پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل شرکت تعاونی عشایری گرمسار گفت: درگذشته یکی از عوامل کاهش قیمت گوشت، فروش پوست و پشم بود، اما به دلیل واردات چرم مصنوعی و طبیعی، دامداران این کاهش قیمت را با افزایش قیمت گوشت جبران می کنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، علیرضا یوردخانی افزود: در 10 سال گذشته قیمت پوست به اندازه قیمت 10 کیلو گوشت بود اما اکنون یک پوست را 5 هزار تومان هم خریداری نمی کنند.به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، علیرضا یوردخانی افزود: در 10 سال گذشته قیمت پوست به اندازه قیمت 10 کیلو گوشت بود اما اکنون یک پوست را 5 هزار تومان هم خریداری نمی کنند.
وی با بیان اینکه کاهش قیمت پوست گوسفندی باعث شده تا دامداران این پوست را با سوزاندن معدوم کنند گفت: این مسئله باعث مشکلات زیست محیطی شده است.
مدیرعامل شرکت تعاونی عشایری شهرستان گرمسار افزود: عشایر فرهنگ استفاده از مرتع را دارند و می توانند با پرواربندی دام 15 کیلویی را به 30 کیلو برسانند.
وی با اشاره به اینکه ما مخالف واردات نیستم بلکه با واردات بی رویه مخالفیم افزود: کل مصرف گوشت قرمز در سال ، 900 هزار تن است که 800 هزار تن آن در کشور تولید می شود و از این میزان 200 هزار تن سهم عشایر و 600 هزار تن سهم روستائیان و دامداران صنعتی است.
یورد خانی گفت: عشایر می توانند100 هزار تن نیازی که باقی می ماند تولید و تامین کنند.
وی افزود: با این حال حدود 300هزار تن گوشت درسال وارد کشور می شود و کشتارگاهها در اختیار افرادی است که بیشتر تمایل دارند گوشت وارد شود.
یودرخانی با اشاره به اینکه باید تولید گوشت را در کشور ثابت نگه داریم افزود: امسال در ماه آبان و آذر هیچ گوشتی از عشایر خریداری نشد و این درحالیست که ما باید زنجیره تولید را تکمیل کنیم.
مدیرعامل شرکت تعاونی عشایری شهرستان گرمسار افزود: در سال 91-92 تولید گوشت توسط عشایر 150 هزار تن بود که در سال 96 به 200 هزار تن رساندیم.
یوردخانی ادامه داد: اگر هزینه واردات را به تولید کننده بدهند تولید گوشت را افزایش می دهیم زیرا ما با استفاده از علم روز، دانش بومی و محلی می توانیم تولید را افزایش دهیم اما متاسفانه حمایتی از دامداران و عشایر نمی شود.
وی در مورد پروراربندی شتر هم گفت: گوشت و شیر شتر یکی از بهترین گوشت های کشور است بطوریکه سرمایه گذاران خارجی در ایران به پرورش شتر پرداختند و شیر شتر را صادر می کنند.