پخش زنده
امروز: -
قائم مقام وزیر نیرو در امور بین الملل و پشتیبانی صنایع آب و برق از مشارکت شرکتهای ایرانی و چینی در آب و برق کشورهای ثالث خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو (پاون) " علیرضا دائمی" قائممقام وزیر نیرو در امور بین الملل و پشتیبانی صنایع آب و برق در همایش سرمایه گذاری در صنعت آب و برق که با حضور یک شرکت سرمایه گذار چینی و با میزبانی شرکت مهاب گستر دنا در سالن همایشهای این وزارتخانه برگزار شد، با بیان اینکه حدود 40 درصد کشور از سیستم جمع آوری و تصفیه فاضلاب مدرن برخوردار است، افزود: برنامه داریم سایر شهرها نیز تجهیز شوند.
وی با اشاره به اینکه در قسمت استفاده از آب دریاها ظرفیتهای بالایی برای سرمایه گذاری وجود دارد و عمدتاً نیز ازجانب بخش خصوصی فعال است، گفت: کشور ما دارای 2500 کیلومتر ساحل با دریای عمان خلیج فارس و خزر است و استفاده از این آب برای تأمین آب شرب و صنعت از اهداف بلند مدت دولت است.
دائمی افزود: از جمله میتوان به طرح بزرگی در این زمینه اشاره کرد که حدود 6 میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز دارد تا بتواند آب منطقهای شرقی کشور را تا خراسان و مشهد از طریق شیرین سازی و انتقال آب تأمین کند.
وی گفت: مرحله اول این طرح 250 میلیون مترمکعب در سال و مرحله نهایی تا 750 میلیون مترمکعب در سال شیرینسازی و انتقال آب را در دستور کار دارد.
قائممقام وزیر نیرو در امور بین الملل و پشتیبانی صنایع آب و برق با بیان اینکه، این زمینه بسیار خوبی برای فعالیت شرکتهای داخلی و خارجی است افزود: طرحهای بزرگ سد سازی و احداث نیروگاههای برقابی از جمله ظرفیتهای موجود برای همکاری است.
وی در خصوص انرژیهای فسیلی، خورشیدی و بادی در حوزه فلات مرکزی که نیمی از کشور مارا تشکیل میدهد و در رده بالایی است، افزود: شدت تابش انرژی در آلمان که پیشرو در استفاده از انرژیهای خورشیدی است یک سوم کشور ماست، لذا ما این امکان را داریم که سه برابر انرژی خورشیدی بیشتری از آلمان تولید کنیم.
علیرضا دائمی با اشاره به اینکه در برنامه ششم توسعه کشور که در مجلس تصویب شده است، قرار است در 5 سال آینده 25 هزار مگاوات نیروگاه حرارتی جدید در کشور ایجاد کنیم، گفت: ظرفیت نیروگاهی کشور 75 هزار مگاوات بود که با بهره برداری از نیروگاههایی که در دهه فجر افتتاح شد این ظرفیت به 78 هزار مگاوات رسید.
وی ادامه داد: در برنامه ششم توسعه 5 هزار مگاوات نیروگاه تجدید پذیر خورشیدی و بادی نیز به ظرفیت انرژی کشور افزوده میشود، لذا سالانه بایستی 1000 مگاوات انرژی تجدید پذیر و 5 هزار مگاوات نیروگاه حرارتی به انرژی کشور اضافه کنیم.
قائم مقام وزیر نیرو در امور بین الملل و پشتیبانی صنایع آب و برق با بیان این مطلب که 51 درصد از برق کشور توسط بخش خصوصی و در انرژیهای تجدید پذیر نیز 100 درصد نیروگاههای تجدید پذیر توسط بخش خصوصی تأمین سرمایه میشود گفت: وزارت نیرو خریدار برق تولیدی است و مجموعه وزارت نیرو در خصوص استفاده از سرمایه و توان بخش خصوصی جزو دستگاههای برتر دولت است.
وی ادامه داد: وزارت نیرو برق تجدید پذیر تولیدی را بین 10 تا 12 سنت خریداری میکند و اگر کنسرسیوم ایجاد شود و بخشی از این تجهیزات از تولیدات داخلی تأمین شود این رقم تا 30 درصد افزایش خواهد داشت و این رقم با هیچ نقطه جهان قابل مقایسه نیست.
علیرضا دائمی با اشاره به اینکه دولت ایران علاقمند است تا انرژیهای تجدید پذیر را در کشور توسعه دهد گفت: این رقم بالای خرید برق از جمله مشوقهای دولت برای سرمایه گذاری بخش خصوصی در انرژیهای تجدید پذیر است.
وی گفت: در آینده نزدیک نیاز به ظرفیت 100 هزار مگاواتی تولید برق داریم تا بتوانیم نیاز کشاورزی، صنایع و سایر بخشهای دیگر جامعه را تأمین کنیم.
قائم مقام وزیر نیرو در امور بین الملل و پشتیبانی صنایع آب و برق با اشاره به مصارف 32.7 درصدی در بخش صنایع گفت: در بخش کشاورزی حدود 16 درصد و در بخش خانگی نیز 33 درصد مصرف برق داریم.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: در کشور ما تمام مناطق شهری و روستایی به برق دسترسی دارند و روز بروز این وابستگی افزایش پیدا میکند، و در شرایط فعلی دارای رتبه 14 تولید برق در جهان هستیم و تقریباً با تمام کشورهای همسایه (عراق، سوریه، ترکیه، ارمنستان، آذربایجان، ترکمنستان، پاکستان و افغانستان) مراودات برقی داریم.
دائمی با بیان اینکه شرکتهای چینی میتوانند با ایجاد مشارکت با شرکتهای ایرانی و تأمین سرمایه و تجهیزات موردنیاز از چین و استفاده از توان داخلی نقش مهمی در تولید برق کشور ایفا کنند گفت: در بخش آب 99 درصد جمعیت شهری تحت پوشش شبکههای آب شرب و سالم هستند و در بخش فاضلاب نیاز به سرمایه گذاری برای سیستم تصفیه و جمع آوری و استفاده از پساب داریم تا از پساب تصفیه شده در بخشهای فضای سبز و سایر بخشها استفاده کنیم.
وی در ادامه با بیان این مطلب که شرکتهای ایرانی و چینی در زمینه توسعه آب و برق در کشورهای ثالث میتوانند همکاری و مشارکت داشته باشند، افزود: طرحهای بزرگی در بازسازی عراق و سایر کشور هاهستند که میتوانند شرکتهای ایرانی و چینی با مشارکت در این طرحها به فعالیت بپردازند.
وی تصریح کرد: در بازسازی افغانسان و سوریه نیز شرایط و زمینههای بسیار خوبی برای همکاریهای مشترک بین شرکتهای ایرانی و چینی وجود دارد.