پخش زنده
امروز: -
رئیس جمهور: حضورم در حیدرآباد به این معناست که ایران و هندوستان پیوندی تاریخی و فرهنگی فرای روابط اقتصادی و سیاسی دارند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما از حيدرآباد هند، آقاي حسن روحاني که به دعوت رسمي نخست وزير هند به اين کشور سفر کرده است، ابتدا به حيدرآباد در ايالت تلنگاناي سفر کرد تا با علماي مسلمان، مسلمانان اين منطقه و ايرانيان و دانشجويان ايراني مقيم ديدار و گفتگو داشته باشد. رئيس جمهور شنبه به دهلي نو خواهد رفت.
حجت الاسلام و المسلمين حسن روحاني شامگاه پنجشنبه در ديدار نخبگان، علماي ديني و رهبران جامعه اسلامي حيدرآباد، گفت: حضورم در حيدرآباد به معناي اين است که ايران و هندوستان يک پيوند تاريخي و فرهنگي فراي روابط اقتصادي و سياسي دارند و دو ملت بزرگ ايران و هند در طول دههها به عنوان مردماني که داراي ريشه تاريخي و فرهنگي مشترک بودهاند، در کنار هم قرار داشتهاند.
رئيس جمهوري با بيان اينکه مسلمانان با هم برادرند و اسلام براي سعادت همه انسانها است، تصريح کرد: اديان براي استقرار خوبيها و حذف مفاسد آمدهاند و مسلمانان در اين زمينه وظيفه ديني دارند.
رييس جمهور با ابراز خرسندي از حضور در ميان مردم مسلمان حيدرآباد و کشور زيباي هندوستان گفت: پيام من به عنوان نماينده ملت ايران به همه مردم کشور بزرگ هند و بويژه اهالي شهر تاريخي حيدرآباد پيام برادري و دوستي ملت ايران براي ملت هندوستان است.
رئيس جمهور تاکيد کرد: جمهوري اسلامي ايران خواهان روابطي صميمانهتر و نزديکتر ميان دو ملت بزرگ ايران و هند در همه زمينههاست.
آقاي روحاني خاطرنشان کرد: از ديدگاه آئين مقدس اسلام اهداف بلندي داريم که آن اهداف فراتر از مذاهب مختلف است و ما همه به پيروي از قرآن و پيامبر اسلام (ص) براي استقرار خوبيها بر روي زمين و از بين بردن بديها و مفاسد مسئوليت داريم.
رييس جمهور با بيان اينکه وظيفه مهم انسانهاي مومن به اسلام، پيامبر (ص) و قرآن مجيد در کنار داشتن روابط ولايي نسبت به يکديگر، امر به معروف و نهي از منکر است، گفت: امر به معروف به معناي استقرار نيکيها و خوبيها و نهي از منکر به معناي تلاش براي زدودن بياخلاقي و مفاسد در جامعه است.
آقاي روحاني با اشاره به اينکه مسلمانان از ديدگاه اسلام داراي هدف والاي انساني هستند، گفت: بر اساس آموزههاي پيامبر بزرگوار اسلام، همه پيروان مذاهب اسلامي علاوه بر اينکه بايد با هم برادر و متحد باشند، ضروري است نسبت به همه انسانها هم دلسوز باشند.
رئيس جمهوري در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينکه دو مقطع حساس تاريخي را ميتوان از مقاطع نزديکي و ارتباط جوامع بشري با يکديگر نامگذاري کرد، گفت: مقطع اول به حدود 200 سال اخير و شکلگيري صنعت خودرو، ريل و هواپيما مربوط ميشود که به واسطه استفاده از تکنولوژي و صنعت، مسير ارتباط ملتها با يکديگر کوتاهتر شد.
دکتر روحاني اضافه کرد: در آن مقطع کشورهاي صنعتي مراکز بزرگ صنعتي را بوجود آوردند و به مواد اوليهاي نياز پيدا کردند که عمدتا در کشورهاي غيرصنعتي و در حال توسعه از جمله کشورهاي اسلامي در آسيا و آفريقا بود و در اين راستا براي اينکه مواد اوليه را ارزانتر و محصول خود را گرانتر بفروشند، متاسفانه رابطه ناعادلانه و غيرمنصفانهاي با ملتهاي ديگر برقرار کردند و بخشي از استثمار و استعمار از اين مقطع نشات ميگيرد.
رئيس جمهور گفت: با شکوفايي صنعتي، ارتباطي که ميبايد به روابط دوستانه و عادلانه تر بشريت منجر ميشد، متاسفانه به نوعي ظلم، استعمار و استثمار منجر گرديد و ريشه جنگ به ظلم برميگردد و در چنين شرايطي جنگ به عنوان دفاع از حقوق يک جامعه آغاز ميشود.
آقاي روحاني خاطرنشان کرد: زماني که مسلمانان داراي علم و دانش بودند و غرب از آن فاصله داشت، ما بدون منت علم خود را در اختيار آنان قرار داديم اما زماني که غربيها به دانش و تکنولوژي رسيدند، مانند ما رفتار نکردند و هنوز هم حاضر نيستند تکنولوژي و صنعت خود را عادلانه و منصفانه در اختيار ديگران قرار دهند.
رئيس جمهور با طرح اين سوال که با وجود اين شرايط چه راهي فراروي مسلمانان قرار دارد، گفت: تنها راهي که پيشرو داريم وحدت و اتحاد و تلاش مضاعف در کسب علم و دانش است، چرا که خداوند استعداد علم و دانش را در اختيار همه انسانها قرار داده و در اين راه تنها نيازمند تلاش مضاعف، جهاد و وحدت هستيم.
آقاي روحاني با بيان اينکه دنياي غرب کشورهاي اسلامي را با ايجاد اختلاف به خودشان مشغول کرده است، اظهارداشت: اختلافات موجود در حالي است که شيعه و سني قرنها برادرانه در کنار هم زندگي ميکردند و در عراق و سوريه تمام مذاهب همزيستي مسالمتآميزي با يکديگر داشتند و در اين ميان هندوستان را ميتوان موزه زنده همزيستي مسالمتآميز مذاهب، اديان و اعتقادات گوناگون توصيف کرد. اما امروز غربيها ميان مسلمانان فاصله انداخته و گروههايي به نام اسلام و جهاد تشکيل دادهاند که ارتباطي با اسلام ندارند و از آنان به عنوان گروههاي تکفيري ياد ميکنيم.
رييس جمهور تصريح کرد: نداي جمهوري اسلامي ايران از روز نخست انقلاب اسلامي، نداي وحدت، استقلال، اتحاد و نگاه به شرق بوده است و بر اين مبنا حرکت کردهايم و در سالهاي اخير نيز در کنار ملتهاي منطقه تلاش داشتهايم جنگ و خشونت برطرف شود.
دکتر روحاني با تاکيد بر اينکه يکي از اهداف و اولويت هاي اصلي جمهوري اسلامي ايران، برقراري روابط صميمانه و برادرانه با همه کشورهاي اسلامي و منطقه است، اظهار داشت: نميخواهيم با هيچ کشور اسلامي و کشورهاي منطقه و ملتهاي دوست خود، فاصله داشته باشيم و اگر مشکلي در جهان اسلام وجود دارد، راهحل آن لوله تفنگ و نظامي نيست بلکه با منطق، استدلال و گفتوگو ميتوان مسايل را برطرف کرد.
رئيس جمهور در ادامه، گسترش فناوري ارتباطات ، اينترنت و ديجيتال را از مقاطع ديگر تاريخي نزديکي جوامع بشري برشمرد و اظهارداشت: اين مقطع از اواخر قرن پيش آغاز شده است و بايد مسلمانان هوشيار باشند که به مانند مقطع قبلي ، غربي ها رفتار غيرمنصفانه اي با ما نداشته باشند.
دکتر روحاني با بيان اينکه با ارتباطات جديد، شرايط خاصي در عرصه فرهنگي ميان ملت ها ايجاد شده ، گفت: امروز همه دروازه ها و مرزها گشوده شده است و ملت ها و بويژه جوانان ، بدون رواديد و تنها با يک موبايل هوشمند مي توانند با آن سوي دنيا ارتباط برقرار کنند.
رئيس جمهور با اشاره به اينکه امروز وظيفه سنگيني بر دوش فرهيختگان ، علما ، بزرگان دين و دلسوزان فرهنگ ملت ها قرار دارد، افزود: تکنولوژي نوين ارتباطي ضمن اينکه مي تواند براي تقويت و ترويج ارتباطات فرهنگ و ديني ، کسب و کار و علم و دانش مفيد باشد اما در عين حال بايد به جوانان آموزش داده شود که مبادا دنياي صنعتي مجددا در سايه تحولات نوين، ظلم ديگري بر ملت ها تحميل کند.
دکتر روحاني اظهارداشت: در مقطع صنعتي ، معادن و ذخاير معدني به غارت رفت و امروز ممکن است منابع غني فرهنگي و اعتقادي غارت شود و راه مواجهه و جلوگيري از اين اتفاق ، بازگشت به اسلام واقعي و معرفي صحيح آموزه هاي قران و پيامبر اسلام است .
رئيس جمهور گفت: اگر چنين احساس شود که نسل جوان به نداي اسلام به درستي گوش نمي دهند و احيانا از سيره پيامبر اسلام (ص) فاصله گرفته اند ، اين موضوع تقصير جوانان نيست بلکه کوتاهي از جانب نخبگان و بزرگاني است که به درستي و با زبان روز آموزه هاي ديني را تبيين نکرده اند.
دکتر روحاني افزود: امروز مقطع تاريخي جديدي است و بايد استوارتر و آماده تر از گذشته و عالم به زمان بودن در مسير ترويج و تبيين آموزه هاي ديني گام برداشت.
رئيس جمهوري با بيان اينکه امروز هم اسلام مي تواند زندگي دنيوي و معنويت انسان ها را به خوبي اداره کند، گفت:پيام انقلاب اسلامي ايران به دنيا اين بود که دين اسلام تنها وظايف فردي و خانوادگي نيست بلکه اسلام قدرتي دارد که مي تواند بخش هاي مختلف يک جامعه را به خوبي اداره و مديريت کند و داراي ابعاد مختلف سياسي ، روابط بين الملل ، احکام اجتماعي و قضايي مي باشد و براي اداره بشر در هر عصر و زماني کاربرد دارد.
دکتر روحاني با تاکيد براحساس رسالت سنگين در مقطع حساس کنوني از سوي نخبگان و بزرگان ديني گفت: هر عالم و نخبه اي که نفوذ بيشتري دارد بار رسالت سنگين تر بر دوش دارد.
رئيس جمهور گفت: ملت ايران خواهان آن است که با مشارکت همه ملت هاي منطقه بحران ها و مشکلات را از پيش پاي مسلمانان منطقه بردارد و راه آن اين است که همه با وحدت ، يگانگي و برادري و با سرمشق قراردادن زندگي پيامبر اسلام(ص) در کنار يکديگر قرار بگيريم.
دکتر روحاني تصريح کرد: از طريق صلح و گفت وگو با ديگران و البته در صورت لزوم با دفاع و ايستادگي بايد بتوانيم وظيفه و رسالت خود را در عصر امروز به سرانجام برسانيم .
رئيس جمهور با بيان اينکه دشمنان مي خواهند اسلام را دين خشونت معرفي کنند درحالي که اسلام دين مدارا و محبت است ، گفت: دمکراسي مهرباني و برادري را پيامبر اسلام به ملت ها آموخته است و اگر پيرو راه پيامبر اسلام باشيم پيروز و موفق خواهيم بود و کسي نمي تواند به اسلام آسيبي برساند به شرط آنکه اسلام را به درستي درک کرده و به درستي تبيين کنيم.
پيش از سخنان رئيس جمهور، حجت الاسلام و المسلمين مهدوي پور نماينده ولي فقيه در شبه قاره هند، حجت الاسلام و المسلمين دکتر سيد نثار حسين و مولانا مفتي خليل احمد صاحب، از علماي جامعه اسلامي هند، از تلاش هاي جمهوري اسلامي ايران براي تقويت وحدت و برادري ميان مسلمانان و مذاهب اسلامي تجليل کردند.