پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ فعال و تحليلگر يمني تاکيد کرد استفاده سعودي ها از مهمات حاوي اورانيوم ضعيف شده در يمن عامل شيوع سرطان است.
به گزارش شبکه تلويزيوني پرس تي وي ،حسين البخيتي در گفتگو با اين شبکه درباره حمله موشکي اخير انصارالله يمن به پايگاه نظامي سعوديها در داخل خاک عربستان سعودي گفت هميشه گفته شده است که در طول سه يا چهار سال جنگ نظامي عربستان سعودي عليه يمن هر ساعت به يمن حمله هوايي انجام داده است. آنها حملات خود را حتي در زمان اعلام به اصطلاح آتش بس و گفتگوهاي ژنو و گفتگوهاي کويت و گفتگوهاي مسقط ادامه داده است. موشک بالستيک در حالي به عربستان سعودي شليک شد که رئيس تيم مذاکره کننده يمن در مسقط است. قبلا ارتش يمن و انصارالله از شليک موشک به عربستان سعودي به نشانه احترام به گفتگوهاي صلاح در ژنو و کويت و مسقط خودداري مي کرد اما اين بار به نظر مي رسد که يگان موشکهاي بالستيک يمن مي خواستند به سعوديها نشان دهند و به آنها بگويند که ما مي توانيم شما را پاي ميز مذاکره بکشانيم و فشار بيشتر بر سعوديها و همه طرفهاي ديگر وارد کنيم و موشک شليک کنيم و در همان حال با طرف ديگر مذاکره داشته باشيم. بايد توجه داشت پس از اين موشک بالستيک، موشک بالستيک ديگري به نام قاهر M2 به يک پايگاه نيروهاي سعودي و اماراتي نزديک باب المندب شليک شد. اين موشک يک ساعت پس از شليک موشک اول به داخل عربستان سعودي بود. در همان حال عربستان سعودي همچنان حملات هوايي خود را به اهداف غيرنظامي در يمن ادامه مي دهد. همين نيم ساعت پيش آنها دو خودرو را در منطقه اي در شمال سعده هدف قرار دادند و هفت غيرنظامي را شهيد و هشت نفر ديگر را زخمي کردند که در ميان آنها دو کودک ديده مي شود. اين خود نشان مي دهد که سعوديها عمدا غيرنظاميان و زيرساخت هاي يمن را هدف قرار مي دهند در حاليکه ارتش و انصارالله يمن و يگان موشکهاي بالستيک يمن فقط سايتهاي نظامي سعودي يا سايتهايي که براي حملات عليه يمن استفاده مي شود، هدف قرار مي دهند.
اين فعال يمني درباره بحران انساني در يمن هم گفت متاسفانه تنها چيزي که رسانه هاي بين المللي و سازمان ملل متحد به آن پرداخته اند، خبر رسيدن جرثقيلها به بندر حديده بود. اما مشکل اين است که نود و نه درصد اين بند بسته و تعطيل است و هيچ مواد غذايي وارد يمن نمي شود. آنها از اين خبر صرفا براي کمک به سعودي ها براي سرپوش گذاشتن بر ادامه محاصره يمن و بحران انساني در اين کشور استفاده مي کنند. مشکل اصلي اين نيست که ما جرثقيل نداريم بلکه مشکل اصلي ادامه محاصره يمن و ادامه تخريب زيرساختهاي يمن در حملات هوايي سعوديهاست. همچنين عربستان سعودي فرودگاه سعودي را بسته است و اجازه پروازهاي امدادرسان را نمي دهد. در مدت سه سال جنگ، پانزده هزار يمني در نتيجه بيماري و سوء تغذيه جان خود را از دست داده اند و علت آن هم محاصره يمن از طرف عربستان سعودي و همدستانش بوده است. به علاوه عربستان سعودي همچنان بيمارستانهاي يمن را هدف حملات هوايي خود قرار مي دهد. به علاوه گزارشهايي منتشر مي شود که موارد ابتلا به سرطان در يمن افزايش چشمگيري يافته است. هر سال سي هزار مورد جديد ابتلا به سرطان در يمن ثبت مي شود. احتمالا اين اتفاق نتيجه استفاده سعوديها از اورانيوم ضعيف شده در بمبهاي ساخت آمريکاست، مهماتي که آمريکا در زمان حمله به عراق نيز از آنها استفاده مي کرد.