پخش زنده
امروز: -
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی گفت: تاکنون 5500 میلیارد تومان اعتبار برای توسعه مکانیزاسیون در بخش های مختلف کشاورزی صرف شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، کامبیر عباسی در جلسه خبری امروز با اشاره به اینکه امسال 1500 میلیارد تومان در حوزه توسعه مکانیزاسیون در کشور صرف شده است افزود: از سال 92 تاکنون بیش از 85 هزار دستگاه ماشین کمباین و انواع تراکتور و 185 هزار دستگاه انواع ادوات وارد عرصه کشاورزی شده است.
وی گفت: بر اساس گزارش های موجود 35 درصد ناوگان ماشین در کمتر از 5 سال نوسازی شده است.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی افزود: ماهانه 100 تا 150 میلیارد تومان اعتبار در اجرای طرح توسعه مکانیزاسیون هزینه می شود.
عباسی گفت: کارخانجات تولید کمباین روزانه 3 دستگاه ماشین را به کشاورزان تحویل می دهند و همین مسئله سبب رونق کارخانجات تولید ماشین آلات کشاورزان در کشور شده بطوری که در چند سال اخیر 2100 دستگاه کمباین تولید و تحویل شده است.
وی همچنین از توسعه مکانیزاسیون در مزارع برنج خبر داد و افزود: از 600 هزار هکتار شالیزار حدود 400 هزار هکتار مکانیزه شده است.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی گفت: هم اکنون محصول حدود 85 درصد مزارع برنج در استان مازندران با دستگاه کمباین برداشت می شود.
عباسی افزود: تاکنون 5600 دستگاه کمباین وارد مزارع برنج شده است در حالی که تا پیش از این اجرای طرح کمتر از 800 دستگاه کمباین در مزارع برنج موجود بود.
وی همچنین از توسعه مکانیزاسیون در مزارع گندم خبر داد و افزود: در هشت ماه گذشته بیش از 12 هزار دستگاه بذر کار غلات ویژه گندم و جو وارد اراضی گندم شده و موجودی کشور به 36 هزار دستگاه رسیده است.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی گفت: از ابتدای اجرای طرح تاکنون 2 میلیون و 200 هزار هکتار از اراضی گندم تحت پوشش کشت مکانیزه قرار دارد.
عباسی ضریب مکانیزاسیون را 1/62 صدم اسب بخار در هکتار اعلام کرد و افزود: بر اساس برنامه ششم توسعه این عدد باید به 2/01صدم اسب بخار افزایش یابد.
وی افزایش بهره وری آب، کاهش ضایعات و افزایش تولید را از مهمترین ویژگی های توسعه مکانیزاسیون دانست و گفت: میزان ضایعات دربخش غلات 7/5 درصد در سال بود که این عدد به 5/5 درصد کاهش یافته است.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی افزود: در حوزه محصول برنج میزان ضایعات 3 میلیون تن تولید با کمباین به کمتر از 2 درصد کاهش یافته است.
عباسی گفت: بر اساس گزارش های موجود 35 درصد افزایش تولید در محصولات کشاورزی به علت توسعه مکانیزاسیون بوده است.
وی تاکید کرد: با توسعه مکانیزاسیون حداقل 2 تا 3 نوبت آبیاری صرفه جویی می شود.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی گفت: با اجرای طرح در هر هکتار 55 تا 60 لیتر میزان مصرف گازوئیل کاهش یافته است.
عباسی از اجرای طرح مکانیزاسیون در بخش کشت گیاهان دارویی و احیای مراتع و جنگل های کشور خبر داد و افزود: اعتبارات اجرای این طرح ها از محل تسهیلات بانکی تامین می شود و دستور العمل اجرایی نیز به تصویب ستاد مکانیزاسیون کشاورزی رسیده است.
طرح تعویض ماشین آلات فرسوده کشاورزی اجرا می شود
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی از اجرای طرح تعویض ماشین آلات فرسوده کشاورزی از ابتدای سال آینده خبرداد.
عباسی با اشاره به اینکه 475 هزار دستگاه ماشین آلات کشاورزی در اراضی کشور فعال است افزود: براساس برآوردهای انجام شده 70 هزاردستگاه انواع ماشین آلات فرسوده باید از رده خارج و ناوگان نوسازی شود.
وی گفت: اعتبار اجرای طرح از محل صرفه جویی سوخت با از رده خارج کردن خودروهای فرسوده تامین می شود.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی افزود: براساس برنامه باید سالانه 14 هزار دستگاه کمباین نو جایگزین شود.
عباسی گفت: دراین طرح کمباین و تراکتورهای با عمر بالای 13 سال و 25 سال از رده خارج می شود.
وی درباره چگونگی تخصیص تسهیلات بانکی برای اجرای طرح افزود: با تامین مشوق های لازم ، آورده کشاورزی 10 درصد تسهیلات تشویقی نیز 20 تا 25 درصد هزینه ماشین آلات تامین و مابقی نیز از محل تفاوت قیمت تراکتور یا کمباین نو و فرسوده ازجانب دولت پرداخت خواهد شد.
وی سود تسهیلات تشویقی را 15 درصد اعلام کرد و گفت: سود تسهیلات بانکی ویژه طرح جایگزینی ماشین آلات کشاورزی 3 درصد پایین تر از دیگر تسهیلات در بانک کشاورزی است.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی تاکید کرد: برای اجرای طرح از ماشین آلات تولید داخل استفاده می شود اما برای واردات ماشین آلات با فناوری جدید برای بومی سازی صنعت سود تسهیلات 10،6،4 درصد خواهد بود.
عباسی گفت: سال آینده 2 هزار میلیارد تومان تسهیلات ویژه پرداخت می شود که 1200 میلیارد از بانک کشاورزی و 800 میلیارد تومان نیز از محل طرح توسعه روستایی و عشایری تامین خواهد شد.
وی همچنین از برپایی نمایشگاه تخصصی ماشین آلات نهاده ها و سیستم های نوین آبیاری در پنجم اسفند خبر داد و افزود: این نمایشگاه با حضور بیش از 150 شرکت داخلی و45 شرکت خارجی در محل دائمی نمایشگاه بین المللی تهران تا هشتم اسفند برگزار می شود.