پخش زنده
امروز: -
رئيس نهاد سازمان ملل متحد در امور آوارگان مي گويد ميانمار نتوانسته است شرايط را براي بازگشت امن هزاران روهينگيايي فراهم کند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از خبرگزاري فرانسه، رئيس نهاد سازمان ملل متحد در امور آوارگان اعلام کرد ميانمار نتوانسته است شرايط را براي بازگشت امن 688 هزار آواره روهينگيايي فراهم کند که از حملات ارتش اين کشور در شش ماه قبل گريخته اند.
مقر سازمان ملل متحد در نيويورک، اين آوارگان به رغم توافق بين ميانمار و بنگلادش براي بازگشت آنها به خانه هايشان در ايالت راخين ميانمار، در اردوگاه هايي موقت در بنگلادش به سر مي برند.
فيليپو گراندي کميسر عالي سازمان ملل متحد در امور آوارگان از طريق کنفرانسي ويدئويي از ژنو به يک نشست شوراي امنيت گفت :« اجازه دهيد به صراحت صحبت کنم: شرايط هنوز براي بازگشت داوطلبانه آوارگان روهينگيايي مساعد نيست ».
وي افزود :« به علل مهاجرت آنها پرداخته نشده است و ما هنوز پيشرفتي ملموس را در زمينه پرداختن به ناديده گرفته شدن حقوق آنها که طي چند دهه گذشته تشديد شده است و ريشه در فقدان شهروندي و تابعيت دارد، مشاهده نکرده ايم ».
ميانمار اقليت روهينگيا را مهاجراني از بنگلادش قلمداد مي کند و به آنها حق شهروندي نمي دهد، هر چند آنها براي چند نسل در ميانمار ساکن بوده اند.
در پي گزارش ها در خصوص کشتارها، سوزاندن روستاها، تجاوز و گورهاي جمعي، نيکي هيلي سفير آمريکا در سازمان ملل متحد از شوراي امنيت خواست اطمينان خاطر بيابد که ارتش ميانمار براي عمليات خود عليه اقليت روهينگيا مجبور به پاسخگويي مي شود.
چين خواستار شکيبايي شد و خاطر نشان کرد « نظم و ثبات » در ايالت راخين ميانمار برقرار شده است.
ما جائوشو سفير چين گفت بحران روهينگيا « را نمي توان يک شبه حل و فصل کرد ».
کميسر عالي سازمان ملل متحد در امور آوارگان گفت در حالي که اين مهاجرت جمعي به طور قابل توجهي کاهش يافته است، اين جريان همچنان ادامه دارد و حدود هزار و 500 آواره اين ماه وارد بنگلادش شده اند.
نيکي هيلي گفت آوارگان روهينگيايي تا زماني که احساس اطمينان نکنند « قرباني همان وحشت و اقداماتي که در وهله نخست آنها را از خانه هايشان فراري داد، نخواهند شد »، نبايد به ميانمار بازگردند. وي افزود :« هم اکنون، اين آوارگان اين اطمينان را ندارند ».
کميسر عالي سازمان ملل متحد در امور آوارگان همچنين در خصوص فصل بارش باران هاي موسمي که ماه آينده آغاز مي شود، ابراز نگراني کرد و هشدار داد يکصد هزار آواره در مناطقي ساکنند که احتمال جاري شدن سيل در آنها وجود دارد و اين آوارگان بايد فورا تغيير مکان داده شوند.
گراندي خاطر نشان کرد حمايت بين المللي از دولت بنگلادش بايد افزايش يابد تا از يک فاجعه جلوگيري شود.