پخش زنده
امروز: -
دبیر اجرایی دوازدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر گفت: حمایت و توجه ویژه رهبر معظم انقلاب اسلامی برای اهالی ادبیات یک غنیمت جدی است.
مهدی قزلی در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: آیین پایانی جشنواره امسال را ۶ اسفند در مرکز جهانگردی جهان اسلام تبریز برگزار خواهیم کرد و در آنجا ادبیات جمعی ترکی ایران را نیز در بخش جنبی بررسی می کنیم.
وی گفت: میهمانان خارجی نیز از کشورهای آذربایجان، ترکیه و بخش ترکمانان عراق خواهند بود که امیدواریم برنامه خوبی را در تبریز با میهمانان خارجی و هموطنان برگزار کنیم.
قزلی افزود: جشنواره در ۳ بخش شعر بزرگسالان، کودک و درباره شعر برگزار می شود که داوران حدود ۵ هزار اثر را بررسی کرده اند و در هر بخش ۵ تا ۷ نامزد را به دبیرخانه اعلام کردند و بقیه نامزدها را از طریق روزنامه ها به جامعه ادبیات اعلام خواهیم کرد.
وی درباره نحوه انتخاب آثار گفت: آثار ارسالی به شکل اجماعی داوری میشود و آنها با اجماع بر یک کتاب آن را به مرحله بالاتر میبرند و یا از دور رقابت حذف میکنند به این شیوه به نامزدهای اصلی میرسند.
دبیر اجرایی دوازدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر افزود: در پایان هفته جاری در ۲۴ و ۲۵ و ۲۶ بهمن در تالار محراب نیز ۳ شب متوالی برنامه خواهیم داشت، برنامه شعرخوانی که با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون فرهنگی وزیر برگزار خواهد شد.
قزلی با اشاره به توجه رهبر معظم انقلاب اسلامی به موضوع شعر افزود: حمایت و توجه ویژه ایشان برای اهالی ادبیات یک غنیمت جدی است، زیرا این موضوع در رهبران کشورهای دیگر وجود ندارد و اگر این موقعیت نبود این جشنواره تا چه حد میتوانست پیشرفت کند مشخص نبود.
«پاپ نامه» نوشته سعید کریمی، «در پی آن آشنا» به قلم سیدمحمد راستگو، «سیاست در شعر نو» اثر محمد کمالیزاده، «شاهنامه و شعر زمان فردوسی» به قلم پروفسور خدائی شریفزاده، «صد سال عشق مجازی» نوشته محمود فتوحی و «فرهنگ نامه صور خیال در دیوان خاقانی» به قلم سعید مهدویفر، آثار راه یافته به مرحله نهایی داوری بخش «درباره شعر» دوازدهمین جشنواره بین المللی شعر فجر هستند.
آثار را «محمدرضا سنگری»، «مریم جلالی» و «عبدالحمید ضیایی» داوری کرده اند.
نشست خبری دوازدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر با حضور جواد محقق دبیر علمی و مهدی قزلی دبیر اجرایی این جشنواره امروز در بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان برگزار شد.