پخش زنده
امروز: -
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: شیوع بیماری جاروک چندین هزار هکتار از باغات لیموترش جنوب کشور را نابود کرده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر، محمدعلی طهماسبی در دشتی بیان کرد: سالانه 5 میلیون تن مرکبات در کشور تولید میشود که علاوه بر رفع نیاز داخلی میتوان مازاد آن را به خارج از کشور صادر کرد.
وی با بیان اینکه آفات همه ساله خسارات زیادی به محصول مرکبات کشاورزان میزنند خاطرنشان کرد: بیماری جاروک چندین هزار هکتار از باغات لیموترش جنوب کشور در مناطق میناب، رودان و جهرم را نابود کرده است.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: بیماری جاروک بهوسیله نوعی حشره كوچك منتقل میشود که تغذیه این حشره از شیره درختان لیمو است و با مکیدن شیره باعث ضعف و مرگ تدریجی گیاه میشود.
وی با بیان اینکه این بیماری قابل علاج نیست افزود: برای جلوگیری از شیوع این بیماری باید از كاشت ارقام حساس لیموترش و سایر مركباتی که در برابر بیماری جاروك حساس هستند جلوگیری شود و احداث باغات جدید با استفاده از ارقام بومی مقاوم و استفاده از نهالهای گواهیشده و عاری از بیماری با پایههای مقاوم انجام شود.
طهماسبی تاکید کرد: کشاورزان از خارج از استان نهال لیموترش وارد نکنند و برای کاشت نهال از رقم مقاوم پرشین لایم روی پایههای مرکباتی که آلوده نباشند استفاده کنند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: در زمینه نهال اصلاحشده یک باغ مادری در زمینه هستهدارها و دانهدارها مانند سیب، گلابی، شلیل و در زمینه مرکبات هم یک باغ مادری ایجاد شده که کسانی نیازمند نهال گواهی شده هستند میتوانند نهال خود را از این باغات تامین کنند.
وی افزود: حدود 365 نهالستان در کشور وجود دارد اما کشاورزان باید برای تهیه نهال حتما نهال گواهیشده را از منابع دقیق تهیه کنند.
طهماسبی یادآور شد: سوسک سر خرطومی حنایی نیز تهدیدی برای نخلستانهای کشور است که مناطقی از سیستان و بلوچستان مانند سراوان و برخی از مناطق فارس مانند لار و لامرد را آلوده کرده است.
وی گفت: از کشاورزان انتظار داریم که حتی یک پاجوش هم از مناطق دیگر وارد نکنند و اگر میخواهند در زمینه کشت درخت خرما اقدام کنند از کشت بافتی استفاده کنند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به حمایت دولت از راهاندازی کارخانههای فراوری محصولات کشاورزی بیان کرد: کشاورزان به هیچ عنوان خام فروشی نکنند چون با کمک دولت میتوانند کارخانه فراوری محصولات احداث کنند که ارزش افزوده فراوانی دارد.
وی با بیان اینکه پس از برجام ارتباطات با اتحادیه اروپا بیشتر شده است افزود: برای سرمایهگذاری درزمینه بذر و نهال اصلاحشده و در حوزه طیور و دام نیازمند همکاری با اتحادیه اروپا هستیم.