پخش زنده
امروز: -
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور گفت: گیاهان دارویی ثروت بزرگی هستند که باید به پول و سرمایه تبدیل شوند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، ابوالفضل رضوی در جلسه مدیریت تولید و صادرات گیاهان دارویی که با نمایندگان شرکت های تولید کننده گیاهان دارویی به همراه تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی برگزار شد، مشکلات اصلی این حوزه را به سه بخش کشت گیاهان دارویی، تولید این گیاهان و بازار فروش و سرمایه گذاری آنها معرفی کرد و افزود: بی تردید در حوزه تولید گیاهان دارویی و کشت آنها که از نظر قانون به وزارت جهاد کشاورزی مرتبط می شود جلسات مشترکی را با وزیر جهاد کشاورزی برگزار خواهیم کرد و در حوزه تولید گیاهان دارویی نیز با رئیس سازمان غذا و دارو مشکلات شما را مطرح خواهیم کرد. همچنین در حوزه بازار فروش و سرمایه گذاری نیز در صورت مشارکت روستاییان، آمادگی اعطای تسهیلات را در حوزه توسعه گیاهان دارویی خواهیم داشت.
وی افزود: بهتر است در حوزه تولید کنندگان گیاهان دارویی از هر استان یک نفر انتخاب شود و مجموعا سازمانی مردم نهاد را تشکیل دهید تا به این ترتیب برگزاری جلسات مشترک با دستگاه های مختلف و تقویت این حوزه بیش از پیش امکان پذیر شود.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور گفت: دولت در قانون اساسی به معنای مجموعه نظام است و قوه مجریه فصل جداگانه ای دارد. شما تولید کنندگان گیاهان دارویی باید به این نکته توجه داشته باشید که سرمایه عظیمی در اختیار شماست که قطعا ارزش افزوده آن در مقابل بسیاری از گیاهانی که امروز کشت می شوند بسیار بیشتر است لذا باید این حوزه بیش از گذشته مورد توجه تولید کنندگان و شهروندانی که قرار است از این محصولات استفاده کنند، قرار گیرد.
وی تاکید کرد: هدف ما افزایش اشتغال و درآمد روستاییان است. باید جمع بزرگ شرکت های گیاهان دارویی با مشارکت روستاییان ایجاد شود تا امکان پرداخت تسهیلات را داشته باشیم و اگر روستاییان در امر تولید گیاهان دارویی دخیل شدند مطمئن باشید که بسیاری از مشکلات شما کوچک خواهد شد و با شراکت روستاییان در کار شما ، تسهیلات میلیاردی با نرخ کارمزد شش درصد را پرداخت خواهیم کرد.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود به آمادگی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور برای در اختیار گذاشتن اطلاعات روستاها و روستاییان کشور اشاره کرد و افزود: ما این اطلاعات را در اختیار شما قرار خواهیم داد تا شما مردم روستاها را در امر تولید گیاهان دارویی شریک خود قرار دهید.
رضوی تاکید کرد: برای آینده کشور، ما باید از نفت انتظار نداشته باشیم چرا که اولا نفت چندانی خرید و فروش نمی شود و ثانیا ما هم خیلی نفتی برای فروش نداریم لذا بازار فروش گیاهان دارویی از سال آینده رونق خواهد گرفت و علت آن نیز اقتصاد کلان کشور و ارزش و اهمیت کار بزرگی است که شما انجام می هید.
توسعه تولید گیاهان دارویی نیازمند تدوین الگویی هدفمند است
رئیس فراکسیون غذا و داروی مجلس شورای اسلامی گفت: باید بر لزوم تدوین الگویی برای توسعه تولید و مصرف گیاهان دارویی و همچنین افزایش اشتغال در این حوزه تاکید بیشتری کرد چرا که ما در این حوزه دارای مزیت نسبی بالایی هستیم.
همایون هاشمی هم در جلسه مدیریت تولید و صادرات گیاهان دارویی که با نمایندگان شرکت های تولید کننده گیاهان دارویی به همراه تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی برگزار شد با تاکید بر لزوم پیگیری جدی توسعه گیاهان دارویی در کشور گفت: باید با پیگیری و پیوستگی اقدامات در حوزه توسعه گیاهان دارویی، در کشور گام های اساسی برداشته شود.
وی افزود: نخستین بار در کشور جشنواره ای برای گیاهان دارویی برگزار شده، لذا باید مشکلات برگزاری آن احصا شود و نهایتا به الگو و اقدام مشترکی برای توسعه گیاهان دارویی برسیم.
این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: رویکردی که در مجلس در حوزه گیاهان دارویی شکل گرفته رویکردی حمایتی است تا در جهت توسعه این حوزه گام برداشته شود. لذا مشتاقیم که با ارائه طرح هایی در جهت توسعه تولید و استفاده گیاهان دارویی با شما همکاری کنیم.
وی ادامه داد: الگوی خدمات مالی خرد در ایران در زمانی که در سازمان بهزیستی حضور داشتم ترجمه و بومی سازی شد که با همکاری وزارت جهاد کشاورزی این الگو در تهران مستقر شد و توانستیم از همین مسیر اشتغال در بهزیستی و در میان روستاییان را گسترش دهیم چون در این روش با وجود چرخش مالی، اما نیازمند سرمایه اولیه هنگفت نبودیم.
وی تاکید کرد: باید در حوزه توسعه تولید و مصرف گیاهان دارویی الگویی تدوین شود که در آن بتوانیم گام های موثری در ارتقای این حوزه و توسعه اشتغال در آن برداریم