پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران: یکی از چالشهای پیش روی نظامهای بیمهای بحث تامین منابع مالی پایدار است که باعث شده بود در سالهای گذشته و منتهی به سال ۹۵ منجر به زیان انباشه شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، طاهر موهبتی در نشست خبری با حضور خبرنگاران افزود: در سال ۹۵ اگر اوراق مشارکت به مبلغ ۸ هزار میلیارد تومان چاپ نمیشد بدهی ما به ۱۴ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا میکرد.
وی با بیان اینکه در سال گذشته ۱۷۰۰ میلیارد عدم وصولی داشتیم، گفت: رویکرد ما در سازمان بیمه سلامت مدیریت هزینههاست که طی ماههای اخیر در دستور کار قرار گرفته است.
موهبتی افزود: آثار مدیریت هزینه در آینده مشخص میشود و نمیتوان گفت که ۴۰ تا ۵۰ درصد هزینهها طوری است که بتوان با مدیریت هزینه آنها را کاهش داد.
وی گفت: در حال حاضر تخصیص ماه دوازدهم را دریافت میکنیم و عملا فقط میتوانیم بدهیهای خود را تا تیر پرداخت کنیم.
موهبتی افزود: این هشت ماه (از تیر تاکنون) ماهی ۱۳۰۰ ملیارد تومان هزینه برای ما در برداشته است.
وی با بیان اینکه قرار بود بر اساس مصوبه مجلس ۷۵۰۰ میلیارد تومان اسناد خزانه با بازپرداخت حداکثر سه سال برای پرداخت بدهیها به سازمان داده شود، گفت: در نهایت این عدد به ۴۷۵۰ میلیارد تومان کاهش یافت.
موهبتی افزود: در سال ۹۷، دولت ۴۷۵۰ میلیارد تومان اسناد در اختیار سازمان بیمه سلامت خواهد گذاشت که بتوانیم بخشی از بدهیهای خود را پرداخت کنیم.
وی با بیان اینکه نگرانیهای ما در بخش بودجه سال ۹۷ هنوز وجود دارد، گفت: نکته دیگر نگرانی ما مراجعه نکردن بیمه شدگان رایگان به بخشهای خصوصی بود.
موهبتی افزود: یکی دیگر از مصوبات مجلس این است که مراجعهکنندگان به مراکز درمانی دانشگاهی مراجعه کنند و اگر کسی سطح بالاتری از خدمات درمانی را بخواهد با افزایش پرداخت حق بیمه در این موضوع مشارکت کند.
وی گفت: تنها ۱۱ درصد افراد امکان پرداخت حق بیمه ندارند٬، اما ۱۰۰ درصد روستاییان کشور رایگان بیمه شدند.
موهبتی افزود: قرار شد بخشی از هزینههای دارویی و درمانی نازایی در کشور تحت پوشش بیمه قرار بگیرد و چند بیماری مانند اوتیسم و متابولیکی و پروانهای نیز تحت بیماری خاص قرار بگیرد و هزینههای آن پرداخت شود.
وی گفت: در این سفره منابع جدیدی اضافه نشده٬، اما قرار است جمعیت جدیدی با هزینه هنگفت از این سفره بهره ببرند و طبیعی است که قبلیها نیز در مضایقه خواهند بود.
موهبتی افزود: پیشنهاد ما این است که مجلس برای این موضوع منابع مالی در نظر بگیرد.
وی گفت: این موضوع باعث ایجاد انتظار قانونی میشود و باید در دو اصل بررسی شود.
موهبتی با بیان اینکه اصل تصمیم بسیار ارزشمند است و سازمان بیمهای نیز علاقهمند است که مشکلات جدی مردم را برطرف کند، افزود: اینکه برای این هزینه٬ بودجهای در نظر گرفته شود٬ مشکلاتی ایجاد میکند.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: نکته دیگر که به تصویب رسید ایجاد پایگاه جمعیت بیمه شدگان کشور است که در بند «چ» قانون برنامه وجود داشت٬، اما ابهاماتی داشت و ضمانت اجرایی کافی نیز وجود نداشت.
موهبتی افزود: قانون گفته است که همه سازمانهای بیمهای و دستگاههای اجرایی مکلف هستند اطلاعات برخط خود را در اختیار پایگاه جمعیتی قرار دهند و ما موظف هستیم امکان دسترسی برخط این سازمانها را فراهم کنیم.
وی گفت: باید طی ۶ ماه علاوه بر ایجاد این پایگاه ٬ نظام استحقاق سنجی را نیز ایجاد کنیم.
موهبتی افزود: در نظام استحقاق سنجی گفته میشود اولا آیا فرد بیمه شده خودش خدمت را دریافت میکند٬ دوما آیا بیمه از لحاظ زمانی معتبر است و سوم اینکه چه خدمتی میتواند دریافت کند.
وی با بیان اینکه همه بخشهای دارویی و درمانی مکلف شدند که برای ارائه خدمت از این پایگاه جمعیتی استحقاق سنجی را انجام بدهند. گفت: تحقق این امر نیازمند کمک سازمانهای بیمهگر دیگر است.
موهبتی ادامه داد: وقتی ظرفیت این کار فراهم شود٬ سازمانهای بیمهگر باید اطلاعات خود را ارائه و از بخشی نگری صرف نظر کنند.
وی افزود: در این خصوص تاکید شده است که باید ابزارهای الکترونیکی جایگزین دفترچه باشد٬، اما اینکه فکر کنیم دفترچه حذف میشود٬ این طور نخواهد بود.
موهبتی گفت: اگر کشور به زیرساخت مناسبی از نظام الکترونیکی برسد که بتوان امور کشور را به صورت آنلاین اداره کرد و خدمات دچار مشکل نشود٬ میتوان به حذف دفترچه نیز فکر کرد.
وی افزود: درحال حاضر در روستاهای کشور بیمه شده وجود دارد و نمیتوان به فکر حذف دفترچه بود و نیازمند تامین بسترها و فراهم شدن زیرساختها و فناوری است.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران ادامه داد: مکانیزه کردن خدمت در تصمیمگیریهایی که میتوان برای حفاظت مردم گرفت، کمک خواهد کرد.
موهبتی با بیان اینکه نکته مهم دیگر که در بودجه سال آتی به تصویب مجلس رسیده، رفع همپوشانی است، گفت: دستورالعمل رفع همپوشانی را آماده و میزان همپوشانی با سازمان تامین اجتماعی را نیز مشخص کرده ایم.
از سال آینده، ۳۴ میلیون بیمه شده رایگان، میتوانند خدمات دولتی بگیرند
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: در بودجه سال ۹۷ تصویب شده است که ۳۴ میلیون نفر بیمه شده رایگان ما، صرفا به مراکز دولتی مراجعه کنند.
موهبتی افزود: مجلس شورای اسلامی، سازمان بیمه سلامت را موظف کرده است تا به رفع همپوشانی بیمهها اقدام کند و دستور العملی تعیین شده است.
وی گفت: ما در ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار دفترچه با تامین اجتماعی همپوشانی داریم.
موهبتی افزود: در ۶ ماهه دوم سال، ۸ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان از بدهیهای خود را پرداخت کرده ایم و تا پایان سال پرداختهایی برای معوقات داروخانههای خصوصی خواهیم داشت.
وی گفت: هزینههای ما در سال ۹۷ افزایش مییابد، ولی در بودجه سال ۹۷ این افزایشها دیده نشده است و خرید ما را در سال آینده دچار مشکل خواهد کرد.