پخش زنده
امروز: -
معاون بهداشت وزیر بهداشت گفت: غربالگری تیروئید نوزادان بصورت ۹۷ درصدی در کشور انجام میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، علیرضا رئیسی در نشست خبری به مناسبت دهه فجر افزود: غربالگری تیروئید نوزادان بصورت ۹۷ درصدی در کشور انجام و تاکنون یک میلیون و ۴۰۰ هزار نوزاد شناسایی شده و از این تعداد ۳ هزار و ۵۰۰ نوزاد از عقب ماندگی ذهنی نجات یافته اند.
وی گفت: نخستین بار در کشور اطلاعات سرطان در کشور در سال ۹۳ تدوین شد و نیمه اول سال ۹۷، اطلاعات سال ۹۴ در خصوص بیماری سرطان را ارایه خواهیم کرد.
رئیسی افزود: ما در این راستا باید پس از اینکه توزیع سرطانها را شناسایی کردیم عوامل خطر را شناسایی کنیم و اقدامات بازدارنده را انجام دهیم.
معاون بهداشت وزیر بهداشت گفت: بر اساس آمار ما، میزان سرطان در کشور از متوسط جهانی پایینتر است.
بیش از ۹۰ درصد بیمارستانها به دستگاه بی خطرساز زباله مجهز شده اند
وی افزود: خوشبختانه از سال گذشته تاکنون ۹۰ درصد بیمارستانهای کشور به دستگاه بی خطرساز زباله مجهز شده اند.
رئیسی گفت: پرونده الکترونیک اولویت نخست ماست، زیرا ما بسیاری از کارها از جمله پزشک خانواده و نظام ارجاع را بر اساس پرونده الکترونیکی سلامت انجام خواهیم داد.
وی افزود: مفهوم نظام ارجاع همان نظام سطح بندی ارائه خدمت است برای استفاده بهتر از خدمات حوزه سلامت که این موضوع نیز نیازمند اصلاح است.
رئیسی با بیان اینکه خدمات باید به درستی توزیع شود، گفت: نظام بهداشت پاسخگوی بسیاری از خدمات که ضرورتی برای انجام دادن آن وجود ندارد، نیست و اگر بخواهیم خدمات هدفمندتر ارایه شود نظام ارجاع نیازمند بازنگری است.
معاون بهداشت وزیر بهداشت افزود: البته برای رسیدن به این مهم نیازمند تامین منابع هستیم، اعتبارات ما نسبت به سال ۹۵ تقریبا نصف شده است بنابراین امیدواریم در سال ۹۷ شاهد بهبود وضعیت بودجه بهداشت باشیم.
رئیسی گفت: ایجاد دفاتر خدمات سلامت در سطح شهر از جمله برنامههای ماست که به صورت آزمایشی در ۳۵ منطقه تهران انجام شده است.
وی افزود: ۹۰ درصد بازرسان وزارت بهداشت به دستگاههای پرتال سنجش سلامت مواد غذایی مجهز شده اند که اقدام بسیار مهمی است و این کار در محل انجام میشود.
رئیسی گفت: بیش از ۹۰ درصد بیمارستانها به دستگاه بی خطر ساز زباله مجهز شده اند و در سال گذشته ۵۵ هزار و ۲۶۰ مرکز متخلف به مراجع قضایی معرفی شدند.
معاون بهداشت وزیر بهداشت افزود: با مشارکت وزارت جهاد کشاورزی در سال آینده ۸ محصول مهم از جمله خیار، گوجه، پرتقال و سیب زمینی سیب را در مزرعه بسنجیم تا از نظر سموم و آلایندهها بررسی شود.
اضافه شدن دو واکسن به شبکه واکسیناسیون کشوری در صورت تامین اعتبار
معاون بهداشت وزیر بهداشت گفت: در تلاشیم دو واکسن جدید به شبکه واکسیناسیون کشوری در سال ۹۷ اضافه شود.
رئیسی افزود: دو واکسن جدید ذات الریه و روتا ویروس (عامل اسهال) جزو برنامه واکسیناسیون کشوری قرار میگیرد که البته منوط به تامین سالی ۱۰۰ میلیون دلار اعتبار است که البته ما باید بتوانیم فناوری تولید واکسن را به داخل کشور بیاوریم.
وی گفت: باید برای تامین منابع در این زمینه اقداماتی صورت گیرد، زیرا این دو واکسن از خواستههای جدی ماست و باید شبکه واکسنهای کشور تکمیل شود.
رئیسی افزود: واکسن نوموکوک (ذات الریه) سالانه از مرگ ۲ و نیم میلیون کودک جلوگیری میکند.