پخش زنده
امروز: -
امام خمینی(ره) : «والله اگر جوان بودم و قدرت حرکت داشتم شخصا می رفتم و او [سلمان رشدی] را می کشتم»
به گزارش خبرگزاری صداوسیما،مرکزاصفهان ؛ بیست و پنجم بهمن سالروز صدور فرمان تاریخی امام خمینی(ره) مبنی بر ارتداد و اعدام سلمان رشدی است.
فرمانی که علما و روحانیون آن را تایید و حمایت کردند و موجی گسترده از محکوم کردن اسلام ستیزی را به دنبال داشت.
آیات شیطانی کتابی که انتشارات وایکینگ انگلستان مهر سال 67 به قلم سلمان رشدی منتشر کرد ؛ کتابی 547 صفحهای بود که در بردارنده وقیحانه ترین اهانت ها به شخصیت پیامبر گرامی اسلام ، سایر پیامبران الهی و مقدسات اسلامی در قالب داستانهایی خیالی.
"آیات شیطانی" به عنوان کتاب سال 1988 انگلستان شناخته شد و به سرعت با تلاش گسترده رسانه های آمریکایی و غربی در کشورهای مختلف توزیع و مشهور شد.
واکنش مسلمانان و دشمنان اسلام
پس از انتشار کتاب موهن آیات شیطانی در سطح گسترده، از گوشه و کنار جهان صدای اعتراض مسلمانان برخاست؛ از جمله این واکنش ها هشدار به ناشران ، محدود کردن انتشار کتاب و محکومیت رشدی و نقدهایی بر این کتاب بود.
دشمنان اسلام هم در مقابل بر دامنه تبلیغات خود افزودند تا جایی که در نشریات اروپایی سلمان رشدی، به عنوان شخصیتی انقلابی مطرح شد و با قراردادهای کلان کتابش را ترجمه و توزیع کردند.
در پاکستان، مردم مقابل مرکز فرهنگی آمریکا در اسلام آباد تجمع کردند که پنج تن شهید و بیش از 100 نفر مجروح شدند ؛ تظاهرات مسلمانان هند هم بیست مجروح بر جا گذاشت.
پس از این واکنش ها امام خمینی(ره)،در حکمی خطاب به همه مسلمانان جهان ، کتاب و نویسنده را محکوم و حکم اعدام نویسنده وناشران کتاب را صادرکرد.
با این فرمان، مسلمانان منسجم و هماهنگ در نقاط مختلف جهان، به خروش و حرکت درآمدند و با حمایت قاطع از حکم امام خمینی(ره)، خواستار محاکمه سلمان رشدی و ممنوعیت چاپ و جمع آوری کتاب آیات شیطانی شدند.
تظاهرات گسترده مسلمانان در کشورهای اروپایی قابل توجه بود و از طرفی مقام های اروپایی و آمریکایی هم فتوای امام (ره) را محکوم کردند و سفیرانشان را به کشورهای خود فراخواندند اما پس از مدتی دیپلمات های سرخورده کشورهای اروپایی، یکی پس از دیگری به تهران بازگشتند.
پس از صدور حكم امام(ره) محافظت وي بر عهده اسكاتلند يارد، پليس انگليس قرار گرفت و دولت انگلیس در طول سه دهه زندگی مخفیانه سلمان رشدی برای حفظ جانش تلاش بسیاری کرد.
او سالها با همکاری دستگاه هاي امنيتي انگليس در مخفيگاه ها به سر مي برد و چون مردم انگليس به مخارج هنگفت نگهداري او اعتراض كردند به آمريكا پناه برد و اكنون سلمان رشدی در این کشور روزگار حقارت باري را مي گذراند و همچنان تحت تعقيب است.
حمایت از فتوای امام،درسی برای همیشه
ایادی استکبار و نظام سلطه با ارتحال حضرت امام خمینی(ره) گمان کردند که قضیهی سلمان رشدی به فراموشی سپرده می شود اما رهبر معظم انقلاب در نخستین پیام خود به حجاج یک ماه پس از ارتحال امام خمینی(ره) مجدد روی این قضیه تاکید کردند.
تأکیدات ایشان بر حکمِ امام(ره) در سالهای دههی 70، 80 و 90 روندی پیوسته داشته است. رهبر معظم انقلاب در پیام حج خود در سال 83، سخنرانی پس از انتشار کاریکاتورهای موهن از پیامبر اسلام در یک نشریهی دانمارکی در بهار 87و پس از هتک حرمت قرآن مجید توسط کشیش آمریکایی در سال 89 این اتفاقات را در ادامهی طرح دشمنان اسلام و ماجرای سلمان رشدی معرفی کردند.
دشمنان می خواستند"آیات شیطانی" نقطهی آغازی بر تحقیر نظاممند جهان اسلام شود اما حکم قاطعانهی امام خمینی (ره) نقشه شیطانی شان را نقش بر آب کرد.
جوامع غربی البته در این سال ها همچنان با اغفال شماری از نویسندگان و بزرگ نمایی آن به تعالیم و مقدسات مسلمانان توهین میكنند و با تكرار ، اهانت را امری طبیعی جلوه می دهند تا هویت دینی و اسلامی را به مروز زمان محو و حساسیتهای توهین به ادیان الهی را كمترکنند.
غرب با آگاهی از تمسك مسلمانان به مرجعیت دینی و هویت اسلامی برای نابودی پایه و اساس بیداری امت اسلام از هیچ تلاشی دریغ نمی کند و البته غرب در مقابل توهین به مقدسات اسلامی،سخت گیری افراطی درباره سخن گفتن از موجودیت اسرائیل و تاریخ به وجود آمدن رژیم صهیونیستی از خود نشان میدهد.
به هر حال تجربه برخورد و واكنش های گسترده مسلمانان سراسر جهان با آیات شیطانی به ما ثابت کرد پای بندی بر اصول اسلامی و کوتاه نیامدن از آن در مناسبات بینالمللی ،بهترین و مهمترین راهکار برای مقابله با نقشه های اسلام ستیزی غرب است.
نگارنده:مرضیه قاسمی