پخش زنده
امروز: -
بیشتر آبی که از رودخانه کارون در مقطع اهواز عبور می کند، فاضلاب و پساب است
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان، عضو هیئت علمی دانشکده امور آب دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: حتی اگر مصارف آبی ما کاهش یابد خوزستان آب مازادی برای انتقال ندارد و رودخانه کارون در شرایط پرآبی هم کشش انتقال آب را ندارد.
مهدی قمشی با اشاره به وضعیت خشکسالی خوزستان اظهار کرد: در چنین شرایطی اولین جایی که زور مسئولین به آن میرسد محیط زیست است و به علت اینکه نیازهای مصارف مختلف مثل شرب، بهداشت، صنعت و کشاورزی به مسئولین فشار وارد میکند، طبیعی است که اولین و عمدهترین فشارها در پی این وضعیت به نیاز زیست محیطی مجاری روباز مثل تالابها و پاییندست رودخانهها منتقل شود.
وی با بیان اینکه در شرایط خشکسالی به محیط زیست آبی رودخانهها نیز فشار وارد میشود، افزود: درصد زیادی از آبی که از رودخانه کارون در مقطع اهواز عبور میکند فاضلاب و پساب کشاورزی و شهری است که نمیشود این آب را آب شور طبیعی رودخانه اطلاق کرد و باید منتظر مشکلات زیست محیطی در کارون باشیم.
عضو هیئت علمی دانشکده امور آب دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: این وضعیت کارون از نظر شرب و استفادههای بهداشتی نیز نگرانیهایی ایجاد میکند و در این شرایط باید این موضوع در دستور کار مسئولان قرار بگیرد که محیط زیست آبی رودخانه از اولویت آخر به اولویت اول برسد زیرا با زندگی مردم و آینده رودخانه سر و کار دارد و تبعات بیتوجهی به آن برگشتناپذیر است.
وی ادامه داد: باید در چنین شرایط خشکسالی، از پسابهای کشاورزی نیز استفاده کنیم تا محیطهای تالابی سرپا نگه داشته شود و از ایجاد بحران در این محیطها جلوگیری کنیم.
قمشی با اشاره به کمبود آب در خوزستان و اظهارات مبنی بر وجود "آب مازاد" در این استان گفت: حتی اگر مصارف آبی ما کاهش یابد خوزستان آب مازادی برای انتقال ندارد و رودخانه کارون در شرایط پرآبی هم کشش انتقال آب را ندارد.
قمشی عنوان کرد: کل رودخانههای کشور تحت کنش هستند و در حال حاضر استفاده از آبهای سطحی و زیرزمینی بیش از استانداردها است و حتی اگر صرفهجویی کنیم و بهرهبرداری بالا برود آبی که باقی میماند باید صرف محیط زیست آبی رودخانهها شود تا بحرانها کمتر شوند.