پخش زنده
امروز: -
مویز به تقویت حافظه، تقویت معده، تقویت بینایی و سیستم ایمنی بدن کمک می کند.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما،مرکز اصفهان؛ مویز از خوراکی های با طبع گرم و تر است. مویز از خشک کردن حبه های انگور سیاه شاهانی به دست می آید.و بسیار انرژیزا و مقوی است
ارزش غذایی مویز
مویز حاوی انواع مواد معدنی و ویتامین های ضروری برای بدن است. مواد معدنی مهم موجود در این خشکبار پرخاصیت کلسیم، فسفر، پتاسیم، منیزیم و ویتامینهای آ، ای، ویتامین های گروه ب و اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 است.
بهترین نوع مویز، درشت و پر گوشت، شیرین و كم دانه است زیرا ترشی و رطوبت مویز از میوه انگور كمتر است و بنابراین ایجاد نفخ كمتری خواهد داشت.
مویزی كه از انگور قرمز یا سیاه بدست میآید و رنگ آن تا حدودی قرمز رنگ است مزاج گرمتری نسبت به سایر انواع مویز دارد و برای ریه و معده سازگارتر است. در احادیث و در طب اسلامی نیز به خوردن مویز قرمز بیشتر تاکید شده است.
خواص مویز
این خشکبار مقوی به درمان انواع بیماری های عفونی، تقویت کننده معده، کبد، بینایی و به طورکلی تقویت کننده سیستم ایمنی بدن کمک می کند .
استمرار در مصرف مویز می تواند به افزایش حافظه، قدرت فهم، تسکین صفرا، دفع بلغم و اصلاح خلق و خو کمک کند و مصرف آن به همه گروههای سنی به ویژه زنان باردار، مادران شیرده، کودکان در حال رشد، بچههای مدرسهای و سالخوردگان توصیه میشود. خوردن مویز قدرت یادگیری و فهم ر افزایش میدهد و یکی از خوراکیهای مفیدبرای تقویت حافظه است .به تقویت کبد و معده می شود.در فصول سرد سال موجب افزایش انرژی و گرم شدن بدن می شود. در طب سنتی استمرار در مصرف مویز می تواند به درمان ناراحتی های معده و دستگاه گوارش ، تسکین صفرا، دفع بلغم واصلاح خلق وخوو سلامت دهان و دندانها کمک می کند .
محققان خوردن مویز را به مبتلایان به سردرد های میگرنی توصیه می کنند. ترکیبات موجود در مویز از تصلب شرایین ، غلظت خون جلوگیری می کند و به همین علت مصرف ان به بیماران قلبی توصیه می شود .
مصرف مویز در دوران بارداری بسیار مفید و بر افزایش کیفیت شیر مادران تاثیر گزار است .
مضرات مویز
مویز به علت داشتن کالری بالا موجب افزایش وزن و چاقی می شود .افراط در خوردن مویز باعث افزایش غلظت خون و بالا رفتن فشار خون می شود .
زیاده روی در مصرف مویز به افراد دارای مزاج گرم توصیه نمی شود .