پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از خبرگزاري فرانسه؛ منابع بيماستاني مغرب اعلام کردند اجساد 16 مهاجر غير قانوني را در سواحل مغرب در باريکه ميان مغرب و اسپانيا که از آغاز امسال تلاش هاي مهاجران غير قانوني براي عبور از آنجا به اروپا افزايش يافته است، از آب گرفتند.
يک منبع بيمارستاني در سردخانه نادور، شهري واقع در شمال غرب مغرب که اجساد در آنجا نگهداري مي شود اعلام کرد 15 نفر از قربانيان از کشورهاي جنوب صحراي آفريقا و نفر شانزدهم تبعه مغرب است.
به گفته اين منبع، کالبد شکافي اجساد که در ميان آنها اجساد سه زن نيز به چشم مي خورد، قرار است در طول روز صورت بگيرد. فرمانداري مليلا، در همسايگي نادور که بخشي از خاک اسپانيا به شمار مي رود، پيش تر در بيانيه اي اعلام کرده بود امدادگران مغربي در آب هاي سرزميني اين کشور «نزديک به 20 جسد» را از آب گرفته اند.
اين منبع همچنين اعلام کرد يک واحد گشتي گارد ساحلي روز شنبه يک جسد ديگر را در دريا کشف و به مليلا انتقال داد.
مقامات مغربي تا اين لحظه در اين باره بيانيه اي صادر نکرده اند.
به گفته فرمانداري مليلا، يک فروند بالگرد گارد مدني صبح روز يکشنبه نيز با پشتيباني گشتي هاي گارد ساحلي مغرب در جستجوها براي يافتن اجساد احتمالي مهاجران غير قانوني جان باخته شرکت کرده بود.
کشف اين اجساد اخير در حالي صورت مي گيرد که مهاجران غير قانوني از کشورهاي جنوب صحراي آفريقا بيش از پيش در تلاش براي راهيابي به اروپا مسير اسپانيا را در پيش گرفته اند.
مليلا و سئوتا تنها مرزهاي زميني ميان آفريقا و اتحاديه اروپا هستند که مزيت دسترسي براي مهاجرت غير قانوني را دارند.
بر اساس تازه ترين آمارهاي سازمان بين المللي مهاجرت، بعد از ايتاليا، اسپانيا به دومين نقطه ورود مهاجران غير قانوني به اروپا تبديل شده است که از آغاز امسال 1279 مهاجر غير قانوني از مسير دريايي به اين کشور وارد شده اند. مهاجران غير قانوني که از آغاز امسال به ايتاليا وارد شده اند، بالغ بر 4256 نفر مي شود.
همچنين به گفته سازمان بين المللي مهاجرت، از آغاز امسال 243 مهاجر غير قانوني در درياي مديترانه ناپديد شده يا جان باخته اند. آمار قربانياني که روز شنبه اجساد آنها کشف شده، در اين آمار سازمان بين المللي مهاجرت لحاظ نشده است.
اسپانيا در سال 2017 نيز بعد از ايتاليا و يونان به سومين دروازه ورودي مهاجران غيرقانوني به اروپا از طريق درياي مديترانه تبديل شد.
عمر ناجي، يکي از مقامات انجمن حقوق بشر مغرب اعلام کرد «پيش تر شمار مهاجراني که از روي موانع مرزي در مليلا براي ورود به اين نقطه از خاک اسپانيا تلاش مي کردند، بسيار زياد بود.
عمر ناجي همچنين افزود اما به علت «تقويت دستگاه هاي کنترل اين موانع مرزي، تنها راه ممکن براي مهاجران غير قانوني براي ورود اروپا مسير دريايي است».
وي با ابراز اطمينان از اين که اين «عبور مهاجران غير قانوني در برابر چشمان مقامات صورت مي گيرد»، گفت «مديريت اين مسير مهاجرت را قاچاقچي هايي در دست دارند» که «از هر داوطلب مهاجرت به اروپا درخواست مي کنند 3000 يورو بپردازند».
سعيد شارماتي، رئيس انجمن بزرگ حقوق بشر نيز در گفتگو با خبرگزاري فرانسه «از مافياي مهاجرت غير قانوني که مهاجران را در قايق هاي مرگ انتقال مي دهند، انتقاد و خاطر نشان کرد «آنها مسئول اين فجايع انساني هستند».
وي همچنين گفت اما «اروپا نيز با سخت گيري شديد درباره مهاجرت در اين مسئوليت شريک است، همان طوري که مغرب با ناکامي در مبارزه با شبکه هاي مافيايي مهاجرت غيرقانوني در آبهاي خود در مسئوليت اين فجايع شريک است».