پخش زنده
امروز: -
شوق پرواز قمی ها، زنگ هشدار به خطر افتادن جان گنبد نمکی را روشن کرده است.
از زمان آغاز به کار سایت پرواز با پاراگلایدر شهید عباس بابایی در کیلومتر 10 جاده قم جعفریه و از فراز منطقه منحصر به فرد و طبیعی گنبد نمکی قم، زنگ هشدار ها برای حفاظت از این پدیده زمین شناختی به صدا در آمده است.
مسئول سایت پروازی، از فعالیت یک ماهه این سایت در این محل می گوید و می افزاید: این ورزش از جمله ورزش هایی است که باید تحت شرایط خاص و با دریافت مجوزهایی از سوی نهادهای اطلاعاتی و امنیتی استان انجام گیرد.
سخایی می گوید برای دریافت این مجوزها بیش از یک سال و نیم پیگیر بودیم تا در نهایت مجوزها صادر شد و ما از 18 مرداد به صورت رسمی و قانونی کار خود را در این منطقه آغاز کردیم.
وی از استقبال روز افزون همشهریان از این منطقه ورزشی گردشگری گفت که البته همین مسئله باعث نگرانی فعالان محیط زیست و زمین شناسان شده است.
فراهانی از کارشناسان زمین شناسی استان پس از بازدید از این منطقه، به تخریب بخشی از دیواره دریاچه موجود در میان گنبد نمکی اشاره کرد و گفت: حدود دو ماه پیش که از این منطقه بازدید کردم این دیواره سالم بود.!
وی با هشدار نسبت به وضعیتی که ممکن است در آینده پیش بیاید گفت: محل پرواز و فرود ورزشکاران در این سایت به خوبی انتخاب شده و در ظاهر مشکل خاصی وجود ندارد اما وجود گردشگران بیشمار و رفت و آمد بی رویه به این منطقه، بدون حضور هیچ ناظری از ادارات یا سازمان های مربوطه، باعث می شود گردشگران از سر ناآگاهی آسیب های جبران ناپذیری به این منطقه بزنند.
محمدی دیگر کارشناس زمین شناسی هم در تکمیل سخنان وی گفت: لازم است سازمان گردشگری و یا منابع طبیعی افرادی را برای هدایت و راهنمایی گردشگران تعیین کنند تا در آینده در کنار رونق این سایت پروازی ، شاهد استقبال گردشگران از این منطقه بکر طبیعی هم باشیم.
وی با بیان اینکه دو سالی است سازمان زمین شناسی کشور در صدد ثبت جهانی این پدیده زمین شناختی در کشور است گفت: اگر هر گونه تخریب در این منطقه صورت گیرد و یا در اینجا سازه بتنی ساخته شود، این منطقه زیبای گردشگری از فهرست یونسکو خارج می شود.
آب دریاچه گنبد نمک خواص درمانی دارد.
وجود بطری های آب، زباله و پوست میوه، رد موتور سیکلت و دوچرخه بر روی سطح دریاچه از جمله صحنه های تاسف باری بود که در اطراف و دامنه این کوه منحصر به فرد به چشم می خورد.
حسینی دیگر کارشناس زمین شناسی می گوید: گنبد نمکین ساختاری خاص و ویژه دارد که میلیون ها سال طول کشیده تا به شکل کنونی اش در بیاید.
وی با اشاره به خواص درمانی آب دریاچه این گنبد زیبا می افزاید: این گنبد، تنها گنبد نمکی متقارن و دارای دریاچه کشور است که جلوه های بصری منحصر به فردی در آن وجود دارد.
این کارشناس زمین شناسی با ابراز تاسف از اقدامات برخی افراد در این منطقه می گوید: بنده خود شخصا به برخی از افرادی که مشغول نوشتن یادگاری بر روی دیواره ها و بهتر بگویم تخریب این اثر شگفت انگیز طبیعی بودند تذکر دادم اما متاسفانه با برخورد عجیب و نامناسب آنان روبرو شدم.
وی می افزاید: حفاظت از این شاهکار بی نظیر طبیعی که مورد توجه زمین شناسان و گردشگران داخلی و خارجی است، نیازمند نگاه جدی مسئولان است.
با سوالات متعدد از علت بی توجهی متولیان امر به این موضوع، به سراغ مسئولان مربوطه استان رفتم که با پاسخ های عجیب و مشابه رو به رو شدم!
مسئولان میراث فرهنگی می گویند چون بنا ثبت نشده در حوزه مسئولیت ما نیست!
سجادی ، مدیر کل منابع طبیعی استان هم در گفتگوی تلفنی به نوعی توپ را به زمین میراث فرهنگی انداخت و گفت: اگر در جایی که شرایط ویژه و انحصاری دارد، شرایط گردشگری به وجود آمده، باید مراقبت های ویژه بر عهده سازمان میراث فرهنگی قرار گیرد.
این در حالیست که استاندار قم در بازدیدی که چند ماه پیش از این منطقه داشت بر لزوم حفظ این اثر شگفت انگیز طبیعی تاکید کرده بود.
آقای صادقی در این بازدید گفته بود باید ساز و کاری طراحی شود که بتوان در کنار حفظ این شاهکار طبیعی ، گردشگران را برای بازدید از این اثر ترغیب کرد.!
حال باید دید با توجه به این اظهارات و بی توجهی گردشگران به نقششان در حفظ آثار تاریخی و طبیعی کشور، سرنوشت این اثر بی نظیر با 60 میلیون سال قدمت به کجا خواهد رسید؟/0002
گزارش از محبوبه آقانوری