پخش زنده
امروز: -
معاون زراعت وزیر جهاد کشاوری: شورای اقتصاد همچنان در حال بررسی قیمت پیشنهادی خرید تضمینی گندم و تصویب آن است.
عباس کشاورز در جلسه خبری امروز در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری صداوسیما گفت: اعلام نرخ خرید تضمینی گندم با قیمت نان گره خورده است؛ بنابراین شورای اقتصاد همچنان در حال بررسی قیمت پیشنهادی خرید تضمینی گندم و تصویب آن است.
معاون زراعت وزیر جهاد کشاوری درباره تاخیر اعلام نرخ خرید تضمینی گندم افزود: برای ایجاد تعادل در قیمت خرید تضمینی گندم و قیمت نان، دولت نیاز به بررسی بیشتری در تعیین نرخ خرید تضمینی گندم دارد و از آنجا که سرنوشت گندم با نان گره خورده است موضوع برای دولتمردان سخت تر شده است.
وی تاکید کرد: به هر حال قیمت خرید تضمینی گندم راشورای اقتصاد با در نظر گرفتن همه جوانب اعلام خواهد کرد.
معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی گفت: خودکفایی در تولید گندم کماکان استمرار خواهد داشت و برای پایداری در تولید تدارکات تامین بذر، نهاده ها و توسعه مکانیزاسیون به نحو مطلوب انجام شده است .
کشاورز همچنین از تولید و معرفی 9 رقم بذر جدید گندم در شرکت های دانش بنیان خبر داد و گفت: این ارقام به تنش های خشکسالی، کم آبی و شوری خاک و همچنین آفت سن مقاوم هستند.
وی افزود: با اجرای مدیریت مبارزه با آفات، آفت سن گندم را در حد استاندارد حفظ کردیم و موفق شدیم خسارات ناشی از آفت سن گندم را کاهش دهیم که این مساله برای سال زراعی آینده نیز به همین نحو خواهد بود.
معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی در باره کیفیت گندم تولید شده در کشور گفت: با توجه به توسعه مکانیزاسیون و تولید بذرهای با کیفیت شاهد ارتقای کیفیت گندم تولیدی در کشور هستیم و از این لحاظ هیچ گونه مشکلی نداریم.
کشاورز همچنین بر افزایش بهره وری آب و مدیریت بحران کمبود آب تاکید کرد و افزود: هم اکنون با اجرای روش های نوین آبیاری و تولید بذرهای مناسب، توانستیم میزان تولید گندم را از 500 گرم به ازای مصرف هر متر مکعب آب به میزان 750 گرم به ازای هر متر مکعب آب افزایش دهیم که به معنای 50 درصد رشد در افزایش بهره وری آب در تولید گندم است.
وی گفت: وزارت جهاد کشاورزی در سال گذشته با اجرای روش های مدیریت تولید و استفاده بهینه از آب باران موفق شد 12 میلیون و 300 هزار تن گندم تولید کند که با وجود دو و نیم درصد کسری تولید نسبت به برنامه تعیین شده با وجود بحران آب معدل خوبی است.
از واردات شکر بی نیاز شدیم
معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی گفت: با تولید یک میلیون و 920 هزار تن شکر در کشور ، واردات شکر برای امسال و سال آینده ضروری نیست و نیازی به واردات نداریم.
کشاورز با اشاره به اینکه در سالهای گذشته 50 درصد از شکر مورد نیاز، از وارداتتامین می شد افزود: گرچه کشت چغندرقند و نیشکر با نیاز آبی بالا با توجه به کمبود منابع آبی در کشور مورد سوال است اما برای تولید شکر در کشور هیچ گاه بدون توجه به محدودیت منابع آب، اقدام به تولید و برنامه ریزی نکردیم.
معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: برای جلوگیری از توسعه کشت این محصول در فصل بهار با توجه به کاهش نزولات آسمانی، بنابراین اقدام به انتقال کشت چغندرقند به فصل پاییز کردیم و همین مسئله سبب شد میانگین تولید چغندرقند در هر هکتار از 42 تن در سال 92 به 60 تن در هر هکتار در سال 96 افزایش یابد که این عدد معادل تولید چغندرقند در اتحادیه اروپا است.
کشاورز افزود: با انتقال کشت چغندرقند از فصل بهار به پاییز، میزان مصرف آب به یک سوم کاهش یافت بطوریکه موفق شدیم در مزارع نمونه در هر هکتار 11 تا 12 تن شکر تولید کنیم.
وی میزان تولید چغندرقند را 8 میلیون و 50 هزار تن اعلام کرد و گفت: با این میزان تولید رکورد تولید یک میلیون و 920 هزار تن شکر را در تاریخ کشور ثبت کردیم.
معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: هم اکنون کارخانجات کشور پر از شکر است و برای تامین نیاز بازار داخل، نیازی به واردات نداریم و اعلام می کنیم تا دو سال آینده در تولید شکر به خودکفایی کامل خواهیم رسید.
کشاورز گفت: براساس ارزیابی های انجام شده از لحاظ بهره وری آب در دهه 80 از هر متر مکعب آب 230 گرم شکر تولید می شد که این میزان با اجرای روش های مدیریت مصرف آب هم اکنون به 750 گرم شکر به ازای مصرف هر مترمکعب آب رسیده است.
وی در خصوص میزان تولید برنج در کشور گفت: محصول برنج بزرگترین محصول آب بر در جهان است و برنامه ما محدودکردن سطح زیرکشت این محصول در دیگر استان ها به جز استان های شمالی است.
کشاورز میزان تولید برنج را در کشور دو میلیون و 200 هزار تن اعلام کرد و افزود: با معرفی بذر جدید گیلانه که از ارقام پرمحصول است و همچنین ورود ماشین آلات جدید در زمینه کاشت و برداشت شاهد افزایش تولید برنج در کشور هستیم.
وی گفت: هم اکنون 5 هزار و 640 دستگاه کمباین برنج و 1100 دستگاه نشاکار در اراضی برنج کشور وارد شده است.
5 هزار میلیارد تومان برای توسعه مکانیزاسیون اختصاص یافت
معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی گفت: برای اجرای طرح توسعه مکانیزاسیون در بخش کشاورزی تاکنون 5 هزار میلیارد تومان اختصاص یافته است.
عباس کشاورز با اشاره به اینکه توسعه مکانیزاسیون سبب افزایش بهره وری افزایش تولید و کاهش هزینه های کشاورزان می شود افزود: منابع اعتباری که برای توسعه مکانیزاسیون اختصاص یافته است، محدودیتی ندارد، به هر میزان که نیاز باشد تسهیلات تزریق خواهد شد.
وی گفت: تاکنون 81 هزار دستگاه تراکتور و کمباین به کشاورزان تحویل شده است.
معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی افزود: هم اکنون کارخانجات تولید تراکتور و ماشین سازی روزانه سه دستگاه کمباین به کشاورزان تحویل می دهد .
کشاورز گفت: با توسعه مکانیزاسیون کارخانجات صنعتی رونق یافته است و کارخانجات بانک کشاورزی وکشاورزان در یک مثلث همکاری با یکدیگر طرح مکانیزاسیون را پیش می برند.
وی با بیان اینکه هم اکنون ضریب مکانیزاسیون در کشور 1.6 درصد است افزود: تسهیلات مکانیزاسیون با 15 درصد کارمزد در اختیار کشاورزان قرار می گیرد .
تعطیلی بیش از ۱۵ کارخانه تولید کودشیمیایی غیر استاندارد
معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی از تعطیلی بیش از ۱۵ کارخانه تولید کودشیمیایی غیر استاندارد خبرداد.
کشاورز با اشاره به اینکه طرح ارزیابی کیفی کودهای شیمیایی تولید داخل و وارداتی اجرا شده است افزود: تاکنون ۸۲۰۰ برند کودشیمیایی از لحاظ کیفی و فلزات سنگین در ازمایشگاهها ارزیابی شده است که ۶۴۰۰ برند گواهی تایید دریافت کرد و ۱۲۰۰ برند نیز تایید نشد.
وی تاکید کرد: تولید و واردات کودهای شیمیایی مشروط به دریافت گواهی کیفیت و تایید است و هر نوع کودی که خارج از این سیستم عرضه شود تخلف است و قاچاق محسوب می شود .
معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی گفت: هم اکنون هیچ کودی از لحاظ وجود فلزات سنگین وجود ندارد و با توجه به برچسب و گواهی تایید عملکرد تمام کودهای شیمیایی تولید داخل و وارداتی قابل رهگیری است .
کشاورز تصریح کرد: برخوردهای قانونی شدیدی با متخلفان انجام و جریمه های سنگینی تعیین شده است .
وی گفت: هم اکنون هیچ کود غیراستانداردی در بازار وجود ندارد.
معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی از اجرای طرح حمایت از تولیدکنندگان کودهای طبیعی و آلی خبر داد و افزود: قراراست تسهیلات ویژه ای برای شرکت های دانش بنیان که تولید کننده این نوع کودها هستند اختصاص یابد و علاوه براین کود تولیدی در این مراکز را با ضمانت خرید حمایت خواهیم کرد.
خودکفایی ایران در تولید پنبه تا ۵ سال آینده
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی پیش بینی کرد: ظرف پنج سال آینده به خودکفایی پنبه دست خواهیم یافت.
کشاورز افزود: مصرف کارخانجات نساجی ما در حد ۱۳۰ هزار تن الیاف است که تلاش می کنیم با تدابیر و اقدامات مختلف و توسعه مکانیزاسیون نیاز کشور را به این میزان الیاف با تولید وش پنبه ظرف ۵ سال آینده برطرف کنیم.
وی با بیان این که پنبه یک گیاه صنعتی است، اظهار داشت: در سه سال اخیر تلاش کردیم در این حوزه نهاد سازی کنیم و در حال حاضر در این راستا تشکل ایجاد و تقویت شده و با کمک تحقیقات و ساماندهی بذر امسال برای نخستین بار رشد منفی تولید وش پنبه به رشد ۶ درصدی مثبت افزایش یافته است.
کشاورز، درباره موضع وزارت جهاد کشاورزی در زمینه حذف ارز مبادله ای از ماشین آلات کشاورزی نیز به خبرنگار ما گفت: ما مخالف حذف ارز مبادله ای از ماشین آلات کشاورزی هستیم و این موضوع را پیگیری می کنیم و مصر هستیم ارز مبادله ای مجددا به ماشین آلات اختصاص یابد.