کنگرهای به نام شهید برجسته پزشکی استان یزد
ششمین آیین اهدای جايزه ملی شهید دکتر رهنمون در آبادان
این همایش هر ساله به منظور تقدیر از الگوهای برتر جامعه پزشکی و ترویج ارزشهای انقلابی در جامعه نظام سلامت کشور برگزار میشود.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، ششمین آیین اهدای جايزه ملی شهید دکتر رهنمون و هشتمین کنگره علمی طب رزم روز چهارشنبه این هفته در آبادان برگزار می شود.
معاون بهداشت، امداد، درمان و آموزش پزشکی سپاه با اشاره به برگزاری ششمین آیین اهدای جایزه ملی شهید دکتر رهنمون و هشتمین کنگره علمی طب رزم گفت: ما به دنبال نمادسازی فرهنگی با عناوین و محتوای فاخر هستیم. عبداللهی افزود خدمات بخش بهداشت و درمان به رغم نقش برجسته و سابقه درخشانی که در دوران دفاع مقدس داشته است، متأسفانه مورد غفلت واقع شده و ما خلاء یک حرکت و جریان که فداکاریهای جامعه پزشکی را به مردم نشان بدهد حس میکردیم.
وی افزود: با چنین انگیزه ای، از سال۱۳۹۰ به همت معاونت بهداشت، امداد و درمان آموزش پزشکی سپاه، این ایده مطرح شد که ما با طراحی جایزه ملی شهید دکتر رهنمون بتوانیم علاوه بر پاسداشت شهدای والامقام عرصه بهداری دفاع مقدس و تجلیل از خانوادههای آنها، امکانی بر معرفی و تقدیر از الگوهای برتر جامعه پزشکی و ترویج ارزشهای انقلابی در جامعه نظام سلامت کشور باشیم.
شهيد دكتر محمدعلي رهنمون در روز هفتم مردادماه 1334در خانوادهاي مذهبي و متدين در شهر يزد ديده به جهان گشود.
وی در سال 1352در كنكور سراسري در رشته پزشكي دانشگاه اهواز پذيرفته شد. شهید رهنمون در شكل گيري نهضت انقلاب مردمي استان يزد نقش بسزايي داشت و اعلاميه تحريم جشن عيد نوروز1357به مناسبت چهلمين روز كشتار مردم تبريز و قم با خط زيباي او مقدمهاي بر قيام دهم فروردين سال1357 مردم يزد گرديد. او در اواخر شهريور1357كه زلزله، شهرستان طبس را ويران كرد از اولين کسانی بود که در قالب گروه درمان و امداد كمك رساني كه بدستور شهيد محراب آيت الله صدوقي تشكيل يافته بود عازم آن خطه گرديد و مسئوليت كميته امداد و درمان امام خميني رضون الله تعالي عليه را بعهده گرفت و چهار ماه تمام در كنار بزرگواراني همچون رهبر معظم انقلاب حضرت آيت الله خامنهاي، شهيد آيت الله هاشمينژاد و مرحوم حجت الاسلام شيخ محمدعلي صدوقي به خدمت زلزله زدگان طبس همت گماشت.
در اواخر بهمن ماه 1357در روزهاي نخستين پيروزي انقلاب اسلامي به دانشگاه اهواز بازگشت و دوره جديدي از مبارزات خويش را در برابر گروهكهاي الحادي و التقاطي كه پيشنهاد تعطيلي دانشگاه ها را مطرح مينمودند آغاز كرد.
در جريان سيل خوزستان در سال1358 كميته بهداشت و درمان جهاد سازندگي خوزستان به همت و تلاش او تشكيل و مسئوليت آنرا پذيرفت. هنوز خستگي واقعه سيل خوزستان بر دوش او سنگيني ميكرد كه جنگ تحميلي رژيم عراق عليه ملت ايران در شهريور 1359 آغاز شد و شعله هاي سوزانش بر پهنه وسيعي از خاك كشور عزيزمان ايران سايه انداخت. در آنزمان رسالت جديد شهيد دكتر رهنمون آغاز گشت و با اينكه چندماهي به پايان تكميل تحصيلات دوره پزشكي عمومي او باقي نمانده بود مجدداً دست از ادامه تحصيل كشيده و با سازماندهي و ساماندهي مجدد كميته امداد و درمان جهاد سازندگي خوزستان، پايگاهي براي جذب نيروهاي پزشكي و امدادي منطقه جنوب فراهم آورد.
شهيد رهنمون بطور خستگي ناپذير، شبانه روزش را در جبهه هاي جنوب وقف درمان مجروحين مينمود. در اوايل سال1360 با كمك جمعي كوچك از فارغ التحصيلان پزشكي همفكر و همسنگر خود در تهران به عضويت بهداري سپاه پاسداران انقلاب اسلامي درآمد و از همان روزهاي نخست در تشكيل و ساماندهي اين نهاد همت گماشت و در راه اندازي و تجهيز و پذيرش مسئوليت اولين بيمارستان متعلق به سپاه پاسداران كه هم اكنون بعنوان يكي از مراكز آموزشي درماني دانشگاه علوم پزشكي بقيه الله(عج) است نقش بسزايي داشت.
در اوايل سال1361 به منطقه جنوب بازگشت و در اداره و تجهيز بيمارستان صحرايي شهيد كلانتري در منطقه انديمشك و بيمارستان شهيد بقايي اهواز همت گماشت. شهيد دكتر رهنمون، در عمليات هاي جنوب و غرب كشور مسئوليت بيمارستان هاي صحرايي را در آن مناطق عهده دار بود و سرانجام در سپيده دم روز ششم اسفندماه سال1362در عمليات غرورآفرين خيبر در سنگر هميشگي خود در بيمارستان صحرايي خاتم الانبياء(ص) در منطقه طلائيه در حال اداي فريضه نماز صبح به شهادت رسید.