آیین کهن پخت آش اسفندی در دلیجان + فیلم
پخت آش اسفندی از گذشتههای دور بعنوان شکرانهای بر پایان زمستان و آغاز فصل کار و کوشش و سرسبزی، در دلیجان برگزار میشود.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز اراک؛ آش اسفندی یک رسم دیرینه است که از گذشته های دور همراه با مراسمی خاص در شهرستان دلیجان، با هدف احیای سنتهای قدیمی و آشنایی خانوادهها و نسل جوان با فرهنگ و سنن ایرانی برگزار می شود.
در جشن آش اسفندی مردم در آخرین روزهای زمستان مواد غذایی را که اندوخته اند میآورند و با این آذوقهها آش اسفندی را در کنار هم تهیه میکنند.
این آش به خاطر اینکه در تهیه آن از مواد متفاوت و مغذی استفاده میشود آشی خوشمزه است و پس از تهیه و طبخ آش اسفندی با شادی و خوشحالی، این آش در بین همسایهها و آشنایان توزیع میشود.
این جشن با هدف شکرگزاری نعمتهای خداوند و بارشهای زمستانی، تمام شدن فصل سرما، آغاز بهار و فصل رویش و بیدار شدن طبیعت از خواب زمستانی برگزار میشود.
این جشن شکرانهای است بر پایان فصل سرما و بیکاری و آغاز فصل سرسبز بهار و کار و کوشش و فصل رویش و سرسبزی و نشاط.
شهردار دلیجان با بیان اینکه مراسم آش اسفندی به همت شهرداری و شورای شهر دلیجان برگزار میشود گفت: با پیگیریهای انجام شده مراسم آش اسفندی دلیجان بعنوان یک میراث معنوی ثبت ملی شده است.
منصوری افزود: نامگذاری آش اسفندی به این دلیل است که در روزهایی که برف سنگین و زمستان سخت بر مردم این نواحی چیره میشد بانوان، آشی مقوی برای افزایش نیروی بدنی میپختند تا در برابر سرما و بوران، خانواده را حفظ کنند.