پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما، به نقل از خبرگزاري شين هوا از وين، وزارت کشور اتريش با انتشار بيانيه اي اعلام کرد اين کشور در چارچوب طرح اسکان مجدد آوارگان و پناهجويان در اتحاديه اروپا ، پنجاه پناهجو را که در حال حاضر در ايتاليا به سر مي برند، پذيرش خواهد کرد اما به مشارکت خود در اين اجراي اين طرح ادامه نخواهد داد.
مهاجرت هاي گسترده و عمدتا غيرقانوني از قاره آفريقا و منطقه خاورميانه به اروپا در چند سال اخير به يکي از بزرگ ترين چالشهاي عصر حاضر تبديل شده است. به رغم اجراي برخي تدابير پيشگيرانه منطقه اي که به منظور مقابله با اين پديده به اجرا گذاشته شده است، هجوم آوارگان به کشورهاي اروپايي از راههاي مختلف به ويژه از طريق درياي مديترانه ادامه دارد.
هربرت کيکل وزير کشور اتريش در اين بيانيه اعلام کرد دولت قبلي اتريش که از ائتلاف سوسيال- دموکراتها و محافظه کاران تشکيل شده بود تحت فشارهاي رهبران اتحاديه اروپا با طرح اسکان مجدد آوارگان در اين اتحاديه موافقت کرده بود اما دولت فعلي سياست ديگري را در اين زمينه دنبال مي کند.
وزير کشور اتريش تصريح کرد دولت نمي تواند از پذيرش پنجاه آواره اي که در خاک ايتاليا زندگي مي کنند، منصرف شود اما در ادامه حاضر نخواهد شد در چارچوب طرح اسکان مجدد آوارگان، پناهجويان ديگري را پذيرش کند.
وي خاطر نشان کرد موضع دولت کنوني اتريش در زمينه مهاجرت و پناهندگي کاملا روشن است: ما با سهميه هايي که اتحاديه اروپا براي کشورهاي عضو در زمينه پذيرش و اسکان مجدد آوارگان تعيين کرده است، مخالف هستيم. دولت اتريش بيشتر مايل است به کشورها يا مناطق خارج از اتحاديه اروپا که درگير جنگ يا بحران هستند، کمک کند تا اين که به شهروندان آنها پناهندگي دهد. وي افزود تقويت امنيت مرزهاي خارجي اتحاديه اروپا از ديگر مسايلي است که دولت اتريش بر آن تاکيد مي کند.
پائيز سال 2015 اعضاي اتحاديه اروپا توافق کردند طرحي را براي اسکان مجدد متقاضيان پناهندگي که بيشترشان در حال حاضر در ايتاليا و يونان به سر مي برند، به اجرا گذارند و آنها را در ميان کشورهاي عضو اتحاديه اروپا تقسيم کنند. با اين حال طبق اعلام کميسارياي عالي آوارگان ملل متحد، تعهداتي که کشورهاي اروپايي در اين زمينه داده اند ناکافي است و آهنگ اجراي طرح اسکان مجدد آوارگان در اروپا بسيار کند است.
طرح توزيع آوارگان در ميان کشورهاي اروپايي موجب تفرقه در اتحاديه اروپا شده است با اين حال رهبران اروپا بر ضرورت اجراي مسئولانه طرح اسکان مجدد آوارگان در کشورهاي اروپايي اصرار مي ورزند در حالي که بسياري از کشورهاي شرق اروپا با اين طرح مخالفت مي کنند و حتي برخي از آنها از جمله اسلواکي و مجارستان در اعتراض به اين طرح به نهادهاي قضايي اروپا متوسل شده اند.
اتريش نيز همانند کشورهاي شرق اروپا معتقدن است طرح سهميه بندي اجباري آوارگان براي کشورهاي عضو اتحاديه اروپا راه حل نامناسبي است که راه به جايي نخواهد برد. اين کشور نيز خواستار اجراي دقيق توافق نامه بروکسل با آنکارا براي مهار مهاجرت به اروپا است. ترکيه و اتحاديه اروپا مارس سال دو هزار و شانزده توافق نامه اي براي مهار مهاجرتهاي غيرقانوني به اروپا امضا کردند. به موجب اين توافق نامه که با حمايت هاي قاطع صدر اعظم آلمان به منظور مقابله با هجوم آوارگان به اروپا منعقد شد و انتقاد بسياري از گروههاي حامي حقوق بشر و حتي برخي از نمايندگان پارلمان اروپا را برانگيخت، مقامات ترکيه کنترلهاي شديدتري را در مرزهاي کشورشان به اجرا گذاشتند و آوارگاني را که از يونان اخراج شده بودند به کشور خود راه دادند.