پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما، پايگاه اينترنتي فارن پالسي در مطلبي به قلم مايکل سينگ تحت عنوان « فصل مشترکي که حاميان و منتقدان توافق هسته اي ايران مي توانند بر سر آن توافق کنند» نوشت: تهديد دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکا مبني بر احتمال خروج آمريکا از توافق هسته اي ايران در صورت عدم اصلاح نقايص و برطرف شدن معايب آن زنگهاي خطر را براي حاميان توافق هسته اي به صدا در آورده است. با اين همه خطري که توافق هسته اي را تهديد مي کند چيز تازه اي نيست و بذرهاي نابودي احتمالي آن، در واقع در سالهاي 2014 و 2015 و در دوران مذاکرات در اروپا و مباحثات بعدي در واشنگتن پاشيده شد.
هنگامي که دولت باراک اوباما رئيس جمهور سابق آمريکا در تابستان سال 2015 توافق هسته اي را براي بررسي تسليم کنگره کرد، همه اعضاي جمهوريخواه کنگره به همراه تعدادي از دموکرات ها بر ضد آن راي دادند. به همين ترتيب همه نامزدهاي حزب جمهوريخواه در انتخابات رياست جمهوري آمريکا از اين توافق انتقاد کردند ولي شدت انتقادات و حملات هيچيک از آنان به اندازه انتقادات ترامپ نبود. چنين توافقنامه هايي نه تنها مستلزم کسب اجماع بين المللي هستند، بلکه بايد از حمايت کافي ائتلاف داخلي در کشورهايي که آن را امضا کرده اند نيز برخوردار باشند.
تحت اين شرايط فقدان چنين ائتلافي در آمريکا، بايد براي همه طرفهاي دخيل در توافق هسته اي ايران، نشانه اي روشن از بروز مشکلات احتمالي پيش رو مي بود. در واقع چيزي که تعجب برانگيز است اين نيست که رئيس جمهور آمريکا هم اکنون تهديد مي کند از برجام خارج مي شود بلکه اين است که چرا وي تاکنون اين کار را نکرده است. اگر بخواهيم اختلافات کنوني در واشنگنن را بر سر برجام به سياست گذاري ميان احزاب دموکرات و جمهوريخواه نسبت دهيم ؛ در هر حال اين اختلافات ريشه هاي ملموس و واقعي دارند.