به گزارش
خبر گزای صدا وسیما مرکزکرمانشاه دکتر ابراهیم شکیبا معاون بهداشتی دانشگاه علوم دانشگاه علوم پزشکی کرماشاه گفت:
![مواد شوینده خطری پنهان برای زنان مواد شوینده خطری پنهان برای زنان](/files/fa/news/1396/12/7/1939922_857.jpg)
تماس طولانی مدت پوست با پودرهای شوینده یکی از عوامل ایجاد حساسیت و بیماریهای پوستی است.
وی گفت:: اسیدی که داخل پودرهای شوینده استفاه میشود میتواند روی پروتئین پوست اثر بگذارد و باعث برخی ناراحتیها و حساسیتها شود که جزو خطرات استفاده از این پودرها محسوب میشود.
رئیس مرکز بهداشت استان با بیان اینکه اسپریها مانند شیشه پاکن ها، به خاطر مشکلات تنفسی که میتوانند ایجاد کنند خطرات بیشتری نسبت به پودرها دارند، گفت:: اسیدها مانند جوهرنمک اگر به طور مستقیم استفاده شوند سبب سوختگی میشود و بخار ناشی از آن در محیط سربسته اثرات خطرناکی در افراد میگذارد.
وی افزود: شایعترین مشکل موجود در این زمینه، آسیبهای تنفسی و به ویژه آسیب به حنجره، به دلیل استفاده بی رویه و عدم رعایت نکات ایمنی در استفاده از مواد سفیدکننده و پاک کنندههای شیمیایی در اسفند ماه شایعتر از همیشه است.
شکیبا افزود:بدترین شیوه استفاده از مواد پاک کننده و شوینده این است که با آب گرم مخلوط شوند و یا از آنها در محیطهای بستهای که بخار آب در آن موجود است، استفاده شود.
دکتر شکیبا یکی دیگر ازخطرات نظافت نوروزی، را ترکیب مواد شوینده با یکدیگر عنوان کرد و گفت:: بیشترین ضرر در ترکیب مواد شوینده ترکیب اسیدها و سفیدکنندهها مانند جوهرنمک و وایتکس است که حتی باعث مرگ میشود و در این وضعیت استفاده از ماسک نیز موثر نیست.
وی افزود: در هنگام استفاده از شویندههای شیمیایی و اسیدی پاک کننده، جرم گیر و سپیدکننده وجود هواکش و بازکردن پنجرهها و قرار داشتن مداوم در معرض جریان هوای آزاد، میتواند تا حد زیادی از بروزعوارض تنفسی جلوگیری کند.
دکتر شکیباگفت:یکی دیگر ازخطرات نظافت نوروزی برق گرفتگی در اثرشست وشوی لوازم برقی مانند لوستر، چراغ روشنایی کلید برق است که خطرات جدی را در پی دارد.
دکتر شکیبا رعایت نکات ایمنی وتوجه بانوان به این نکات رادر کاهش مخاطرات نظافت نوروزی مهم برشمرد.