پخش زنده
امروز: -
پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به تسریع روند ترمیم بافت رباط آسیب دیده ورزشکاران با نانو کامپوزیت ابریشمی شدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، معصومه دودل مجری طرح با تأکید بر ضرورت ارائه راهکارهایی برای درمان سریعتر پارگی بافت رباط، گفت: پارگی بافت رباط (لیگامان) که موضوع این تحقیق بوده است در میان دو گروه بیش از سایر گروهها موجب زیان اقتصادی بوده است.
وی هزینههای بالا و طولانی ترمیم بافت و بازگشت به فعالیت را از چالشهای درمانی در این زمینه نام برد و افزود: فوتبالیستهای حرفهای و اسبهای مسابقات ملی و بینالمللی از جمله گروههای در معرض خطر هستند به گونهای که بر اساس گزارشها تنها در سال ۱۳۹۵ در گروه فوتبالیستها ۹ مورد آسیب دیگی رباط صلیبی در ۸۰ بازی تا پایان هفته لیگ برتر گزارش شده است و هزینه درمان در این حوزه به حدود یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان رسیده است.
وی گفت: با راهکاری که با این روش ارائه میشود قادر هستیم به جای کاشتهای متداول از روش مهندسی بافت استفاده کنیم به طوری که در این تحقیق ساختاری نوین و کارآمد به صورت کامپوزیتی از نانوالیاف پلیمری و اسفنج پلیمری به صورت ۳ لایه طراحی و ساخته شد که لایه سطحی آن داربستی نانولیفی از پلیمر شبه هادی پلی اتیلن دی اکسی تیوفن است که از طریق تلفیق روش الکتروریسی و پلیمریزاسیون مرحله بخار بر بستر لایه میانی تهیه شد.
دودل با اشاره به اینکه در مرحله نهایی اقدام به تهیه و استخراج سلولهای بنیادی انسانی از منشاء بندناف میشود و برای این تحقیق سه گروه جهت انجام تستهای زیستی تشخیصی تعریف شد، افزود: گروه اول، گروه کنترل بود که کشت سلول در آن بر کف پِلِیتهای معمول کشت سلول و بدون اعمال محرک الکتریکی انجام شد.
وی گفت: در گروه دوم کشت سلول بر سطح داربست درون پلیت کشت سلول و بدون اعمال تحریک الکتریکی انجام شد و در گروه سوم کشت سلول بر سطح داربست درون بیورآکتور و با اعمال جریان الکتریکی صورت گرفت.
وی در پایان درباره نتایج این تحقیق تأکید کرد: بررسی نتایج، در خصوص تأثیر اعمال محرک الکتریکی بر تمایز سلولهای بنیادی کشت شده بر بستر پلیمری زیست سازگار مورد تأیید قرار گرفت.
مجری طرح کاربردهای این داربست را در حوزههای علوم سلولهای بنیادی، مهندسی پزشکی، درمان و آموزش پزشکی و علوم مهندسی بر مبنای مواد هادی عنوان کرد و این تحقیقات در قالب طرح پایان نامه و با راهنمایی دکتر ناهید همتی نژاد و پروفسور سید هژیر بهرامی از اعضای هیأت علمی دانشگاه امیرکبیر اجرایی شده است.