رئیس سازمان شیلات؛
برنامه ریزی برای تولید ۶۰ هزار تن میگو در پایان برنامه ششم
صالحی گفت: در پرورش میگو جزو کشورهای اول منطقه هستیم و بر اساس برنامه ریزی میزان تولید میگوی پرورشی در پایان برنامه ششم به ۶۰ هزار تن افزایش مییابد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداو سیما؛ حسن صالحی در جمع خبرنگاران گفت : برای پرورش ماهی قزل آلا در آبهای شور برنامه ریزی شده و کار شروع شده است تا ماهی های یک و نیم و دو کیلویی تولید و صادر شود .
وی افزود: پرورش ماهی در قفس و دریا را شروع کرده ایم و سال گذشته ده هزار تن و امسال 20 هزار تن تولید شده است و 70 بهره بردار با 470 قفس در دریا مستقر هستند.
وی گفت : در بخش مربوط به صید و صیادی پایدار، صید ماهی در دریای عمان و خلیج فارس و خزر به 25 هزار تن در سال رسیده است و نزدیک به 300 هزار تن ماهی استخوانی سالانه صید می شود .
صالحی گفت: صید ماهیان خاویاری در دریای خزر ممنوع شده و صید تجاری برای ماهیان نداریم.
رئیس سازمان شیلات افزود: برای تولید سالی 60 هزار تن ماهی قزل آلا برنامه ریزی شده است و امسال 6 هزار تن ماهی قزل آلا صادرات داشته ایم .
صالحی گفت: تولید شیلات در سال 95 ، 37 درصد به لحاط ارزشی در بخش محصولات غیر نفتی صادرات داشته ایم.
وی خاطر نشان کرد: اقلام صادراتی خاویار، ماهی و میگو سهم عمده ای را به خود اختصاص داده است.
صالحی تصریح کرد: رشد صادرات میگو 80 درصد و ماهیان صادراتی نیز 20 درصد افزایش یافته است.
رئیس سازمان شیلات گفت: 85 مزرعه پرورش ماهی خاویار در کشور پیش بینی شده است تا سه میلیون تن خاویار تولید شود.
وی افزود: سال گذشته دو میلیون و 100 تن گوشت ماهیان خاویاری تولید شده است .
جریانی در برابر تولید تیلاپیا مقاومت میکند
رئیس سازمان شیلات ایران در پاسخ به انتقادات درباره تولید ماهی تیلاپیا در کشور با رد هرگونه مشکلات بهداشتی این محصول گفت: جریانی است که مخالف تولید این محصول در کشور است.
حسن صالحی امروز در نشست خبری به مناسبت دهه مبارک فجر افزود: به عنوان دولت علاوه بر حمایت از تولیدکنندگان وظیفه حفظ امنیت غذایی کشور و بالا بردن مصرف ماهی و آبزیان در سبد خانوار را داریم.
وی در پاسخ به انتقادات برخی مبنی بر واردات ماهی تیلاپیا به کشور افزود: در حالیکه در سال 2015 بیش از 8 هزار تن ماهی تیلاپیا به کشور وارد شد، برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی واردات این محصول را 2000 تن در سال 2016 کاهش داده و به 6000 تن رساندیم اما باید در نظر داشت که ما وظیفه داریم سلایق مختلف مردم و توان خرید مختلف آنها را در نظر بگیریم.
رئیس سازمان شیلات ایران ادامه داد: در سال 87 بر اساس توافق سازمان شیلات و محیط زیست تولید ماهی تیلاپیا در بافق یزد آغاز شد و اقدامات تحقیقاتی و علمی بسیاری در این زمینه انجام شد به طوریکه اکنون محققان ما میتوانند تیلاپیای تک جنسی نر در کشور تولید کنند که دیگر امکان تکثیر آن در آبهای آزاد و نگرانیهای زیست محیطی باقی نمیگذارد.
صالحی تصریح کرد: در برخی نقاط کشور آبهای نامتعارفی داریم که امکان تولید و پرورش قزلآلا و حتی کپور در آنها وجود ندارد که میتوان از این آبها برای پرورش تیلاپیا به صورت محدود استفاده کرد که این امر نیز آسیبی به منابع ما نمیزند.
وی افزود: ماهی تیلاپیا تنها میتواند در دمای بالاتر از 10 درجه سانتیگراد زنده بماند و براین اساس باید توجه کرد که کدامیک از رودخانههای کشور به دمای کمتر از 10 درجه سانتیگراد نمیرسد تا پرورش تیلاپیا در آن وجود داشته باشد.
140 کشور دنیا تیلاپیا تولید میکنند
رئیس سازمان شیلات ایران افزود: 140 کشور در دنیا از جمله در اروپا و آمریکا، کشورهای همسایه و روسیه اقدام به پرورش تیلاپیا کرده اند اما مشخص نیست که چرا برخی در ایران از تولید این محصول انتقاد میکنند.
صالحی با تاکید بر اینکه حفظ محیط زیست برای سازمان شیلات اولویت دارد گفت: ما گونههای مختلف ماهیان در دریا و بچه ماهی های زیادی را رها سازی کردهایم.
دیگر حواله واردات تیلاپیا صادر نمیشود
وی افزود: تولیدکنندگان داخلی ماهی نگران ورود ماهی تیلاپیا و تولید آن در داخل نباشند؛ واردات تیلاپیا به کشور نیز ممنوع شده است هرچند ممکن است برخی هنوز حوالههایی داشته باشند و برای واردات آن اقدام کنند اما دیگر حواله جدیدی برای واردات تیلاپیا صادر نمیشود.