پخش زنده
امروز: -
کیسه های پلاستیکی یک بار مصرف به تنهایی می تواند هزاران پرنده را گیر بیاندازد و حیوانات اهلی و وحشی را به کام مرگ بکشاند . در برخی از کشورهای جهان ، استفاده از این آلوده کننده محیط زیست ممنوع است .
به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صدا و سیما ؛ ارائه کیسههای پلاستیکی یک بار مصرف از مادهای به نام پلی اتیلن فشرده (high density polyethylene) تولید میشوند. این کیسهها مشکلاتی از قبیل استفاده از منابع تجدید ناپذیر و مشکلات زیستمحیطی ایجاد میکنند. یک خودرو میتواند حدود ۱۱ متر با نفتی که برای تولید یک کیسه پلاستیکی مصرف میشود حرکت کند. کیسههای پلاستیکی پرندگان را گیر میاندازد و باعث مرگ حیوانات اهلی میشود. هر ساله بیش از ۱۰۰هزار وال و لاک پشت در اثر گیر افتادن یا خوردن کیسههای پلاستیکی میمیرند.
در استرالیا در سال ۲۰۰۲ حدود ۶ میلیارد کیسه پلاستیکی یک بار مصرف تولید شد. این عدد در ۲۰۰۴ به ۵٫۶ و در ۲۰۰۷ به ۳٫۹ میلیارد کاهش یافت. در برخی از کشورهای آفریقایی استفاده از کیسه های نایلونی را به کل ممنوع کرده اند. در بنگلادش ، میلیونها کیسه نایلونی دور انداخته شده را عامل مسدود شدن فاضلابها می دانند .در انگلیس فروش کیسه های قابل استفاده مجدد و قابل تجزیه زیستی جایگزین کیسه های معوملی شده است .
فرانسه، هند، ایرلند ، ایتالیا، تایوان ، آمریکا،بوتان و برخی از کشورهای دیگر نیز کم کم به این جمع پیوسته اند . درایران نیز مردم در کمپین ها و پویش های خودجوش و مردمی سعی دارند کمتر از این آلوده کننده محیط زیست استفاده کنند.
در اینفوگرافی ممنوعیت استفاده از بطری و کیسه های پلاستیکی در کشورهای مختلف آمده است .