پخش زنده
امروز: -
استفاده روغن حیوانی برای بدن زیان آور است
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان، رییس انجمن تغذیه خوزستان گفت: استفاده روغن حیوانی نامناسب بوده و مصرف آن به هیچ وجه توصیه نمی شود.
مجید محمد شاهی افزود : از نظر علم تغذیه مصرف روغن حیوانی به طور کلی رد شده و هر روغنی که در دمای محیط و اتاق به صورت جامد باشد برای بدن مضر و هر روغنی که در دمای محیط مایع باشد برای بدن مفید است.
وی ادامه داد: از روغن های گیاهی فقط روغن نخل ، پالم و نارگیل به دلیل جامد بودن در دمای محیط برای سلامت مضر هستند و در بین روغن های حیوانی فقط روغن ماهی به دلیل مایع بودن در دمای محیط برای بدن مفید است.
رییس انجمن تغذیه خوزستان بیان کرد: بنابراین روغن های با منشا لبنیات یا گوشت باعث افزایش کلسترول خون شده و مضر هستند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی ادامه داد: روغن کلزا، زیتون و کنجد برای سلامتی بدن مفید هستند البته بهتر است مصرف این نوع روغن ها به نوبت و در فواصل زمانی کوتاه مدت تغییر کند چون در همه آنها ترکیبات مفیدی وجود دارد.
وی اظهار کرد: این روغن ها با توجه به ترکیب اسیدهای چرب و نسبت های مختلف آنها، برای قلب و عروق، التهاب و یا کبد چرب مفید هستند.
محمدشاهی با تاکید بر اینکه هیچ کدام از روغن های یاد شده برای سرخ کردن مناسب نیستند افزود: روغن کنجد بیشترین تحمل حرارت را دارد که دمای تا حدود 220 درجه را تحمل می کند و فقط برای سرخ کردن های بسیار سطحی با حرارت پایین توصیه می شود.
دانشیار گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اهواز با بیان اینکه روغن های گیاهی برای پخت و پز و ریختن روی غذا مناسب هستند ، در خصوص خواص روغن هسته انگور اظهار کرد: این روغن جایگاه بهتری بین دیگر روغن های گیاهی دارد و تحمل حرارت آن هم بیشتر است اما روغن هسته انگور خالص در بازار موجود نیست
وی گفت: برای سرخ کردن فقط باید از روغن های مخصوص سرخ کردنی حتی با داشتن 40 تا 50 درصد پالم استفاده کرد چون فقط روغن پالم تحمل حرارت را دارد و استفاده از روغن های دیگر برای سرخ کردن سرطان زا است.