به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، فرماندار بانه با اعلام این خبر گفت: این طرح دوشنبه هفته جاری با حضور استاندار کردستان، رسما آغاز میشود.
محمد فلاحی با اشاره به اقدامات انجام گرفته برای اجرای این طرح از زمان تصویب آن در هیات دولت در مرداد ماه سال جاری، افزود: این رویداد نقطه عطفی در ارتقاء شان و کرامت مرزنشینان و ساماندهی مبادلات از طریق بازارچه مرزی سیرانبند خواهد بود.
وی آغاز این طرح مهم را تحولی در اقتصاد و معیشت مرزنشینان دانست و ابراز امیدواری کرد: اجرای این کار به همت مردم و سرمایه گذاران منطقه، همسو با دیگر طرحهای توسعهای از جمله منطقه ویژه اقتصادی و طرحهای اشتغال فراگیر روستایی، زمینه ارتقاء هرچه بیشتر منطقه را در جهت توسعه و آبادانی و رونق بازار کسب و کار شهرستان فراهم نماید.
به این ترتیب با آغاز فعالیت در بازارچه مرزی سیرانبند بانه با کارتهای الکترونیک مرزنشینی، بانه اولین شهرستان و سیرانبند اولین بازارچه در کشور است که طرح ساماندهی مبادلات مرزی را آغاز و پیشگام این طرح عظیم اقتصادی در کشور خواهد بود.
در این طرح، ۲۳ هزار و ۳۹۲ خانواده مرزنشین در سه شهرستان بانه، مریوان و سرآوباد تحت پوشش قرار می گیرند.
در پایشهای نهایی این طرح در سه شهرستان یاد شده، بانه با ۱۰ هزار و ۶۵ خانوار مرزی بیشترین جمعیت مشمول این طرح را دارد.
استان کردستان ۲۲۷ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد که در امتداد این مرز، پنج معبر پیله وری فعالیت دارد و در طرح ساماندهی مبادلات در بازارچههای غیررسمی و موقت مرزی، معابر گله سور و هنگ ژال بانه، معابر خانم شیخان و پیران مریوان و مله خورد سروآباد مورد توجه قرار گرفته است.
آییننامه اخیر هیأت دولت درخصوص ساماندهی مبادلات مرزی، مربوط به ٤ استان آذربایجانغربی، کردستان، کرمانشاه و سیستانوبلوچستان است که براساس آن معابر کولهبری در بازارچههای مرزی و رسمی ادغام میشود.