پخش زنده
امروز: -
گردهمایی سران ایلات و طوایف عشایر در آستانه چهل سالگی انقلاب در سمنان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، معاون توسعه روستایی ریاست جمهوری در این گردهمایی از پرداخت تسهیلات اشتغالزایی به روستاییان و عشایر کشور خبر داد.
سید ابوالفضل رضوی گفت: این تسهیلات برای روستاییان مرزنشین با سود چهار درصد ، غیر مرزی شش درصد و برای ساکنان شهرهای زیر 10 هزار نفر جمعیت 10 درصد است و سند ملکی روستاییان و عشایر و یا سند واحد مسکونی به عنوان وثیقه این تسهیلات از روستاییان پذیرفته می شود.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست اعتبار این تسهیلات را 12 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود این تسهیلات در کشور در حال توزیع است.
رئیس سازمان امور عشایری کشور نیز در این همایش با تأکید بر ظرفیتهای ویژه عشایر شهرستان مهدیشهر در تولید محصولات لبنیاتی باکیفیت گفت: در حال پیگیری برای برند سازی محصولات لبنی مهدیشهر هستیم.
کرمعلی قندالی گفت: باید اﺯ ظرفیتهای موجودعشایر در بخشهای ﮔﺮﺩﺷﮕﺮی ، گیاﻫﺎﻥ ﺩاﺭﻭیی و صنایعدستی برای ایجاد اشتغال پایدار بهره بگیریم.
وی صندوق خرد زنان را یکی از مهمترین فعالیتهای اشتغالزایی در این بخش دانست و گفت: 308 ﺻﻨﺪﻭﻕ خرد زنان عشایری در کشور ﻭﺟﻮﺩ ﺩاﺭﺩ که نقش ویژهای در این حوزه ایفا میکند.
استاندار سمنان هم در این همایش با بیان این که عشایر قشری هستند که نقش خود را در تولید و بهرهبرداری به خوبی ایفا می کنند، گفت: برای بهره وری مطلوب از تولیدات عشایر باید به فرآوری محصولات توجه ویژه شود.
نماینده مردم سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی نیز در این گردهمایی گفت: اعتبارات خوبی برای رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال پایدار در بخش عشایری و روستایی در در نظر گرفته شده است
حسینی مدیر کل امور عشایری استان هم گفت:عشایر استان با داشتن بیش از یک میلیون راس دام سبک، سالانه 9 هزار و 300 تن گوشت قرمز به ارزش بیش از سه هزار و 600 میلیارد ریال تولید می کنند.
حسینی سرانه دام عشایر استان سمنان را 337 راس اعلام کرد و گفت: با توجه به سرانه دام این استان، ایجاد کشتارگاه صنعتی می تواند تاثیر قابل توجهی در افزایش درآمد عشایر و دامداران داشته باشد.
یک ایل و 74 طایفه با جمعیتی معادل 14 هزارو 437 نفر عشایر استان سمنان هستند.
این گردهمایی با حضور بیش از 300 نفر از سران ایلات و عشایر سراسر استان سمنان برگزار شد.