ریزی و ایجاد هماهنگی بین عملكرد عوامل تربیتی، توجّه جدی به نقش معلمان در فعالیت های تربیتی دانش آموزان از اهداف تاسیس ستادهای امور تربیتی بود.
رییس اداره امور تربیتی اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان می گوید : چند سالی است که شورای آموزشگاه به جای ستاد امور تربیتی در مدارس فعالیت می کند.
جعفر تحویل پور با اشاره به اینکه تمامی آموزشگاه ها موظف به تشکیل این شورا هستند می افزاید: این شورا شامل مدیر ، معاونان آموزشی و پرورشی مدرسه و نماینده دبیران است که وظیفه ترسیم راهبردهای آموزشی و پرورشی مدرسه را بر عهده دارند.
به گفته وی در مدارس استان حدود دو هزار و 750 مربی و معاون پرورشی برای غنی بخشب یه طرح های تربیتی-دینی فعالیت می کنند.
رییس اداره امور تربیتی اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان با اشاره به اینکه هشتم تا چهاردهم اسفند هفته تربیت اسلامی است می افزاید : برگزاری همایش تربیتی استانی بربال جبراییل از خاک تا افلاک، دیدار با خانواده های شهدای امور تربیتی، تجلیل از مربیان ومعاونان پرورشی مدارس، تولید نماهنگ وسرود ویژه آیین تربیت و برگزاری مسابقات فرهنگی از جمله ویژه برنامه های هفته تربیت اسلامی در استان اصفهان است.
تربیت اسلامی دانش آموزان؛ضرورتی اجتناب ناپذیر
بدون تربیت دینی نمی توان جامعه اسلامی را پایه گذاری کرد و جامعه ای که در آن تربیت دینی بویژه برای آموزش و پرورش آن جایگاهی نداشته باشد اسلامی نخواهد شد هر چند که نام اسلام را به دنبال داشته باشد.
خانم محجوب کارشناس فرهنگی و مربی تربیتی، تربیت دینی دانش آموز را فعالیتهای منظم و منطقی برای تربیت دینی ابعاد وجودی او می داند و می گوید: با تربیت دینی دانش آموز به اصول عقاید، اخلاق و احکام شناخت و ایمان پیدا می کند و این شناخت منجر به عمل پایدار دانش آموز می شود.
وی که مربی تربیتی مدرسه ای در اصفهان است ، توجه به ابعاد شناختی، عاطفی و رفتاری دانش آموز را برای تربیت صحیح ضروری می داند و معتقد است: تربیت دینی هم دارای ابعاد اعتقادی، اخلاقی و عبادی است.
خانم رضایی هم که در یک واحد آموزشی سابقه ای 15 ساله دارد می گوید: اخلاق و عبادات در واقع نتیجهی اعتقادی است که همراه با شناخت و ایمان باشد؛بنابراین پرداختن معلم و کتب درسی به ابعاد تربیت دینی، ضروری است.
وی تاکید می کند: معلمان برای افزایش شناخت دینی دانش آموزان نقش الگویی و آموزشی دارند اما برای تاثیر گذاری باید همهی زمینههای شناختی، احساسی و عملی لحاظ شود.
خانم رضایی معتقد است: تعارض در ارزشهای کتب درسی، بی توجهی برخی از کتاب ها به آموزههای دینی، متناسب نبودن متون با علایق دانش آموزان، به کار نگرفتن ابعاد و اصول تربیت و بی توجهی به ابعاد شناختی، عاطفی و رفتاری دانش آموزان، تربیت دینی دانش آموزان را با شکست روبرو می کند.
تعارض در آموزههای معلم، کتاب های درسی و دوستان همچنین تعارض در شیوهی تربیتی مدرسه و خانواده و سایر نهادهای اجتماعی، موجب سردرگمی دانش آموز و در نهایت آسیب به تربیت دینی او میشود.
از طرفی دیگر برگزاری دورههای آموزش ضمن خدمت برای افزایش معلومات معلمان در زمینه تربیت دینی و اصول تربیت دینی دانش آموزان، برگزاری نشست های انجمن اولیا و مربیان و دعوت از مشاوران مجرب برای آموزش چگونگی تربیت دینی به خانواده ها و نظارت بر اخلاق، رفتار و شیوهی آموزش معلمان، ارتباط مباحث درسی با معارف دینی و جبران ناگفتههای کتاب و تغییر شیوهی ارزشیابی دروس دینی می تواند به تربیت دینی دانش آموزان به عنوان آینده سازان کشور کمک شایانی کند.
حالا دیگر کمتر مدرسه ای را در گوشه و کنار کشور می توان پیدا کرد که طرح های تربیتی در آن اجرا نشود اما آیا مدارس ما دانش آموزانی اسلامی تربیت می کند؟
نگارنده:مرضیه قاسمی