به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ، ابوالحسن فیروزآبادی در نخستین همایش جنبه های حقوقی فناوری اطلاعات و ارتباطات گفت: فضای مجازی مانند فیزیک است و زمانی که وارد ابعاد بزرگتر می شود از فیزیک نسبی باید استفاده کرد و ما همچنان در فضای مجازی خالص نمی شویم و فضای ما فضای بین واقعی و مجازی است.
وی ادامه داد : فضای مجازی یعنی فضای استنباطی اطلاعات یافته است و این ثبت اطلاعات در حوزه های اقتصادی ، اجتماعی و علمی وجود دارد.
فیروزآبادی با اشاره به مشکلات حقوقی فضای مجازی افزود: در حال حاضر با دیجیتال شدن دنیا، شکل رسانه تغییر کرده تا جایی که مردم خود فعالند و خبرنگاری و تولید محتوا می کنند در واقع نمی توان با نظام هایی که این فضا را مدیریت می کنند مقابله کرد چرا که ما باید ساختاری متناسب با این فضا داشته باشیم تا بتوانیم حکمرانی کنیم.
دبیرشورای عالی فضای مجازی تصریح کرد: نظام مقررات گذاری از حکمرانی را باید در این فضا خارج کنیم و قابلیت حکمرانی در این حوزه را در نظر بگیریم و فرآیندهای آن را شکل دهیم.
فیروزآبادی گفت : حریم خصوصی که امروز تعریف می شود آیا یک تعریف پایدار دارد و با حریم خصوصی ده سال پیش یکی است و آیا حریم خصوصی کنونی جامعه با حریم خصوصی ده سال آینده مطابقت می کند؟ در واقع ما باید با شرایط و متناسب با آن تغییرات حرکت کنیم .
وی تصریح کرد: یکی از خصوصیات فضای مجازی ، تولید علم همراه با فرضیه است و زمانی که در دستگاههای فضای مجازی علمی تولید می شود فرضیه آن بلافاصله تشکیل می شود و در همان زمان مورد نقد و تایید قرار می گیرد.
فیروزآبادی با اشاره به تعیین تکلیف مالکیت معنوی در کشور ادامه داد: ما باید تکلیف مالکیت معنوی را حل کنیم ، 5 شرکت بزرگ مبتنی بر فناوری اطلاعات همچون گوگل و آمازون در دنیا وجود دارند که دارایی واقعی آنها تنها سی درصد از درآمدشان است و بیشترین درآمد آنها از طریق فضای مجازی بوجود می آید.
وی افزود: خدمات و ارائه تسهیلات را قانونگذاران و مقررات گذاران کشور می توانند انجام دهند بنابراین قانون و مقررات باید مقرراتی نباشد که محدودیت ایجاد می کند و فراموش نشود که کار قانون گذاران و حقوق دانان چگونه بوده است ، در واقع باید یک چارچوب اصلی و کلی برای مالکیت معنوی و قانون در فضای مجازی ایجاد شود.
دبیر شورای عالی فضای مجازی خاطرنشان کرد : داده هایی که در چارچوب سرزمین ملی تولید می شود نباید از مرزهای جغرافیایی ما خارج شود و در آنجا تولید گردد در واقع نباید داده های ما فراسرزمینی باشد و برای گرفتن داده ها مجوز از کشورهای خارجی برای ما صادر شود.
نخستین همایش جنبه های حقوقی وفناوری اطلاعات باحضور محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات وفناوری اطلاعات آغاز به کار کرده است.
در این همایش قراراست ۵پیش نویس لایحه فناوری اطلاعات ازجمله لایحه حمایت از داده وحریم خصوصی درفضای مجازی،لایحه شناسه های الکترونیکی،لایحه مسولیت ارائه دهندگان خدمات حوزه فناوری اطلاعات، لایحه تراکنش های الکترونیکی وپیش نویس لایحه حکمرانی الکترونیکی بانقد وبررسی نخبگانی مورد تایید قرار گیرد وبعداز تایید به کمیسیون دولت ارائه شود.