پخش زنده
امروز: -
انقلاب اسلامی با روحیه جهادی ملت ایثارگر ایران به پیروزی رسید و هم اکنون هم همین روحیه، انقلاب رابیمه کرده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ در روز شمار فجر امسال، 19 بهمن، روز انقلاب اسلامی، ایمان، جهاد و شهادت است.
یادداشت امروز را با سخنی گهربار از مولای متقیان حضرت امام علی (ع) آغاز می کنیم: "خدا شهدا را در قیامت با بها و جلالی و با عظمت و نورانیتی وارد می کند که اگر انبیا از مقابل آنان بگذرند و سوار باشند به احترام اینها پیاده می شوند."
شهید آمیزهای از آرمان ، عمل و ایثار است. آرمانگرایی شهید به او توان حرکت و قدرت ایثار میبخشد و عمل ایثارگرانه او، حرکت به سمت آن آرمانها را ممکن میسازد و ایثار نفیسترین سرمایهها یعنی جان، به این حرکت، قداست و حقانیت میدهد.
شهدا علاوه بر مقامات رفیع معنوی که زبانها و قلمها از توصیف آن و چشمها و دلها از مشاهدة آن ناتوانند، مشعل دار پیروزی و آزادی و استقلال ملتند و حق بزرگ آنان بر گردن ملت، بسی عظیم است.
ایمان، جهاد و شهادت از برجسته ترین ارزشهای دینی و اسلامی تبلور یافته در انقلاب اسلامی است و اینک هم همان گونه که در جهان ثابت شده، بزرگ ترین دستاورد انقلاب اسلامی ایران ، اثبات روش مبارزه و کارآمدی اسلام انقلابی است.
راه سرافرازی ملت ایران و انقلاب اسلامی ایران و مهمترین عامل خنثی سازی و به بن بست رساندن و شکست توطئه های دشمنان و تداوم انقلاب ، همانا راه ایمان، جهاد و شهادت بوده و خواهد بود.
ایمان ، ایثار و شهادت به عنوان سرمایه های معنوی ، سه عنصر اساسی در پیدایش و تداوم انقلاب اسلامی بوده است و در سایه ایمان ، صبر در برابر مشکلات و مبارزه و ایثار و گذشت تا مرز شهادت و جهاد در راه خدا، مشعل انقلاب اسلامی همیشه فروزان مانده است.
انقلاب نشان داد، می شود با دستان خالی، اما با ایمان و اراده پیروز شد، مرگ پایان زندگی نیست و مرگ با عزت یا همان شهادت، از زندگی با ذلت بهتر است و اینها از مکتب تشیع ریشه می گیرد و این نکته بسیاری از مسلمانها را در بیرون از مرزهای ایران متأثر کرد.
حضرت امام خمینی(ره) به عنوان مقتدای شهیدان انقلاب شکوهمند اسلامی و شهدای جنگ تحمیلی، نقشی عظیم در فرماندهی و هدایت نیروهای شهادت طلب و احیای فرهنگ تفکر بسیجی در جامعه به عهده داشته است.
انقلاب اسلامی ایران با رهبری داهیانه آن امام فرزانه توانست با ایجاد تحولی شگرف در ابعاد فردی و اجتماعی، معنویت را در ملت ایران تقویت کند.
در سایه ایمان به خدا به عنوان یکی از ارزش های بنیادین انقلاب اسلامی، پیوند امام و امت به پیوند عاطفی عمیق تبدیل شد، در پرتو ایثار و گذشت ،پیروزی انقلاب اسلامی بدست آمد و در سایه شهادت طلبی و جهاد فی سبیل ا... به عنوان عنصر سازنده و رهایی بخش ، انقلاب اسلامی بیمه شد و توانست در مقابل هجوم و توطئه ها مقاومت کرده و با سرافرازی نقشه های دشمنان را نقش بر آب کند.
معمار کبیر انقلاب حضرت امام خمینی (ره) هم مکرر به جایگاه و اهمیت شهادت و ایثار اشاره و بارها شهیدان و بازماندگان آنان را ستونهای اصلی نهضت و انقلاب معرفی می کردند از جمله فرمودند: " خط سرخ شهادت، خط آل محمد(ص) و علی (ع) است و این افتخار از خاندان نبوت و ولایت به ذریه طیبه آن بزرگواران و به پیروان خط آنان به ارث رسیده است؛ شهادت عزت ابدی است.
خانواده های شهدا تا همیشه تاریخ، این مشعلداران راه اولیاء، افتخار روشنایی طریق الی اله را به عهده گرفته اند."
جرقه های انقلاب اسلامی از محرم سال 1342 آغاز شد وهرسال در محرم به اوج خود می رسید و هنوز که هنوز است این محرم است که مایه حفظ آن بوده است.
نقش بسیار مهمی که نهضت حضرت امام حسین(ع) در شکل گیری و بقای انقلاب دارد، بر هیچ کس پوشیده نیست؛ همه ساله با برپایی عزاداری در ماه محرم، یاد مصائب کربلا، خون تازه ای در رگ های شیعیان جاری می کند و آنها را همچون یاران حضرت فرا می خواندو این گونه بود که ملت متدین و مبارز ایران در دوران انقلاب و دفاع مقدس با اشتیاق در صحنه حاضر بودند.
نهضت عاشورای حسینی، درسی برای مسلمانان است که اگر دین خدا تنها با خون، استقامت می یابد، آغوش ها برای شمشیرها باز است.
آنچه در لحظات حساس انقلاب از اوج دوران راهپیمایی هاتا زمان جنگ تحمیلی و امروز در جنگ نرم با استکبار جهانی اتفاق افتاده، استقبال تمام عیارهر مسلمان انقلابی از مرگ و روحیه شهادت طلبی است.
در همه سال های پس از پیروزی انقلاب نیز روحیه جانفشانی برای آرمانهای انقلاب و در راه سربلندی اسلام و ایران، همیشه پشتوانه ای محکم برای این مردم بوده است.
به طوریکه مردم ایران با تکیه بر باوری عمیق به جهاد راستین ، هشت سال در جنگ تحمیلی برابر دشمنی ایستادند که از حمایت همه قدرت ها و پیشرفته ترین تسلیحات بهره مند بود.
به گفته معاون تعاون و امور اجتماعی بنیادشهید و امور ایثارگران، براساس جدیدترین آمار، مردم سربلند ایران اسلامی در دوران دفاع مقدس و دیگر حوادث تروریستی، 225 هزار و 570 شهید و 574 هزارو 101 جانباز را تقدیم انقلاب کرده اند.
همچنین تعداد آزادگان کشور در دوران دفاع مقدس ۴۳ هزار و ۱۷۳ نفر هستند.
مهدی ایزدی به آمار خانواده های شهدا (در قید حیات) کشور نیز اشاره کرد و افزود: آمار پدران شهدا ۴۹ هزار و ۵۷۲ نفر و مادران شهید نیز ۱۰۶ هزار و ۳۹۱ نفر هستند.
وی با اشاره به آمار ۳۹۵ هزار و ۴۵۸ نفری خانواده شهدا (در قید حیات) اضافه کرد: همچنین طبق این آمار ۶۳ هزار و ۲۵ همسر شهید، ۸۸ هزار و ۵۱۷ پسر شهید و ۸۷ هزار و ۹۵۳ فرزند شهید دختر هستند.
اصفهان با تقدیم بیش از 23 هزار شهید ، 48 هزارو 200 جانباز و سه هزارو 500 آزاده ، برترین آمار ایثارگری کشور را به خود اختصاص داده است که از این تعداد 214 شهید انقلاب هستند.
نگارنده: سیده پروین امامی