در ادامه سفر به هندوستان؛
ديدار آقاي روحاني با معاون رئيس جمهور هند
رئيس جمهور کشورمان در ديدار با معاون رئيس جمهور و رئيس مجلس سنا هند گفت: روابط تهران – دهلي نو در راستاي منافع دو ملت و منطقه است و عليه هيچ کشوري نيست.
سرويس بين الملل
خبرگزاري صداوسيما، سومين روز از سفر رئيس جمهور کشورمان به هند را به طور لحظه به لحظه گزارش مي دهد.
پایان سفر رئیس جمهور کشورمان به هند
ديدار آقاي روحاني با معاون رئيس جمهور هند
رئيس جمهور ايران در ديدار با معاون رئيس جمهور و رئيس مجلس سنا هند گفت روابط تهران – دهلي نو در راستاي منافع دو ملت و منطقه است و عليه هيچ کشوري نيست.
روحاني همچنين با تاکيد بر نقش پارلمان هاي ايران و هند در تقويت همکاري هاي دو کشور افزود تاريخ روابط ايران و هند سرشار از صميميت و همکاري است.
وي تصريح کرد تاريخ و اشتراکات فرهنگي، سرمايه بزرگي براي روابط دولتها و پارلمان ها است که بايد از آن بهره گرفت.
رئیس جمهور کشورمان در جمع نخبگان و دیپلماتها
حسن روحاني رئيس جمهور ايران در جمع نخبگان و ديپلماتها در دهلي نو پايتخت هند گفت بشر هزاران سال با مشکلاتي همچون تروريست و خشونت مواجه بوده است.
وي افزود آيا اين سرنوشت حتمي بشر است که جنگ بايد باشد ، ترور بايد باقي بماند و تا انسان هست و جامعه بشري هست جامعه بدون جنگ امکانپذير نيست. اگر چنين است چرا اين همه توليدات علمي داشتيم و از فضايل انساني گفتيم. مشکلاتي وجود دارد که هنوز نتوانسته ايم بر آنها فايق آييم ، بسياري از جنگ ها ناشي از اشتباهات محاسباتي است و نرم افزاري براي پيش بيني تحقق اهداف وجود ندارد و تا امروز بشر به چنين نرم افزاري دسترسي نداشته است.
روحاني تصريح کرد آمريکا کشوري پيشرفته با دانشمندان مختلف است ، صدها هزار جاسوس به ايران فرستاده و تربيت کرده و سالها براي مسائل مختلف سياسي و اقتصادي براي ما تصميم گيري مي کردند حتي بر يک کانال آموزشي ساده 36 آمريکايي نظارت داشتند. آمريکايي که در امور نظامي و فرهنگي تصميم گيري مي کرد و به شاه (معدوم) دستور مي داد از ابتداي انقلاب با اشتباه محاسباتي دست به گريبان است.
روحاني گفت در ابتدا تلاش کردند نظام را سرنگون کند که از کار خود پشيمان شد و بار ديگر فرد ديگري با اين هدف روي کار آمده است من قصد بازگويي توطئه هاي آمريکا برضد ايران را ندارم اما فاصله گفتار تا تفکر چهل پله است. بسياري از جنگها و اقدامات خطرناک ناشي از همين امر است.تنها اشتباه محاسباتي نيست که ما را در تحقق اهداف ناکام گذاشته ، نکته ديگر ضرورت پايبندي به عهد و پيمان و سخن است. در بيانات ديني ما و ديگر اديان بر اين اصل تاکيد شده است. چرا صدام هشت سال به ايران جنگ تحميل کرد و بعد به کويت حمله کرد و اگر فرصت داشت به کشوري ديگر هم حمله مي کرد ، چون اعتقادي به تعهد به خود در قبال توافقنامه الجزاير نداشت و بعد هم با ناديده گرفتن عهد خود مبني بر پذيرش استقلال کويت نبود بعد هم دچار اشتباه محاسباتي شد و قصد داشت تا چاه هاي نفت عربستان پيش برود .
صدام بر حمايت ايران حساب باز کرده بود ولي ايران تجاوز به کويت را محکوم کرد. مثال ديگر برجام است که هفت کشور به اضافه شوراي امنيت آن را امضا کرده اند ، آمريکا با نقض برجام با افکار عمومي جهان مواجه است ما به عنوان کشوري که همواره به تعهدات خود پايبند بوده است تازماني که تمامي طرفها به آن پايبند باشند به آن پايبند خواهيم بود ، ما اگر بخواهيم تعهدي را نقض کنيم اصلا امضا نمي کنيم. حالا آقايي کاسب پيشه و تاجر تصور مي کند که سياست هم عرصه چانه زني است و چانه زني بر سر توافقي که امضا شده مضحک است و آمريکا در صورت برجام را برهم بزند قطعا پشيمان خواهد شد.
تا برسياست اخلاق حاکم نباشد دنيا به سرانجام نمي رسد و مشکل جنگ و خونريزي نخواهد شد.
امروز مبناي سياست بين المللي اخلاق نيست بلکه قدرت است به طوري که پنج کشور دارنده بمب اتمي دارنده حق وتو هستند. سازمان ملل امروز محلي براي دادخواهي ملتها نيست . تا زماني که عدالت بر دنياي سياست حاکم نيست ما باز هم جنگ خواهيم داشت چون گاهي منفعت زود گذر يک قدرتي نيازمند حمله نظامي است چرا آمريکا به عراق حمله کرد و امروز بخشي از سوريه را اشغال کرده است البته مي دانيم که سود کارخانه هاي اسلحه سازي در اين روابط است. اگر مبنا ، غارت منابع کويت نبود اصلا صدام به کويت حمله نمي کرد آنها به خوبي توان نظامي عراق را مي شناختند. اين را من نمي گويم بلکه فرستاده آمريکا گفت. آنها مي خواستند سالها با ابزار داعش در منطقه حضور داشته باشند هدفي که با ايستادگي ملت سوريه و عراق و همکاري کشورهاي دوست ناکام ماند. سياستمداران جهان حداقل راست بگويند و به فکر کلاهبرداري نباشند . ما تازماني که اصل اخلاق را نپديريم مشکلات بشري حل نخواهد شد و سياست بدون اخلاق و پايبندي به تعهدات نمي تواند مشکلات جهان را حل کند.
ديدار روحاني با زرتشتيان هند
رئيس جمهور کشورمان در ديدار با جامعه زرتشتيان هند گفت: ما علاقمند هستيم همه ايرانيان با ايران ارتباط نزديک تري داشته باشند. وقتي ايران براي همه سرمايه گذاران جاذبه دارد چرا شما حضور نيابيد. ايران با فرهنگ و تمدن غني کشور بزرگي است که دانشمندان و فعالان اقتصادي موفقي در تمامي کشورها دارد. ما آماده پديزش تمامي ايرانيان سرمايه گذار در کشور هستيم. در يکسال گذشته 400 کارآفرين موفق ايراني به کشور بازگشته اند و اقدام به سرمايه گذاري کرده اند.
انشاءالله در کنار هم ايراني آبادتر را بسازيم.
گزارش اختصاصي خبرگزاري صداوسيما
کنفرانس خبري مشترک رئيس جمهوري ايران و نخست وزير هند
حسن روحاني رئيس جمهور ايران پس از امضا و مبادله 13 تفاهم نامه و توافق نامه همکاري بين ايران و هند در دهلي نو در جمع رسانه ها گفت همه مسائل منطقه بايد از طريق سياسي حل شود.
به گزارش خبرگزاري صداوسيما از دهلي نو ، وي افزود جنگ ها بايد در مناطق مختلف خاتمه يابد و مسائل از طريق سياسي حل شود.
روحاني با بيان اينکه هند و ايران اهميت زيادي به مبارزه با تروريسم و افراطي گري قائل هستند افزود در اين ديدارها مصمم شديم از راه تبادل تجربيات دو کشور با افراطي گري مبارزه کنيم .
رئيس جمهور ايران روابط هند و ايران را در بخش هاي مختلف مهم و مطلوب توصيف کرد و افزود در ديدارهاي امروز با مقامات هندي و روابط دوجانبه اتفاق نظر کامل داشتيم و هيچگونه اختلاف نظري وجود نداشت.
روحاني تصريح کرد هند و ايران بر استحکام برجام و مسائل منطقه اي و بين المللي نظري واحد دارند.
وي با اشاره به اينکه ايران و هند بر گسترش روابط فرهنگي اتفاق نظر دارند افزود ايران و هند در زمينه حمل ونقل ، ترانزيت و انرژي روابطي راهبردي دارند ، در صنعت ريلي گفتگوهاي خوبي با همديگر داشتيم که اميدوارم توسعه بندر چابهار با سرمايه گذاري هند واجراي راه آهن زاهدان به چابهار تسريع شود .
وي کاهش تعرفه ها ، تجارت ترجيهي ، روابط بانک ها ، رواديد و تسهيل در رفت و آمد تجار دو کشور را از ديگر محورهاي گفتگوهاي مقامات هندي و ايراني در مذاکرات امروز عنوان کرد .
تبادل توافق نامه ها و تفاهمنامه ها تا دقايقي ديگر
تا دقایقی دیگر رئیس جمهور کشورمان و نخست وزیر هندوستان ضمن تبادل توافقنامه ها و تفاهمنامه های انجام شده بیانیه مشترکی صادر خواهند کرد.
آغاز ديدار حسن روحاني با نخست وزير هند
ديدار رسمي حسن روحاني رئيس جمهور کشورمان با نارندرا مودي نخست وزير هند آغاز شد .
رئيس جمهور کشورمان وزير امور خارجه هند را به حضور پذيرفت
حسن روحاني رييس جمهور ايران امروز در هتل محل اقامت خود در دهلي نو پايتخت هند ، وزير امور خارجه هند را به حضور پذيرفت.
به گزارش خبرگزاري صدا و سيما از دهلي نو ، در ديدار خانم سوشما سوواراج وزير امور خارجه هند و رييس جمهور ايران درباره موضوعات مورد علاقه دو طرف گفتگو و برضرورت افزايش مناسبات دو کشور در بخش هاي مختلف تاکيد شد.
مراسم استقبال از رییس جمهور ایران در کاخ ریاست جمهوری برگزار شد
در این مراسم «رام نات کوویند» رییس جمهور و «نارندرا مودی» نخست وزیر هند در کاخ ریاست جمهوری هند از حسن روحانی رییس جمهور کشورمان حضور استقبال کردند.
رییس جمهور کشورمان امروز با نخست وزیر هند هم دیدار و درباره موضوعات مورد علاقهی بین المللی و همچنین گسترش مناسبات سیاسی و اقتصادی دو کشور گفتگو خواهد کرد. امضا و تبادل تفاهم نامههایی در بخشهای مختلف، تجارت و بازرگانی، خرید لوکوموتیو، بهداشت درمان و دارو، طب سنتی، کشاورزی، پست، حمل و نقل، امور کنسولی و استرداد مجرمین و امور زنان و کودکان، از برنامههای امروز مقامات هند و ایران است. بعد از امضای اسناد تفاهم همکاریها، نخست وزیر هند و رییس جمهور کشورمان در جمع خبرنگاران سخنرانی خواهند کرد.
در این سفر همچنین وزرای امور خارجه، راه و شهرسازی، صنعت معدن و تجارت، نفت و اقتصاد و همچنین حدود سی نفر از تجار و بازرگانان و صنعتگران بخش خصوصی رییس جمهور را همراهی میکند. نشست تجاری هند و ایران هم با حضور وزیر اقتصاد و تجار و صنعتگران هندی و ایرانی برگزار و راههای افزایش مناسبات تجاری و اقتصادی بین دو طرف بررسی خواهد شد. حجم مبادلات تجاری هند و ایران بیش از ۹ میلیارد دلار در سال است و دو طرف در تلاش هستند این حجم مبادلات را افزایش دهند. گفتگو درباره مشکلات بانکی، توسعه بندر چابهار و بررسی روند سرمایه گذاری هندیها در بندر چابهار و همکاریهای ریلی از محورهای گفتگوهای آقای روحانی با مقامات هندی است.
رییس جمهور بعد از مراسم استقبال رسمی در پاسخ به رسانه هندی درباره انتظارش از سفر گفت: اگر ما در این سفر بتوانیم به نقطهای برسیم که اجداد ما در ایران و هندوستان با هم بهترین روابط را داشتند کار بزرگی کرده ایم.
مراسم ثبت یادداشت در دفتر یادمان گاندی با حضور آقای روحانی
حسن روحاني رئيس جمهور ايران با حضور در بناي يادمان ماهاتما گاندي بانثار تاج گل به پدر استقلال و رهبر فقيد سياسي و معنوي هند اداي احترام کرد.
وي ضمن نثار تاج گل و اداي احترام،دفتر يادبود يادمان ماهاتماگاندي را امضا کرد. حسن روحاني رئيس جمهور ايران با حضور در بناي يادمان ماهاتما گاندي بانثار تاج گل به پدر استقلال و رهبر فقيد سياسي و معنوي هند اداي احترام کرد. وي ضمن نثار تاج گل و اداي احترام،دفتر يادبود يادمان ماهاتماگاندي را امضا کرد. دکتر روحاني در دفتر يادبود يادمان گاندي نوشت:
"بسم الله الرحمن الرحيمهر انساني که به آينده سعادتبخش بشريت فکر ميکند، به طور قطع و يقين از مرگ انسانهايي خاص در طول تاريخ همچون ماهاتما گاندي متأثر ميشود لکن آنچه انسانهاي آزاد را همواره اميدوار ميکند، حياتبخش بودن افکار و انديشههاي انساني، آزادي خواهانه و عدالتطلبانه اين گونه انسانهاست.ماهاتما گاندي در مقطعي از تاريخ کشور بزرگ هند رهبري ملتش را براي بيرون راندن نيروهاي استعمارگر از کشورش عهده دار شد. يکي از ويژگيهاي رهبريت وي نشر و ترويج اتحاد، محبت و دوستي، عدم خشونت، عدالت خواهي و قانونمندي در ميان مردم با هر عقيده و مسلک بود که باعث شکفته شدن ميوه استقلال کشورش گرديد. بديهي است تعالي سعادت بشريت در آينده نيز در گرو قانونمندي و استقرار عدالت است نه براساس آنچه قدرتهاي خودکامه مايلند به جهانيان ديکته بنمايند.
حسن روحاني رئيس جمهور اسلامي ايران