پخش زنده
امروز: -
معاون امور برق و انرژی وزارت نیرو افتتاح مرکز پایش ( دیسپاچینگ ) مخابرات صنعت برق را سبب افزایش امنیت شبکه سراسری برق اعلام کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ همایون حائری در حاشیه افتتاح مرکز پایش، امنیت فناوری اطلاعات و مخابرات صنعت برق با اشاره به وجود 22 کیلومتر شبکه فیبر نوری در شبکه سراسری برق کشور افزود: انتقال اطلاعات شبکه سراسری برق به وسیله فیبرهای نوری انجام می شود که برای افزایش قابلیت پایش دقیق این اطلاعات، دیسپاچینگ مخابرات صنعت افتتاح شده است.
وی قابلیت اطمینان این شبکه را بسیار قابل توجه دانست و گفت: با کمک نرم افزارهای طراحی شده در این دیسپاچینگ پایش مناسبی بر شبکه سراسری و ایستگاه های فعال آن انجام می شود.
معاون امور برق و انرژی وزارت نیرو با اشاره به اینکه خاموشی صنعت برق مقطعی است ادامه داد: برهم خوردن توازن تولید و مصرف دلیل بخشی از خاموشی ها است که با توجه به تفاوت بین 78 هزار ظرفیت نصب شده نیروگاهی و 35 هزار حجم مصرف این خاموشی ها بسیار محدود خواهد بود.
حائری دلیل اعمال محدودیت به مصرف کننده را خرابی تجهیزات دانست و ادامه داد: با توجه به آمادگی 24 ساعته برای رفع مشکلات شبکه برق، بروز هر گونه حادثه به سرعت رسیدگی می شود.
وی با ابراز امیدواری از بارش های مناسب برای تامین برق تابستان گفت: با استفاده از نیروگاه های برق آبی و مدیریت تقاضا، می توانیم از تابستان بدون بروز مشکل گذر کنیم.
افزایش صادرات برق تا 25 میلیارد کیلو وات ساعت
معاون برق و انرژی وزیر نیرو از لزوم افزایش صادرات انرژی به کشورهای همسایه تا 25 میلیارد کیلووات ساعت در سال خبرداد.
همایون حائری معاون برق و انرژی وزیر نیرو در آیین افتتاح مرکز پایش، امنیت فناوری اطلاعات و مخابرات صنعت برق کشور و چند پروژه صنعت برق در برق منطقهای زنجان و هرمزگان به مناسبت فرارسیدن دهه مبارک فجر، گفت: در حال حاضر شرکت مدیریت شبکه برق ایران، پایش دینامیکی شبکه و کنترل آن و البته پایش بورس و اقتصاد انرژی را برعهده دارد که باید با توجه به افزایش ظرفیت انرژیهای نو در کشور به زودی پایش سبد انرژی جهت پایش زیست محیطی شبکه برق نیز فراهم شود.
وی گفت: فراموش نکنیم مدیریت شبکه یعنی قابلیت اداره شبکه به هم پیچیده برق و خوشبختانه تاکنون این مرکز این وظیفه را به خوبی انجام داده است.
حائری شبکه برق قدرت کشور را دارای یک کلاس جهانی دانست و ادامه داد: این امر مرهون رابطه نزدیک و تنگاتنگ مدیریت شبکه برق کشور با دانشگاههاست که ساخت این دیسپاچینگ بومی نمونه ای از این همکاری هاست.
معاون برق و انرژی در ادامه با اشاره به مسئولیتهای خود در چهار سال آتی و لزوم همکاری تمام شبکه برق کشور برای دستیابی به این اهداف، افزود: چندین هدف در برنامه مشخص شده از سوی وزیر نیرو برای معاونت برق و انرژی به شرکت مدیریت شبکه برق مربوط هستند که از جمله آنها میتوان به راه اندازی دیسپاچینگ جدید، طراحی دیسپاچینگ بومی، راه اندازی CSOC، مرکز پایش مدیریت مصرف، افزایش تبادلات انرژی به 25 میلیارد کیلووات ساعت در سال، اتصال به شبکه برق اروپا و افزایش سهم بورس به 50 درصد از 5 درصد کنونی اشاره کرد.