پخش زنده
امروز: -
صادق زاده گفت: در حال حاضر مشکل ما در بخش انرژیهای تجدید پذیر، بحث پرداخت نکردن عوارض لحاظ شده در قبوض مشترکان برای توسعه تجدیدپذیرها است، چون این موضوع موجب شد که بسیاری از سرمایهگذاران این حوزه، نتوانند صورتحساب های خرید برق خود را دریافت کنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، سید محمد صادق زاده در حاشیه افتتاح دهمین نمایشگاه بین المللی انرژی های تجدیدپذیر، بهره وری و صرفه جویی انرژی در جمع خبرنگاران افزود: این مساله موجب شده که تعدادی از سرمایهگذاران از ادامه سرمایهگذاری در این عرصه منصرف شوند .
وی ادامه داد : امسال 1200 میلیارد تومان از محل عوارض قبوض برق برای سرمایه گذاری در بخش انرژی های نو در نظر گرفته شد که تا کنون سازمان برنامه وبودجه حدود 300 میلیارد تومان ان را پرداخت کرده است.
صادق زاده ادامه داد: وزارت نیروحدود دو سال است که هیچ تغییری در قیمت ها و شرایط خرید تضمینی برق ایجاد نکرده است.
رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق با اشاره به معاهده پاریس و مشارکت داوطلبانه ایران در این معاهده، گفت : بر اساس مصوبه قانون تعهد ما رسیدن به تولید 5000 مگاوات برق از انرژی های پاک تا پایان برنامه ششم توسعه است، البته این مساله تنها با اهداف بینالمللی به تصویب نرسیده، چرا که انرژیهای تجدیدپذیر منهای منافع جهانی، منافع بسیار زیادی برای کشور دارد.
صادقزاده ادامه داد: اگر انرژیهای تجدیدپذیر از دوران طفولیت خود خارج شود قطعا از انرژیهای فسیلی اقتصادیتر خواهد بود ودر توسعه ظرفیت سوخت کشور و آزاد سازی آن برای صادرات نیز نقش مهمی ایفا میکند.
وی درباره وضعیت قیمت این انرژی گفت: متوسط قیمت انرژیهای تجدیدپذیر 370 تومان است یعنی بین 150 تا 490 تومان بسته به نوع فناوری در هر کیلووات ساعت قیمتگذاری شده است که اگر بخواهیم با ارز خارجی نیز قیمتها را محاسبه کنیم قیمت این انرژی بین 1.5 تا 10 سنت در هر کیلووات ساعت است .