رژیم صهیونیستی همسایه عربستان شد
تحویل مخفیانه جزیره تیران به عربستان، رژیم صهیونیستی را عملا به آرزوی دیرینه خود مبنی بر تحت کنترل داشتن نیل تا فرات می رساند.
![رژیم صهیونیستی همسایه عربستان شد رژیم صهیونیستی همسایه عربستان شد](/files/fa/news/1396/11/18/1871405_793.jpg)
براساس گزارش تارنمای مدی مصر، یک منبع دیپلماتیک غربی فاش کرد اقدامات مربوط به واگذاری جزیره تیران به عربستان سعودی در نهایت پنهانی انجام شده است. بر اساس این گزارش، عربستان جزیره تیران در دریای سرخ را در راستای اجرای توافق تعیین مرز دریایی میان مصر و عربستان تحویل گرفته است. جزیره تیران بخشی از استان سینای جنوبی مصر است و خلیج عقبه را به دریای سرخ متصل میکند. عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر در سال ۲۰۱۶ دو جزیره تیران و صنافیر را در سفر سلمان بن عبدالعزیز پادشاه عربستان به قاهره، در مقابل دریافت کمک های اقتصادی از عربستان به سعودی ها واگذار کرد. در جنگ 6 روزه رژیم صهیونیستی این دو جزیره را اشغال نمود و در پیمان سازش موسوم به کمپ دیوید این جزایر به مصر واگذار شد. گفته می شود دو جزیره صنافیر و تیران دارای هیچ منبع نفتی یا آبی نیستند، اما از موقعیت استراتژیکی برخوردار هستند؛ به گونهای که باید آندو را دروازه ورود به خلیج عقبه بر شمرد که رژیم صهیونیستی، عربستان و اردن از آن برای عبور کشتی ها استفاده می کنند.
به نوشته روزنامه الاهرام مصر، مقام های ریاض وقاهره پیش ازتوافق، تل آویو را در جریان واگذاری دو جزیره به سعودی قرار داده بودند.
واگذاری تیران وصنافیر به سعودی ها در شرایطی صورت گرفته است که رژیم صهونیستی با آن موافقت کرده بود. این رژیم همواره بر اساس آموزه های دروغین توراتی به دنبال گسترش سرزمین و نفوذ خود از نیل تا فرات بوده و واگذاری این دو جزیره به عربستان سبب شد تا اکنون این رژیم با عربستان همسایه شود و در راستای تلاش های پنهانی که دو طرف برای برقرای رابطه برداشته اند این رابطه علنی شود.
یک منبع نظامی رژِیم صهیونیستی نزدیک به حزب چپ گرای میرتس فاش کرده است که عربستان و اسرائیل برای همکاری نظامی در دریای سرخ با مرکزیت جزیره تیران جهت نظارت و کنترل تنگه باب المندب، خلیج عدن، کانال سوئز و کشورهای ساحلی دریای سرخ پیشاپیش با هم به توافق رسیده اند. بر پایه اسناد منتشر شده از این منبع نظامی، جزیره تیران که قاهره و ریاض اخیرا درباره واگذاری آن به سعودی ها توافق کرده اند، به عنوان مقر عملیات مشترک تل آویو و ریاض در دریای سرخ استفاده خواهد شد.
از سویی به نظر می رسد تهدیدهایی که سلمان پادشاه و محمدبن سلمان ولیعهد عربستان با آن مواجه است سبب شده است تا این کشور تحت پوشش ایران هراسی با گرفتن دو جزیره تیران وصنافیر وباز کردن پای رژیم صهیونیستی به عربستان، جایگاه خانواده سلمان را برای بقای در قدرت تضمین نماید.
این تهدیدات را می توان در سه محور جنگ قدرت میان خانواده سعودی، تهدید علمای وهابی با توجه به اقدامات محمدبن سلمان و اعتراضات و انقلاب داخلی تقسیم کرد که با مرگ سلمان احتمالا عربستان با آن مواجه خواهد بود و به این وسیله در صورت لزوم این توافق سبب خواهد شد تا نظامیان اسراییل وارد خاک عربستان شوند و اعتراضات را سرکوب نمایند. در چنین شرایطی می توان گفت که با این توافق اسراییل به آرزوی دیرینه خود یعنی استیلای بر نیل تا فرات و فراتر از آن پس از استیلای برقدس بر کعبه و مدینه دست یافته و بازنده بزرگ این معامله کشورهای اسلامی به ویژه مصر است که پس از کمپ دیوید حالا مسیر نفوذ این رژیم را به جهان اسلام باز کرده است.
-------------------------------------------
رضا محمدمراد