درپی استفاده ابزاری از شورای امنیت؛
شورای امنیت نباید جعبه ابزار آمریکا باشد
نماینده ایران در سازمان ملل: استفاده ابزاری برخی کشورها از شورای امنیت برای پیگیری اهداف ملی و سیاسی از عوامل مهمی است که به اعتبار شورا خدشه وارد میکند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از نيويورک ؛ نماينده دائم کشورمان در سازمان ملل گفت : انتخاب موضوع و روش هاي کاري شوراي امنيت ، آن هم در زماني که جامعه بين المللي با چالش هاي عظيمي درخصوص صلح و امنيت بين المللي روبروست بيش از پيش اهميت دارد.
غلامعلي خوشرو در نشست عمومي شوراي امنيت درباره عملکرد اين شورا افزود:اين نشست بايد به ايجاد شوراي امنيتي دموکراتيک ، شفاف تر و پاسخگوتر کمک کند و اين اصول و معيارهايي است که در منشور ملل متحد به آن تاکيد شده است و شورا بايد در روش هاي کاري خود به آن ملزم باشد.
وي گفت : استفاده ابزاري برخي کشورها از شوراي امنيت براي پيگيري اهداف ملي و سياسي از عوامل مهمي است که به اعتبار شورا خدشه وارد مي کند.
خوشرو به عملکرد جان بولتون نماينده اسبق آمريکا در سازمان ملل و استفاده ابزاري وي از شوراي امنيت در سال 2006 ميلادي اشاره و اضافه کرد: به نظر مي رسد که دولت کنوني امريکا نيز همان الگوي رفتاري شکست خورده را بي پروا ادامه مي دهد.
نماينده دايم ايران در سازمان ملل تصريح کرد : دو نمونه از اين رهيافت نمايندگي امريکا را در ماه ژانويه امسال شاهد بودهايم. نخست برگزاري نشست اضطراري شوراي امنيت در پنجم ژانويه و درباره موضوعي که بطور اساسي در حوزه کاري سازمان ملل متحد نبود و دوم برپايي تور نمايشي براي اعضاي شوراي امنيت در واشنگتن و تصويرسازي جعلي از بقاياي موشکي که دولت سعودي به اصطلاح به عنوان مدرک ارسال اسلحه از ايران به يمن در اختيار دولت امريکا قرار داده بود .
خوشرو گفت : اين دو نمونه سوء استفاده امريکا از روش هاي کاري شوراي امنيت در حالي بوقوع پيوست که اين رکن سازمان ملل در مقابل تهديدهاي واقعي صلح و امنيت بين المللي همانند اشغالگري رژيم صهيونيستي و يا تراژدي انساني پس از چند سال جنگ در يمن کوچکترين اقدامي انجام نمي دهد و اينها نمونههاي شکست شوراي امنيت در اجراي وظايف اصلي است که به علت سياستهاي مخرب آمريکا در شوراي امنيت بوجود آمده و مايه نااميدي از ديپلماسي چندجانبه شدهاند.