پخش زنده
امروز: -
دبیرکل حزب الله لبنان بابیان این که اصابت موشکهای فلسطینی به تل آویو بیانگر توان بازدارندگی جدید گروههای مقاومت فلسطینی است، از مواضع دروغین آمریکا و کشورهای غربی در حمایت از حقوق بشر انتقاد کرد .
به گزارش واحد مرکزی خبر، سید حسن نصرالله در سخنرانی خود در نخستین شب از شبهای محرم که به صورت ویدئو کنفرانس پخش شد، کمکهای بیشتر کشورهای عربی و اسلامی به فلسطینیان را خواستار شد.
وی گفت: روزهای چهارشنبه و پنج شنبه شاهد حملات گسترده و وحشیانه اسرائیل به فلسطینیان در نوار غزه هستیم ، این تجاوز با ترور شهید احمد الجعبری یکی از رهبران بزرگ مقاومت آغاز شد و به همراه وی نیز شماری شهید شدند.
دبیرکل حزب الله لبنان افزود: براثر این تجاوز نیز شمار زیادی از غیرنظامیان فلسطینی شهید و زخمی شدند و این حملات همچنان ادامه دارد، گروه های مقاومت فلسطینی نیز تاکنون واکنش قویی از خود نشان دادند، در ابتدا باید به برادران جنبش حماس این شهادت ها را تسلیت و تبریک بگویم. احمد الجعبری، گروه های مقاومت فلسطین و ملت فلسطین سالیان زیادی است که با تجاوزات مستمر رژیم صهیونیستی روبرو هستند، همه این تجاوز را محکوم کنیم و همه کشورها و ملت های عربی، اسلامی و آزادگان جهان باید از ساکنان غزه و گروه های مقاومت و نیروهای جهادی در این منطقه حمایت کنند و باید به صورت واقعی و تاریخی از فلسطینیان دفاع کرد، پس از توکل به خداوند و فضل و یاری الهی و اراده ملت فلسطین و مقاومت نیروهای فلسطینی باید تاکید کرد گروه های مقاومت در نوار غزه از شجاعت، حکمت، قدرت و امکانات مادی و انسانی برخوردارند که می توانند با این سطح خطرناک از تجاوز مقابله کنند ، پرتاب موشکهای فجر-5 به تل آویو بیانگر صلابت و شجاعت گروه های مقاومت فلسطینی است.
تجاوز کنونی رژیم صهیونیستی به نوار غزه یکی از حلقه های خونین نبرد رژیم صهیونیستی با ملتهای منطقه است. این رویارویی تاریخی، سرنوشت ساز و خونین سرنوشت فلسطین،منطقه،امت و مقدسات اسلامی را رقم خواهد زد. این نبردی میان دشمن صهیونیستی و حامیان وی و گروه های مقاومت و حامیان آن است.
وی افزود : حمله رژیم صهیونیستی در دو روز گذشته پیام های متعددی دارد ، نخست اینکه دشمن صهیونیستی برای حملات و تجاوز خود نیازی به بهانه ندارد، کابینه رژیم صهیونیستی دارای منافع سیاسی و انتخاباتی است. زمانی که منافع سیاسی،انتخاباتی و امنیتی اسرائیل اقتضا کند دست به تجاوز می زند و در این حملات خود به بهانه و دلیلی و واکنش فلسطینی یا لبنانی نیاز ندارد تا در واکنش به اقدام آنان از خود پاسخی نشان دهد. دشمن صهیونیستی در اقدامات خود همیشه به دروغ و نیرنگ روزی می آورد. صهیونیستها چند روز قبل از این تجاوز از آتش بس در نوار غزه خبر می دادند ولی در کمین این فضای آرام بودند تا احمد الجعبری را ترور و این تجاوز گسترده به نوار غزه را آغاز کنند. این ماهیت دشمن صهیونیستی است. پس از این تجارب طولانی نباید به این دشمن اطمینانی داشت و از آن فریب خورد و باید محتاط بود.
سید حسن نصرالله افزود: اسرائیل از تجارب جنگ تابستان سال علیه لبنان و جنگ غزه در سال 2008 برای تجاوز جدید به غزه بهره برداری کرده است. دشمن صهیونیستی در دو جنگ گذشته اهداف بزرگی را برای خود ترسیم کرده بود که نتوانست آن را محقق کند و در تحقیق این اهداف شکست خورده است. در عین حال که این مسئله شکست و ناکامی برای دشمن صهیونیستی شمرده شده از سوی دیگر پیروزی برای مقاومت لبنان در سال 2006 و مقاومت فلسطینی در سال 2008 شمرده می شود.
اما رژیم صهیونیستی در تجاوز جدید خود به رغم اینکه دارای اهداف گسترده ای است ولی اعلام کرد اهداف گسترده ای در این تجاوز ندارد. این رژیم اعلام نکرد برای از بین بردن گروه های مقاومت به نوار غزه حمله کرده است چرا که می داند این هدف نمی تواند محقق شود. این رژیم اعلام نکرد در پی اشغال نوار غزه است چرا که می داند محقق کردن این هدف بسیار دشوار است. نتانیاهو و ایهود باراک اعلام کردند در این حمله چند هدف را محقق کردند. نخست این که از ضربه زدن به زیرساخت های کادر رهبری گروه های مقاومت در غزه خبر دادند که در این زمینه به ترور احمد الجعبری اشاره می کنند. دوم این که می گویند به قدرت موشکی گروه های مقاومت و برخی از سکوهای پرتاب ضربه زده اند و سوم این که اعلام کردند می خواهند در معادله توان بازدارندگی میان اسرائیل و نوار غزه بازنگری کنند. این اهداف اسرائیلی نشان می دهد که آنان به این مسئله اعتراف می کنند که نیروهای مقاومت در نوار غزه توانستند نوعی توان بازدارندگی ایجاد کنند و اسرائیلی ها در حال حاضر می خواهند این توان را تغییر دهند و می خواهد قدرت بازدارندگی خود را بر فلسطینیان تحمیل کند.
بنابراین صهیونیست ها اعلام کردند می خواهند بزرگ ترین ضرر را به زیرساخت های گروه های فلسطینی وارد کنند. اما آیا صهیونیست ها تنها به دنبال این هدف هستند و یا این که به دنبال اهداف دیگری هستند که این مسئله در تحولات روزهای آینده مشخص خواهد شد.
دبیر کل حزب الله لبنان تاکید کرد: ما امید زیادی به قدرت و صلابت گروه های مقاومت در غزه داریم و از خداوند می خواهیم این تجاوز نتایج وارونه برای رژیم صهیونیستی به همراه داشته باشد. اگر مثلا صهیونیستها برای اهداف انتخاباتی دست به این تجاوز زدند، امیدواریم محاسبات سیاسی و نظامی آنان دگرگون شود. صهیونیستها در ابتدا اعلام کرده بودند که سکوهای پرتاب موشک دوربرد فلسطینی که همان فجر-5 است را از بین بردند. این موشکها برد بیش از 70 کیلومتری دارند ، صهیونیستها مدعی شدند این سامانه موشکی فلسطینی را از بین برده اند. مقامات رژیم صهیونیستی مدعی بودند که توان موشکی گروه های مقاومت که بیش از چهل کیلومتر برد دارد از بین رفته است ولی شهرک نشینیان اسرائیلی باید درباره موشک های کوتاه برد، کاتیوشا و موشک های ساخت داخل در غزه محتاط باشند. اما امروز صهیونیست ها با موشک های فجر-5 غافلگیر شدند و به این مسئله اعتراف کردند که این موشک ها به تل آویو اصابت کرده است و این مسئله، تحول بسیار مهمی در تاریخ نبرد گروه های مقاومت با دشمن صهیونیستی شمرده می شود. پرتاب این نوع موشک ها محاسبات اسرائیلی ها را غافلگیر کرده است.
به نظر می رسد صهیونیست ها همان اشتباه سال 2006 در لبنان را این بار در غزه مرتکب شده اند به طوری که در جنگ لبنان مدعی شده بودند سامانه های پرتاب موشک دور برد مقاومت لبنان را از بین بردند و پیروزی خود را در این زمینه اعلام کردند ولی اشتباه محاسباتی آنان روشن شد. این که گروه های مقاومت فلسطینی بتوانند موشک های فجر-5 را به تل آویو پرتاب کنند در ابعاد نظامی،امنیتی،توان جنبش و افق این نبرد دارای پیام های متعددی است. با تاسف شدید به نظر می رسد ملت های عربی و اسلامی در غفلت به سر می برند و تنها با کشتار انسان های مظلوم بیدار می شوند. تجاوز کنونی رژیم صهیونیستی به نوار غزه موضع واقعی آمریکا،انگلیس و فرانسه را روشن می کند. متاسفانه بسیاری از نخبگان عربی در دو سال گذشته ناشی از انقلاب ها و بیداری ها در این کشورها این مفهوم اشتباه را در میان ملت های خود القاء می کنند مبنی بر این که آمریکا درباره ارزش های دموکراسی و حقوق ملت های مظلوم بیدار شده است و می خواهد به مظلومان و شکنجه شدگان کمک کند و برخی از این نخبگان از روابط راهبردی با آمریکا سخن می گویند و از مواضع این کشور تقدیر می کنند. اما خون شهدای مقاومت فلسطینی در غزه و به شهادت رسیدن زنان و کودکان در این منطقه بار دیگر ماهیت آمریکا و غرب را نشان داده است. آمریکا از نخسین ساعت این تجاوز اعلام کرد از اقدامات اسرائیل و از حق این رژیم در دفاع از خود حمایت می کند، گویی ساکنان نوار غزه متجاوز هستند، آمریکا همچنین گروه های مقاومت فلسطینی و مشخصا حماس را محکوم و آنان را متجاوز و مسئول متشنج شدن اوضاع توصیف کرد. فرانسه و انگلیس نیز این گونه از اسرائیل حمایت کردند. موضع گیری های آمریکا،فرانسه،انگلیس و غرب در تجاوز اسرائیل به غزه بیانگر آن است که این کشورها ارزشی برای حقوق بشر، آزادیها و دفاع از مظلومان قائل نیستند و تنها به منافع خود توجه دارند.
در صورتی که منافع غرب در بقای رژیمی در این منطقه باشد از آن دفاع می کند و در صورتی که منافع آنان در سرنگونی رژیمی در این منطقه باشد از هر وسیله ای برای سرنگونی این رژیم استفاده می کند.
بنابراین غربی ها در این منطقه از هیچ معیار انسانی،اخلاقی و قانونی برخوردار نیستند و منافع تنها معیار سیاست غربی ها در منطقه است. امروز، شهدای غزه و مظلومیت ساکنان این منطقه رسوا کننده مواضع آمریکا و غرب است که تلاش می کنند ملت های عربی و اسلامی را در دو سال گذشته فریب دهند.
سید حسن نصرالله افزود : آنچه که امروز در نوار غزه می گذرد نیازی به هشدار به کشورهای عربی و اسلامی ندارد و بیش از شصت سال از آغاز درگیری و نبرد با دشمن صهیونیستی می گذرد. زمانی که جنگ سال 2006 روی داد، همه نخبگان،رهبران سیاسی، گروه های مقاومت و علما اعلام کردند که باید کشورهای عربی و اسلامی در این زمینه چه اقدامی انجام دهند. در جنگ غزه در سال 2008 نیز همه سطح موضع گیری مطلوب را اعلام کردند و امروز نیز باید این گونه باشد. امروز مسئله اساسی کار و فعل است. زمانی که می گوییم باید این کشورها و ملت ها اقدام مطلوب و مناسبی داشته باشند به معنای آن نیست که می خواهیم طرفی را در تنگنا قرار دهیم. همان خواسته ای که اعراب و مسلمانان در سال 2006 و 2008 مطرح می کردند و امروز در سال 2012 همین خواسته ها را مطرح می کنیم. این خواسته ها در رژیم های سابق و فعلی عربی هیچ تفاوتی ایجاد نمی کند. امروز کشورهای عربی و اسلامی در تعامل با اوضاع نوار غزه باید جدیت داشته باشند. همه دولت ها و ملت های عربی و اسلامی باید با یکدیگر همکاری کنند تا نیروهای مقاومت و مجاهد در نوار غزه بتوانند به پیروزی برسند و تجاوز اسرائیل را به شکست بکشانند.
دبیر کل حزب الله لبنان افزود: این کشورها در درجه نخست باید سفرای خود را فرابخوانند. دوم این که روابط خود را با اسرائیل قطع کنند. سوم، قراردادهای امضا شده با اسرائیل لغو یا معلق شود. چهارم،محاصره نوار غزه از بین برود و حمایت های تسلیحاتی،غذایی و دارویی در اختیار ساکنان غزه قرار گیرد تا فلسطینیان بتوانند به مقاومت خود ادامه دهند. قطع نظر از این که زنان،مردان،نیروهای مقاومت و رهبران گروه های فلسطینی در غزه به مسئولیتهای تاریخی خود واقف هستند ولی باید این حمایت های عربی و اسلامی در اختیار آنان قرار گیرد. پنجم، باید کشورهای عربی و اسلامی از روابط خود با دولت آمریکا و دولت های غربی برای اعمال فشار بر اسرائیل استفاده کنند تا این رژیم به تجاوز خود علیه نوار غزه پایان دهد. ما از کشورهای عربی نمی خواهیم که ارتش های خود را اعزام و عملیات آزادی فلسطین را آغاز کنند. از شما می خواهیم بر اساس روابط خود با دولت آمریکا و دیگر دولت های غربی اعمال فشار کنید و این دولت ها قادرند بر اسرائیل اعمال فشار کنند. این که گفته می شود اسرائیل تسلیم فشارهای آمریکا و غرب نمی شود، درست نیست. در صورتی که آمریکایی ها اسرائیل را تهدید کنند این رژیم جنگ خود علیه نوار غزه را متوقف خواهد کرد. کشورهای عربی می توانند در این زمینه موفق باشند. امروز برخی گزینه قطع صادرات نفت را مطرح می کنند. شاید برخی کشورهای عربی از شجاعت لازم برای قطع صادرات نفت برخوردار باشند ولی می توانند بهای نفت را افزایش دهند یا حجم صادرات خود را کاهش دهند. امروز چند کشور در اروپا وجود دارند که در صورتی بهای نفت افزایش یابد با فروپاشی اقتصادی روبرو خواهند شد. این تحلیل کارشناسان امور راهبردی است. آمریکا نیز امروز با دشواری های اقتصادی،مالی،طوفان و برف روبروست. بنابراین کشورهای عربی تا حدی از صادرات نفت خود بکاهند تا بهای نفت افزایش یابد و بر آمریکا و اروپا اعمال فشار شود. ای کشورهای عربی اگر نمی توانید صادرات نفت را قطع کنید پس میزان صادرات را کاهش دهید تا بهای آن افزایش یابد. اقدام مطلوب این است که کشورهای عربی و اسلامی از ساکنان غزه حمایت مالی، تسلیحاتی و تظاهرات کنند. این موضع گیری واقعی کشورهای عربی و اسلامی و مشخصا اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی است که می تواند تجاوز اسرائیل به نوار غزه را متوقف کنند و این کشورها با موضع گیری واحد می توانند بر آمریکا اعمال فشار کرده تا این کشور بر اسرائیل اعمال فشار کند تا این رژیم به حملات خود به غزه پایان دهد.
سوریه یکی از حامیان اصلی مقاومت در منطقه است
دبیر کل حزب الله لبنان با تاکید بر این که دشمنان ، سوریه را که یکی از خطوط اصلی گروه های مقاومت فلسطینی بوده به خود مشغول کرده اند، گفت باید همه در منطقه برای کاهش تنش های فرقه ای و مذهبی تلاش کنند.
سید حسن نصرالله گفت: باید تلاش های عربی و اسلامی بر حمایت از ساکنان نوار غزه متمرکز باشد. متاسفانه امروز برخی رهبران سیاسی در برخی از کشورهای عربی می گویند که هدف جنگ غزه، دور کردن نگاه ها از تحولات سوریه است. این تحلیل و نگاه تاسف بار است. چگونه می پذیریم که ایهود باراک و نتانیاهو برای دور کردن نگاه ها از سوریه علیه غزه وارد جنگ شده باشند؟ اهداف اسرائیل در این جنگ روشن است.
درست است که بگوییم که اسرائیل به خوبی از درگیری ها موجود در منطقه و سوریه برای تجاوز خود به نوار غزه بهره برداری کرده است. امروز جنگ غزه در شرایط متفاوت با سال 2008 رخ داده است.
در سال 2008 گروه های مقاومت در منطقه این توان را داشتند که حمایت های مختلف خود را برای گروه های مقاومت در نوار غزه قرار دهند و این مساله در سال 2006 و 2008 و پس از آن رخ داد. اما امروز سوریه که یکی از خطوط امداد رسانی به نوار غزه بوده به اوضاع داخلی خود مشغول است در شماری از استان ها،روستاها و شهرهای این کشور وضع جنگی در جریان است و این کشور نمی تواند حمایت های لجستیکی خود را در اختیار غزه قرار دهد. شکی در این نیست درگیری ها در سوریه در هر گونه کمک به ساکنان غزه خلل ایجاد می کند.
وی افزود: چرا نباید بگوییم اسرائیل از درگیری های موجود در سوریه، اختلاف نظرها، درگیری ها و تنش ها در منطقه، تغییر پیدا کردن اولویت ها و تبدیل شدن دوست به دشمن و دشمن به دوست بهره برداری می کند. اسرائیل بر این باور است که شرایط کنونی در منطقه فرصت مناسبی برای حمله به نوار غزه، ازبین بردن توان بازدارندگی موجود در این منطقه و توان موشکی گروه های مقاومت است. اسرائیل فکر می کند به دلیل اوضاع جاری در منطقه و سوریه، گروه های مقاومت نمی توانند این آسیب را جبران کنند. شاید اختلافاتی درباره سوریه و موضوعات دیگر در منطقه داشته باشیم ولی باید از تمامی تلاش های خود برای مقابله با تجاوز به غزه و حمایت از ساکنان آن استفاده کنیم. همیشه غزه و فلسطین نقطه اجماع نظر و احساس و عواطف ملت های اسلامی برای تنظیم اولویت های خود بوده است.
سید حسن نصرالله تاکید کرد: ما در برابر صحنه رویارویی خون فلسطینیان در برابر دستگاه آدم کشی اسرائیل قرار داریم. به یاری خداوند همان طور که این خون در کربلا و مقاومت در لبنان و فلسطین پیروز شده است، دعا می کنیم پیروزی و حماسه جدیدی از سوی نیروهای مقاومت و حامیان آنان در این نبرد تاریخی در غزه رخ دهد. نبرد جاری در غزه فقط نبرد فلسطینیان نیست و نبرد همگان است و ما نیز در لبنان به این تحولات توجه داریم.
دبیر کل حزب الله لبنان همچنین با اشاره به تنش های فرقه و مذهبی در لبنان و منطقه خاطرنشان کرد: مراسم احیای مناسبت عاشورا و کربلا در شرایطی در لبنان و منطقه برگزار می شود که متفاوت با شرایط سالهای گذشته است. بخواهیم یا نخواهیم یک تنش فرقه ای و مذهبی در منطقه در جریان است. در برخی از کشورها این تنش میان مسلمانان و مسیحیان و در برخی از کشورها میان سنی و شیعیان است و برخی ها با استفاده از ابزارهای سیاسی،رسانه ای،مالی و امنیتی خود به دنبال این تنش ها هستند.
ما در شرایط حساس کنونی این مناسبت مذهبی را گرامی می داریم و در تعامل با این تنش ها باید مسئولانه رفتار کنیم. قطع نظر از این که این تنش های مذهبی در منطقه وجود دارد ولی اوضاع جاری در منطقه به بن بست در روابط شیعیان و سنی ها نرسیده است و این روابط ادامه دارد ونقاط مثبت زیادی در این روابط وجود دارد.
حتی باید این سطح از تنش را به عنوان مسئله ای خطرناک دانست و با این وضع مسئولانه رفتار کرد. سه نوع موضع گیری در تعامل با این تنش ها وجود دارد. برخی این تنش ها را نادیده می گیرند و می گویند توجهی به این تنش ها ندارند و به نوعی رفتار می کنند که تنشی وجود ندارد. این نوع موضع گیری به معنای نادیده گرفتن مسئولیت شرعی،انسانی و اخلاقی و گناه و مجال دادن به دشمن برای محقق کردن اهداف خود است.
موضع گیری دوم می گوید که باید وارد تنش شد و اگر تنشی وجود دارد باید تشدید شود. چنین موضع گیری جرم بزرگ تری است چرا که روند محقق شدن اهداف دشمن را تسریع می کند و گناهی در برابر خداوند و جرمی در برابر دین اسلام، امت اسلام و مسلمان است. هر شیعه و سنی که دست به این جرم بزند در حق امت اسلامی دست به اقدام مجرمانه زده است.
موضع گیری سوم می گوید که باید مسئولانه و جدی رفتار کرد تا این مشکلات حل و فصل شود. در این زمینه موضع گیری حداقلی و حداکثری وجود دارد. موضع گیری حداقلی می گوید اگر تنشی وجود دارد باید مانع از تشدید این تنش شد تا این تنش به سطح انفجاری نرسد. موضع گیری حداکثری می گوید که باید همه طرف ها صادقانه تلاش کنند این تنش ها از بین برود و آرامش مستقر شود. وظیفه شرعی،تاریخی و انسانی اقتضا می کند که بر گزینه سوم تاکید کنیم و به مسئولیت های خود در این زمینه واقف باشیم.
این مسئولیت همه مردم است. امروز به دلیل وجود رسانه ها یک مشکل کوچک، یک عبارت کوتاه، اشتباه در تحلیل و موضع گیری، رفتار اشتباه و تنش مشخص با بزرگ نمایی در خدمت این تنش قرار می گیرد.
وی در ادامه گفت: زنان، مردان، رهبران سیاسی، علما و روشنفکران و انسان های عادی در این لحظات شریک یکدیگر هستند و باید مسئولانه رفتار کنند. اگر حادثه ای روی دهد باید عمیقا با این حوادث تعامل داشت. معمولا در این تنش ها دلایل داخلی،منطقه ای و بین المللی وجود دارد. نباید این حوادث در این سطح کوچک تحلیل شود که ناشی از موضع گیری یک شخص و گروه بوده است. تنش های جاری در منطقه، حداقل ناشی از تحولات سال 2000 تا کنون در منطقه و حمله آمریکا و غرب به عراق و افغانستان و تحولات در کشورهای عربی و ترورها و اقدامات امنیتی است. در این تحولات، مسائل ساده بسیار تاثیرگذار و مهم است و نباید هیچ چیز مثبت و منفی را کوچک شمرد. در صورتی که از مسائل منفی کوچک عبور کنیم و بر روی مسائل مثبت کوچک تلاش کنیم می توانیم از شدت این تنش ها بکاهیم.
وی تاکید کرد: ممکن است برخی ها به دلیل سوء برداشت خود این باور را داشته باشد که اقدام شیعیان در گرامیداشت عاشورا و کربلا به معنای هدف قرار دادن سنی هاست ولی این دیدگاه اشتباه است. ممکن است فردی از هر حادثه و مناسبتی در چارچوب تنش های مذهبی استفاده کند. من به برادران سنی می گویم که احیای مناسبت کربلا و شهادت (امام)حسین(ع) نوه پیامبر اسلام(ص) به معنای هدف قرار دادن سنی ها و اقدام تحریک آمیز علیه احساسات سنی ها نیست. همچنین اگر یک شیعه بر اساس جهل و دیدگاه اشتباه خود فکر می کند احیای این مناسبت ها تلاشی برای هدف قرار دادن سنی هاست در اشتباه به سر می برد. چنین رویکردی در ذهنیت و افکار شیعیان وجود ندارد. امروز همه این امکانات رسانه ای،امنیتی در میان همه طوایف و مذاهب وجود دارد و ممکن است برخی از علمای دینی در خدمت اهداف فتنه باشند.
زمانی که مناسبت عاشورا را گرامی می داریم با نوه پیامبر(ص) و اهل بیت ایشان ابراز همدردی می کنیم.
مسلمانان در این مسئله اختلاف نظری ندارند.
سید حسن نصرالله همچنین در سخنرانی خود به مناقب اباعبدالله الحسین(ع) و درس های کربلا در کتب شیعی و سنی پرداخت.